T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) WG: {Arena-siyaset} HABER AJANSI AYDINLIK Genel Yayın Yönetmeni'nin savunması

Selamlar,
Elbet bu senaryolarin bir sekilde sonuna gelinecek, ve bu ortamda sadece kendisinden farkli görüste oldugu icin insanlarin, böyle yargisiz infazina canak tutanlar, destek verenler,
nasil bakacaklar acaba " aynada " kendi yüzlerine.
Evet sorun büyük, köktendinci yapilanma, Gladio'nun yaptiklari üzerinden, vatanseverleri tasfiye etmeyi ve TSK'yi yipratmayi hedef almisladir.. Bu tezgah bir sekilde bertaraf edilecek, ve sorumlulari bagimsiz mahkemelerde hesap vereceklerdir, kuskunuz olmasin.



--- Ali Serdar Bolat <serdarbolat@superonline.com> schrieb am Do, 5.2.2009:
Von: Ali Serdar Bolat <serdarbolat@superonline.com>
Betreff: {Arena-siyaset} HABER AJANSI AYDINLIK Genel Yayın Yönetmeni'nin savunması
An: Undisclosed-Recipient@yahoo.com
Datum: Donnerstag, 5. Februar 2009, 9:56

 
AYDINLIK Dergisi Genel Yayın Yönetmeni,
İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi
Dr. Serhan Bolluk'un savunması
46. Duruşma
 
Benim tanıdığım bir örgüt var. O da İşçi Partisi'dir.
Bunun dışında bir örgüt, hiyerarşi, disiplin tanımam
 
 
 
 
"Aydınlıkçıların hayatı Gladyo ile mücadele içinde geçti. Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olduğum için, Gladyo'ya karşı mücadele ettiğim için buradayım"

Tıp Fakültesi mezunuyum, zorunlu hizmetimin ardından 30-35 yıl kadar önce İşçi Partisi'ne üye oldum.
++++++++++++ +++++++++ ++++++++

İddianamenin 1397. sayfasında "Kartal resimli ajandanın incelemesinde ajandanın 1 Ocak tarihli sayfasında Özdemir Sabancı Cinayeti sanığı Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa ... isimli şahısların isimlerinin yazılı olduğu" söyleniyor, ve ajandada yazılanlar suç delili olarak sunulmaktadır.
Ancak, bu ajandanın bana ait olmadığı ekspertiz raporuyla ispatlanmıştır.
 
Diğer ajandalarda yer alan ve iddia makamının suç delili olduğunu öne sürdüğü notlar da, bana yöneltilen suçlamayla ilgili değil. Bu notlar gazetecilik faaliyetleri içindedir.
++++++++++++ +++++++++ ++++++++

Yaptığımız bir konuşmada Perinçek'in, "AKP hükümetinin halk ihtilaliyle devrilmesine" ilişkin sözler sarfettiği iddianamede yer alıyor. Öncelikle "ihtilal" ve "devrim" denilince İşçi Partisi'nin ne anladığını bilmek lazım.
2006 yılı Aralık ayında yapılan Parti Kongresi'nde alınan kararda da belirtildiği gibi "Devrim: El birliği, güç birliği ve kardeşlik içeren bir halk düzeni"dir.
++++++++++++ +++++++++ ++++++++

İddianamenin 1405. sayfasında Hakan Saraylıoğlu adlı şahsın DHKP-C tarafından sorgulandıktan sonra öldürüldüğü, benim de sorguya katıldığım iddia edilmektedir.
Savcılar benim "bu sorgulamaya bizzat katılıp notlar aldığımı, ya da, örgüt militanlarından bu bilgileri elde ettiğimi" ileri sürmektedir.
İddia makamı tamamen varsayım niteliğinde iki olasılık öne sürmektedir: "sorguya katılmak" ve "örgüt militanlarından bu bilgiyi elde etmek". Gerçek bu ikisi de değildir.
Bu iki iddia çelişkilidir. Hangisi doğrudur? Böyle varsayımlı suçlama olur mu?
Böyle bir sorgulamaya katılmadım. Bu bilgiyi alabileceğim bir örgüt militanı da tanımıyorum.
Ajandamda bulunan Hakan Saraylıoğlu ile ilgili notlar, bana ulaşan ve not aldığım binlerce bilgi ve duyumdan biridir. 21 yıllık gazeteciyim. Bizlere her gün bilgi ve duyum ulaşır. Bazılarında haber değeri görür, doğrulatıp haber yaparız. Bazıları da notlarımızın arasında kalır. Bu duyum da zamanında yayına konu olmamış bir duyumdur.
 
