T a r a f s ı z D e ğ i l i z

AW: (anadoluhaber) Doğan Grubu'na şok ceza

Iste Devlet böyle olmalidir, Basbakan cikip, edepli olmayan laflarla muhaliflerine ve basina küfredip saldiracagina, varsa yolsuzluk, hile, uzmanlar incelemeli ve gereken cezayi'da vermelidir.
Bir cekincem var tabiikiceza yazilan gerekcelerin* gercekten dogru olmasi, yoksa mahkemelerden kesinlikle geriye döner
.
                                          Bir ceza hikayesi
* Degerli vaktinizi alarak, yasadigim bir olayi aktaracagim.Tüm bilgi ve belgeler halende saklidir. 1990 li yillardaydi, Izmirde ticari faaliyetlerle ugrasmaktayim, bir alt sinif arkadasim IZMIR' e Defterdar olarak atandi ve ben bu sürecte bir Kent derneginin baskanligini yürütmekteyim..
Sonradan amacin, Hemsehrimi benim üzerimden vurmak oldugu gercegini tesbit ettigimiz bir olay yasadim.
- Bir telefon geldi sekreterimden, Azmi bey, X isimli bir sahis aradi, kendisi vergi denetmeni imis, sirkete ait 4 yillik evrak ve defterleri incelemek üzere kendisine iletmemizi isterler.
Bir Ekonomistsiniz, Müfettislik yapmissiniz ve biliyorsunuz ki, bir sirketten evraklari bu sekilde istenmez. Bosver kizim, dikkate alma ve bir daha ararlarsa, benimle görüsmelerini söylersin, diyerek mesleyi gecistirdik. Birkacgün sonra arayan zat telefon numarasi birakip, kendisiyle görüsmemi istemis. Bunun üzerine aradim, önce hal hatir ve görevini sordum, sonra istediginin ne oldugunu, bir talep nedeniyle sirkete ait evraklari talep ettigini belirtti, uygun bir lisan ile" Bir sirketten bu sekilde defter-kitap istenmez, önce siz görevli olarak dogru bir is yapacaksiniz, kimse babanizin usagi degil, emirde veremezsiniz" diyerek sohbeti bitirdim.
Bir müddet sonra imzali, onayli ve yazili talep belgesi geldi, evraklarimizi yolladik, arkadas benim bizzat teslim etmemi talep etti, telefonla, yasada böyle bir kural yok, muhasebe müdürüm teslim etmeye ve teslim almaya yetkilidir diyerek bu talebide reddettim. Bir süre sonra evraklarinizi alabilirsiniz telefonu üzerine, Muhasebe müdürü ve Teknik müdürümüz birlikte gidip evraklarimizi alirlar. Ilginc bir ayrinti; Belge ve Defterleri benim teslim etmem istenip, benim gitmeme olayim nedeniyle, biz evraklari "imza karsiligi" teslim etmemis durumuna düsmüsüz ve iade islemide ayni sekilde gerceklesmis.(vergi incelemelerinde evrak esastir, tanik dinlenmez genellikle)
Inceleme sonucu pek birsey bulunamamislar ( isteselerde bulamazlardi zaten, zira herseyi bizzat kontrol etmeden asla beyanname verdirmemistim), anlayamadiklari bölümlerede ceza yazip durmuslar, ilave olarak'ta evraklari teslim etmedigimizden bahisle  45 milyar'dan fazla CEZA kesmisler.( o günkü kurlarla toplam 1 milyon Dolardan fazla bir miktar ceza kesildi)
Ilginc olani ise, bu dava Vergi Hukukunu ilgilendirdiginden, benim danisman Avukat arkadaslarimin uzmanlik alani disinda, sadece dava acip olayi takip etmek icin eski bir vergi dairesi müdürüyle calisan bir kisi ve avukat ortagi 5 milyar talep ettiler. (En düsük talepte onlarinki idi).
Okuldan arkadaslarimla (Istanbul'da Mali müsavirlik yapiyorlar ve halende yapmaktalar) fikir teatisi yaptiktan sonra, davayi kendim acmaya ve takibe karar verdim. Az bir masraf ve mahkeme kalemine, ihtiyac duyduklari kirtasiye malzemelerinide alarak Dava'yi actim. Bir durusmaya katildim ve hakimin sorusu üzerine anlattim; sayin yargic, bu dava tertip ve bilgisizlik üzerine kuruludur ve reddi gerekir, gerekcelerim sunlardir;
- Defter ve belgeler Uzman bir kisi tarafindan incelenmemis, yada kasitli olarak belgeler karsiliklari dikkate almadan isleme tabii tutulmuslardir.
- Satislari arasinda (Alivre satis;bedelin tamami yada bir kismi önceden tahsil edilerek yapilan bir satis cesididir) Alivre satis'ta bulunan bir sirketin, dogal olarak alis ve satis faturalari arasinda Fahis KAR yada ZARAR varmis gibi görünmesi dogaldir. Örnegin  10 ay önce bir milyona satilan bir yazar kasa, teslim tarihinde iki milyon fiyata sahip olabilir, ancak biz onun girisi iki milyon bile olsa bir milyona Fatura ederiz, zira satis fiyatimiz odur, aksi islem de olasidir, vadeli iki milyona alinan bir ürünü pesin bir milyona satip, sanki asagidan yukari % 100 , yukaridan asagiya % 50 Zarar ediyormus gibide görünebiliriz, ancak bunlar makro anlamda K/Z hesabimizi degistirmez.
- Vergi verme noktasinda yillardir, yüksek vergi ödeyerek listelere girip, defterdarliklardan Teskkür belgesi almis bir kisinin böyle bir seye ihtiyaci yoktur. Bizim kazancimiz iyidir dedik.
son olarak'ta: Denetmen arkadasimiz ve ona bu sekilde davranmasini emredenler kötü niyetlidirler, eger Defterleri teslim etmedi isek, bu bilgileri nereden alip, ceza yazdilar, dolayisiyla gerekceleri yoktur, amac bizi cezalandirmaktir.
- Mahkemeniz dilerse bir bilirkisi tayin etsin, bizde mahkemelerde bilirkisi olarak görüsüne basvurulan bir durumdayiz ( Izmir'de ödeme kaydedici cihazlarla ilgili ilk bilirkisilerden birisi olarak, hem bilirkisilik ve hemde Vergi dairelerinin elemanlarina bu konuda TEKNIK bilgi aktariyordum) Gerek yardimi yapariz diyerek, sözlerimizi bitirdik.

