T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) WG: {Arena-siyaset} (oybirligi) Ergenekon Örgütü yöneticilerinin isimlerinin açıklanması yasak + 13. Ağtı Ceza Mahkemesi kararı

Bir senaryo- bir tiyatro...
Hani adalet ariyorduk, hani cetecilerin üzerine gidiyorduk..Yargi; varsa bir suclu ve suc örgütü acik acik belirtmeli ve yargilamasini yapmalidir. (senaryo yoksa tabii)
Ne demek örgüt semasi aciklamamak, amacimiz böyle bir örgütü desifre etmek degilmi.?
Ihtilal dönemlerinde bile böylesi görülmemistir, o zamanlarda hic degilse "sekil " hukuka uysun diye "tiyatral" uygulamalar yapilirdi.
Bu  dava, vicdani olan herkesi yaralayacak boyutlara gelmistir. Yaziklar olsun..!



--- Ali Serdar Bolat <serdarbolat@superonline.com> schrieb am Mi, 4.2.2009:
Von: Ali Serdar Bolat <serdarbolat@superonline.com>
Betreff: {Arena-siyaset} (oybirligi) Ergenekon Örgütü yöneticilerinin isimlerinin açıklanması yasak + 13. Ağtı Ceza Mahkemesi kararı
An: Undisclosed-Recipient@yahoo.com
Datum: Mittwoch, 4. Februar 2009, 11:25

 
 
Tertipçiler biliyor, savcılar biliyor ama tutuklulardan gizleniyor!  
ERGENEKON DAVASINDA SAVUNMA HAKKINA ENGELLEME:
MAHKEME ŞEMANIN AÇILMAMASINA KARAR VERDİ!
 
Duyduk duymadık demeyin.
Böyle saçmalık duydunuz mu
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararı:
"Hak ve özgürlüklerinin dikkate alınması korunması gerektiği gibi hususlar dikkate alındığında, Ergenekon Örgütü yöneticilerinin isimlerinin açıklanmamasına karar verilmiştir"
 
Eee, hani bu örgütün üzerine gidilecek, bütün bağlantıları ortaya çıkarılacaktı???
Liderinin (1 numara) ve yöneticilerinin isimlerini gösteren MİT şemasının açılmamasına karar verildi.
Yani, bu örgütün lider ve yöneticilerini öğrenemeyeceğiz.
Şu anda bu örgütün üyesi olduğu iddiası ile tutuklananlar da, üyesi oldukları terör örgütünün lider ve yöneticilerini öğrenemeyecekler.
Peki, savcıların bildiği isimleri bilmeyen tutuklular nasıl savunma yapacaklar?
 
Peki bu nasıl olur arkadaşlar?
Örgüt üyeliğinden tutuklu olanlar var, ama lideri ve yöneticileri tutuklanmayacak. Hata isimleri bile bilinmeyecek.
Örgüt üyeleri yargılanacak, belki de mahkum olacaklar, ama örgütün lider ve yöneticileri ellerini kollarını sallayarak gezecekler.
Bunu aklınız alıyor mu. Anlayan varsa lütfen anlatsın.
Dünya yüzünde bugüne kadar böyle bir şey olmuş mu acaba.
 
Bir mahkeme düşünün ki, hakimler, yargıladıkları terör örgütünün lider ve yöneticilerinin SAYGINLIKLARI, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ  zarar görmesin diye, bunların isimlerini açıklamıyor. Açıklanmamasına karar veriyor.
Bir mahkemenin görevi, terör örgütü liderinin ve yöneticilerinin SAYGINLIKLARINI, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİ korumak için onları gizlemek midir, yoksa isimlerini açıklayıp tutuklamak ve yargılayıp cezalandırmak mıdır.
TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ NASIL SAYGIN BİR KİŞİ OLABİLİR? BU NE DEMEKTİR?
BU BİR TERTİPTİR.
 