++++++++++++ +++++++++ ++++++++
 
48 yaşındayım ve DHKP-C terör örgütüyle yaşamım boyunca temasım olmadı.
Bu örgütün, 30 yıldır üyesi olduğum İşçi Partisi'ne düşmanlığı da kamuoyunca bilinir.
DHKP-C gibi örgütlerle de siyasal zeminde ve kamuoyu önünde mücadele ettik."
++++++++++++ +++++++++ ++++++++
Aydınlık'ın Ergenekon'un yayın organı olduğuna dair tek kanıt Tuncay Güney mülakatıdır. Aydınlık 40 yıldır yayında. Her Pazar yayımlanır. Aydınlık hakkında bugüne kadar Ergenekon yayın organı olduğuna ilişkin soruşturma açılmamıştır.
++++++++++++ +++++++++ ++++++++
 
Tuncay Güney'in şemasında Ergenekon medyasında Aydınlık listede. Ama mülakatın 35. sayfasında Karacan Ailesi de var, Aydın Doğan da, Mehmet Ali Ilıcak da örgütte. Biz buradayız. Diğerleri nerede diye sormuyorum. Çünkü böyle bir örgüt yok.

++++++++++++ +++++++++ ++++++++
 
Dr. Serhan Bolluk, kendisinin ve beraber yargılandığı Aydınlıkçıların hayatının gladyo ile mücadele içinde geçtiğini söyledi ve derginin bazı haberlerinden örnekler verdi:

1. MİT RAPORU - 2. MİT RAPORU - EŞREF BİTLİS SUİKASTI VE DİĞERLERİ
"Türkiye kontrgerillayı Aydınlık'tan öğrendi. İlk çıktığı yer günlük Aydınlık gazetesidir. İki buçuk yıl yayın yaptık. Kontrgerillayla ilgili manşet ve sürmanşetlerinin sayısı 100'den fazladır.
1 Mayıs 1977 katliamının MİT elemanı Necdet Küçüktaşkıner'le bağlantılı olduğunu da Aydınlık çıkardı. Kahramanmaraş olaylarının içyüzünü de Aydınlık ortaya çıkardı. Faillerin peşine düştü. Yargılandılar. Bu davanın görülmesinde Aydınlık muazzam bir hizmet gördü. Aydınlık Gladyo'nun eylemlerinin üzerine gitti. Üzerindeki perdeyi kaldırdı. 1978'ten bu yana Kontrgerillayla mücadele ediyoruz.

1. MİT RAPORUNDA HEDEF TSK
1988'deki MİT Raporu'nda da hedef TSK'yı yıpratmaktı. 2000'e Doğru yayımlayınca raporu hazırlayanları n MİT'ten tasfiyesiyle sonuçlandı. Eşref Bitlis suikastı, Binbaşı Cem Ersever'in itirafları… Gladyo'nun Türkiye'deki faaliyetlerini tek tek yazdık.

MADIMAK'TA BİZ YANDIK
Madımak'ta yakılanlar da biziz. Aydınlık başyazarı Aziz Nesin hedef alındı. Yakanların avukatları ise bugün iktidardalar.
Bizi bugün Gladyo olmakla suçluyorlar. Baş aşağı duran bir dünya. Gerçekler tamamen ters çevrilmiş durumda.

NEDİR BU SUSURLUK?
Susurluk'u bilmeden Galdyo'yu anlamak mümkün değil. Aydınlık 22 Eylül 1996 tarihinde 2. MİT Raporu'nu yayımladı. 3 Kasım 1996'da Mercedes kamyona çarptı. Emniyet Müdürü, aranan suçlu, milletvekili birlikte. Mercedes'in bagajından çıkanlar Aydınlık'ı ve Doğu Perinçek'i doğruladı. Aydınlık ve İşçi Partisi olmasaydı, susurluk bilgisine toplu sahip olunamayacaktı . Savcılar da dahil.

