T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) 3 uygur Türkü pekin de kendini ateşe verdi

PEKİNDE ÜÇ UYGUR KENDİNİ YAKTI

PEKİNDE ÜÇ UYGUR KENDİNİ YAKTI

Çin'in başkenti Pekin'de 3 Uygur Türk'ü kendini yaktı.25.02.2009 günü Pekin'in ünlü TİANENMEN meydanına gelen üç Uygur genci kendini yaktı.Çin resmi haber ajansı Şınhua'nın verdiği habere göre Çin yerel saati ile saat 15.00 de Türkiye saati ile saat 09.00 da TİANENMEN meydanına gelen üç Uygur genç kendini yakmak suretiyle intihar girişiminde bulundu.

Ajansın verdiği bilgiye göre hemen Çin güvenlik güçleri olaya müdahale ederek yanan üç Uygur gencini hastaneye götürerek tedavi altına almıştır dendi fakat kimliği açıklanmayan bu üç Uygur gencinin niçin kendilerini yakmak istediklerini açıklamasalarda yabancı haber kaynaklarının görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak verdikleri haberde bu Uygur gençleri kendilerini yakmadan önce Çin'deki İnsan hakları ihlallerini ifade eden slogan attıktan sonra kendilerini yaktıklarını söylediler.

Geçmişten günümüze kadar Uygur halkı arasında ikinci kez yaşanan kendini yakma girişimi 2008 Pekin Olimpiyatlarının başladığı gün 08.08.2008 günü Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde yapılan Çin'deki Olimpiyatların açılışını protesto eden Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan Doğu Türkistanlıların protesto gösterileri sırasında bir Uygur kardeşimiz bu protesto gösterileri esnasında kendini yakarak Çin'deki insan hakları ihlallerini protesto ettiğini göstermişti.

Çin tarafından vatanları işgal altında tutulan Çin'in uyguladığı şiddete baskıya zulme daha fazla dayanma gücü kalmayan eli kolu bağlı başkalarına zarar vermektense kendilerine zarar vererek dünyaya sesini duyuramaya çalışan Uygur halkı bundan sonra tepkisini bu yollarla dile getirmeye ve Uygur halkının sesini, kendilerini yakarak duyurmaya çalışacaklardır.
Haber Kaynağı gokbayrak.com...Tarih 27.02.2009


Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.