Örgüt şemasında gösterilen bazı kişiler tutuklanmış ve yargılanıyor,
ama şemada gösterilen örgüt lideri ve diğer yöneticiler için Savcılık herhangibir soruşturma açmamış.
Bunu Hakimlerin açıklamasında aşağıda okuyabilirsiniz.
Peki, Savcılar niçin örgüt lideri ve diğer yöneticiler hakkında soruşturma açmamışlardır?
Örgüt lideri suçsuz, örgüt üyeleri suçlu nasıl olabilir?
Bu yeni bir Kafka romanı mıdır?
+++++++++++++++++++++++++++
İşte haber. Doya doya okuyun. Dikkat: Aklınızı kaçırabilirsiniz

Ergenekon'da şok gelişme

Mahkeme, ''Ergenekon Şeması''nda üzerleri kapatılmış isimlerle ilgili kararını açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Ergenekon Şeması'' olarak bilinen şemada yer alan üzerleri kapatılmış isimlerin açıklanmamasına karar verdi.

Mahkeme Heyeti, verdiği ara kararda, davanın 442. klasöründe MİT tarafından düzenlenen çizelgedeki bazı isimlerin gizli kalması gereken evrak olduğundan bahisle üzerlerinin kapatıldığının görüldüğünü hatırlattı.

Savcılık ve MİT Müsteşarlığına müzekkere yazılarak, çizelgenin orijinal ve açık haliyle istendiğini belirten Mahkeme Heyeti, MİT tarafından ''çok gizli'' ibareli olarak gönderilen bu belge ve daha sonra gönderilen bilgi notları ile kitapçıklar üzerinde inceleme yapıldığını kaydetti.

Üzeri savcılık tarafından kapatılmış bir kısım kişiler hakkında herhangi bir soruşturma açılmamış olduğunu ifade eden Mahkeme Heyeti, bu çizelgedeki kimi kişilerin sosyo ekonomik ve siyasi konumlarına, MİT tarafından aslı gönderilen bu belgenin ''çok gizli'' ibaresiyle kayda bağlanmış olduğuna işaret etti.

Mahkeme Heyeti, üzeri kapalı bu kişilerin, isimleri açık ve davanın sanığı olan kişiler hakkında herhangi bir beyanları bulunmadığını kaydetti.
Davanın sanıklarının, iddianamede açıklanan beyan ve belgelere göre yargılamalarının sürdüğünü ve açıklanmayan şema içeriğine göre sanıklara herhangi bir suçlama getirilmediğini belirten Mahkeme Heyeti, bu şemanın alt kısmındaki notta da ne şekilde düzenlendiğinin açıkça belirtildiğini ifade etti.

Haklarında bu aşamaya kadar dava kapsamına göre herhangi bir işlem yapılmayan üzeri kapalı kişilerin, CMK'nın 187. maddesi de göz önünde bulundurulup yorumlandığında saygınlıkları ve haklarının zedelenme olasılığı bulunduğunu belirten Mahkeme Heyeti, bu doğrultuda yayın yasağı düşünülse bile, sanık ve avukat sayısının çokluğu, duruşmanın aleni olması, davanın ayrıntılarıyla medyaya yansıyor olması dikkate alındığında, bu tedbirin yalın olarak uygulanmasının etkili ve yeterli olmayacağı sonucuna varıldığını bildirdi.

Mahkeme Heyeti, bu kişilerin kişisel hak ve özgürlüklerinin dikkate alınması ve korunması gerektiği gibi hususlar göz önüne alındığında, belgelerin orijinal ve açık haliyle açıklanmamasının, yargılaması sürdürülen sanıkların savunmasına herhangi bir şekilde kısıtlama getirmeyeceği dikkate alınarak, bu belgelerin orijinal haliyle açıklanmamasını karara bağladı.

http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay.asp?goster=haberdetay&idhaber=1555
www.ulusalkanal.com

+++++++++++++++++++++++++++++






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.