ÇİLLER ÖZEL ÖRGÜTÜ
Aydınlık Çiller'in 500 milyon lira örtülü ödenekten "özel örgüt"e verilmesini kapak yaptı. Şimdi de Tayyip Erdoğan'ın örtülü ödenek harcamaları gündemde. Susurluk'u hemen açalım ancak kim hesap soracak? Biz bunları yazıyoruz, sonra burada Susurluk'tan yargılanıyoruz.
Türkiye'deki Gladyo, yalnızca Türkiye'de kaos ortamı yaratıp Amerikancı darbe yapmıyor. Avrasya'daki kışkırtıcı faaliyetleri var Biz bunları tek tek ne yaptılarsa ortaya çıkardık, yazdık. Azerbaycan darbesi planı, Çeçen terörüne destek, Çin Halk Cumhuriyeti' nde Sincian Uygur provokasyonları…

1997'DE UYARDIK
12 Ocak 1997'de "Cumhuriyet düşmanı Fethullah Hoca" diye kapak yapmışız. Bir Emniyet Müdürü'nün raporu. 12 yıl önce uyarmışız. Uyarılarımız dinlenmediği için, Emniyet Fethullahçıları n eline geçti.

TEFTİŞ KURULU AYDINLIK'I DOĞRULADI
Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Hrant Dink cinayetine ilişkin tespitlerin hepsini Ocak 2007 de "Muhbir değil, Akyürek'in operasyon ekibi" kapağında yazdık.

ERGENEKON TERTİBİNİ İKİ AMACI
Ergenekon tertibinin 2 amacı var. Birincisi, Türkiye'nin milli güçlerini zayıflatmak, milli şahsiyetleri yıpratmak, ikincisi ise Gladyo'nun üstünü örtmek, suçlarını başkalarını üzerine atmak.

GLADYO'YLA MÜCADELE DOLU BİR HAYAT
Yaptığımız haberlerin bir bölümünü mahkemenize sundum. Bu benim hayatım. Yalnızca benim değil Doğu Perinçek'in, Nusret Senem'in, Ferit İlsever'in, Adnan Akfırat'ın, Hikmet Çiçek ve Hayati Özcan'ın hayatıdır.Neden Aydınlık'ın tertibin hedefini de bu haberlerimiz açıklıyor. ABD açısından bakılınca suçumuz büyük.
++++++++++++ +++++++++ +++
__._,_.___
HALK CEPHESI HABER AJANSI 


GURUBA UYE OLMAK ICIN ASAGIDAKI MAIL ADRESINE BOS BIR MAIL GONDERIN

INFOSOLBIRLIK-subscribe@yahoogroupes.fr



UYELIKTEN CIKMAK ICIN ASAGIDAKI ADRESE BOS BIR MAIL GONDERINIZ

INFOSOLBIRLIK-UNbscribe@yahoogroupes.fr



5680 sayili Basin Yasasi kapsaminda listemize gonderilen mesajlarin liste uyelerini ve yoneticilerini zor duruma dusurmemesi icin gereken hassasiyetin gosterilmesi ve yasalara karsi saygili olunmasi gerekmektedir. Listeye gonderilen mesajlardaki gorusler, yoneticileri ve uyeleri baglayici degildir, her uye kendi gonderdigi iletiden ve iceriginden kendi sorumludur.

HALK CEPHESI YAYIN GURUBU


www.solbirlik.net/

iletisim

Posta@infosolbirlik.com

24 saat canli yayin radyomuzu dinlemek isteseniz asagidaki linke tiklayiniz


www.solbirlik.net/haber_detay.asp?haber_id=4615&yid=30


www.seyhbedreddin.org

www.solbirlik.net

www.samsun24.com

www.hayditurkiye.org

www.cumhuriyetcocuklari.net

www.infosolbirlik.com

www.halkcephesi.com  www.karadenizgundem.com

www.halkcephesi.org
  
www.bursakackisi.com

www.halkcephesi.net

www.soldash.org

www.radioloji.com

www.bursaulusal.com

www.antalyabirlik.org

www.aydinbirlik.org

www.didimbirlik.org

www.edirnebirlik.org

www.istanbulbirlik.org

www.izmirbirlik.org

www.ankarabirlik.org

www.eskisehirbirlik.org

www.muglabirlik.org

www.balikesirbirlik.org

www.denizlibirlik.org

www.afyonbirlik.org

www.turkpolitika.com

www.kutahyabirlik.org

www.karabukbirlik.org

www.halkcephesi.com

www.halkcephesi.org

www.simalyildizi.net

www.hasanhuseyindemirel.com

www.turkcelil.com

www.dnm-ler.com

www.kemalistsosyalistler.org


www.bursakackisi.com/forum/index.php

www.68dayanisma.org
Activités récentes
Aller sur votre groupe
Yahoo! 360º

Partagez l'essentiel

Blog et photos avec

vos proches.

Yahoo! Groupes

Créez votre groupe

Partagez vos goûts

avec les autres.

Y! Toolbar

100% gratuit !

En 1 clic, accédez

à vos groupes.

.

__,_._,___




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.