T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Mübarek'e İstanbul şoku-FOTO


Mısır'da müslmümanlara kan kusturan, Filistin davasına ve Gazze'ye ihanet edip siyonist rejim ile haince bir işbirliğine giren Mısır Firavunu Hüsnü Mübarek, İslami sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu "Filistin Dostları" tarafından protesto ediliyor.

Taksim Meydanı AKM önünde toplanan Müslümanlar burada "Siyonistlerin Gardiyanı Hüsnü Mübarek Türkiye'den Defol!", "Gazze Haykırıyor: Refah Kapısını Açın!", "İsrail ile İşbirliği Suçtur!" yazılı pankartlar açarak Taksim Tramvay Durağı'na doğru sloganlar ve tekbirlerle yürüdüler. Protesto yürüyüşü Hamas flamaları, direniş önderlerinin posterleri ve "Firavun Mübarek Siyonistlere Hizmet Etmeye Utanmıyor musun?", "Ey Çağdaş Firavun, Gazzeli Çocukların Kanında Boğulacaksın!" yazılı dövizler taşıdılar.

Tramvay durağı önünde basın açıklaması yaparak Siyonist işbirlikçi Mübarek'i Türkiye'de görmek istemediklerini belirten Müslümanlar, öfkeli sloganlarına devam ettiler. Topluluğa hitaben konuşan Kenan Alpay, Hüsnü Mübarek ile Olmert'in ya da Siyonist Dışişleri Bakanı Livni'nin gelmesi arasında fark görmediklerini belirterek; işbirlikçi hainlerin de en az katiller kadar suçlu olduklarını ifade etti. Gazze'deki İslami direnişin aleyhinde faaliyet gösteren tüm işbirlikçileri protesto ettiklerini söyleyen Alpay, İslami direniş ile dayanışmanın sorumluluğuna dikkat çekti.

Eylemde bir konuşma yapan Ahmet Varol, sözlerine bugün Gazze'de hayatını kaybeden iki kardeş Filistinlinin haberini aktararak başladı. Bu iki çocuğun da Rafah Kapısı'nın kapalı olmasından ve bu nedenle tedavilerinin yapılamamasından ötürü hayatını kaybettiklerini ifade eden Varol, Mısır'ın işbirlikçi tutumunu lanetledi. Gazze için tek hayat kapısı olan Rafah'ın Mısır tarafından kapalı tutulmasının yaşanan insani dramı katmerleştirdiğini söyleyen Varol, Türkiye'den de Davos'ta gösterilen tepkinin bir benzerinin Mübarek'e gösterilmesini istedi.

Bir diğer konuşmacı Kazım Sağlam ise Mübarek'ten diktatörlük ve zorbalığı bırakarak halkının sözünü dinlemesini istedi. Sağlam, halkının gözünde diktatör bir işbirlikçi olarak anılacak olan Hüsnü Mübarek'e, bu hain tutumundan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Sık sık tekbir getirilen eylem boyunca "Firavun Mübarek Türkiye'yi Terk Et!", "Hain Hüsnü Türkiye'den Defol!", "İşbirlikçi Mübarek (Enver) Sedat'ı Unutma!", "Firavunlar Tek Tek Hesap Verecek!", "Halid İslambuliler Hesap Soracak!", "İşbirlikçiler Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!", "Kahrolsun İşbirlikçi Hainler!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Mısır Diktası İsrail'in Kuklası!", "Abluka Kırılsın, Refah Açılsın!", "Siyonist Elçilik Kapatılsın!", "Hamas'a, Cihad'a, Direnişe Bin Selam!", "İstanbul'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam!"



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.