Sonuc olarak, davam kabul edilerek cezalar  iptal edildi, temyiz ettiler, lehimize karar geldi. Neticeten davalari kazandim, ancak bir sürü anlamsiz masraf ve zaman kaybi ve moral bozuklugu yasadim. Tabiatiyla hemsehrime yönelik tertip tutmadi, daha sonra kendisi görevinden istifa ederek milletvekili oldu.. Bizim öyle bir derdimiz olmadigi icin, halen Almanyada hem kariyer yapiyor, hemde insan gibi yasiyoruz.
Türkiye gercek manada Hukuk devleti olmadigindan, bu islemi yapanlari o sürecte dava edip, Tazminata mahkum ettirme sansimda olmadigindan, dava masraflari cezalari kesen vergi dairesince ödendi, ben cektigim SIKINTI ile yetinmek zorunda kaldim. Ancak kimsenin yipratilmasinada firsat vermedim.

Bana haksiz olarak kesilen yaklasik  1 milyon dolarlik ceza'da böylece iptal edilmis oldu.
Dilerim bu ceza'da böyle uyduruk gerekcelerle, Dogan Holding'ten Intikam almak amaciyla kesilmis cezalar olmasin. ( Mevcut hükümet ve yandaslarinin böyle bir sey yapma olasiliklari cok yüksek oldugu icin, bu notu ekledim)





--- Yusuf MUZAÇ <yusufmuzac@hotmail.com> schrieb am Mi, 18.2.2009:
Von: Yusuf MUZAÇ <yusufmuzac@hotmail.com>
Betreff: (anadoluhaber) Doğan Grubu'na şok ceza
An:
Datum: Mittwoch, 18. Februar 2009, 11:39

 
18 Şubat 2009 Çarşamba 12:32
Doğan Yayın Holding'e rekor para cezası.. Vergi-ceza ihbarnamesi teblig edilen holding, borsaya açıklama gönderdi.

Doğan Yayın Holding'e (DYH) toplamda yaklaşık 826,3 milyon TL'lik vergi/ceza ihbarnamesi tebliğ edildi.

2004-2005 ve 2006 YILLARINA AİT

Doğan Yayın Holding'den İMKB'ye gönderilen yazıda, Halkalı Vergi Dairesi tarafından dün şirkete, 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ilişkin olarak vergi inceleme raporları dayanak gösterilerek 132 milyon 921 bin 473 TL tutarında vergi asli ödemesiyle, 693 milyon 179 bin 4 TL tutarında vergi ziyaı ve 165 bin TL tutarında özel usulsüzlük cezalarını içeren toplamda yaklaşık 826 milyon 265 bin 477 TL'lik vergi-ceza ihbarnamelerinin tebliğ edildiği belirtildi.

İTİRAZ EDİLECEK

Açıklamada, ''Konuya ilişkin geniş bir açıklama ayrıca yapılacak olup, vergi inceleme raporlarında eleştiri konusu yapılan şirketimiz uygulamalarının yasal düzenlemelere ve Maliye Bakanlığının tebliğ, sirküler ve muktezalarına uygun olduğu düşünülmektedir. Vergi inceleme raporlarında yer alan iddialara karşı her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır.''





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.