MARDİNDE KATLİAM VİDEO İZLE


Mardin'de düğüne saldırı:4 5 ölü


Mardin'de bir düğüne uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 45 kişi öldü, 6 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde düğün yerine maskeli kişilerin 4 değişik koldan otomatik silah ve el bombaları ile yaptığı saldırıda ortalık kan gölüne döndü.

Suriye üzerinden gelen toz bulutunun kapladığı ve korucu olan erkeklerin çoğunluğunun görevde bulunduğu bir sırada düzenlenen saldırıda ortalık kan gölüne döndü. Tam bir can pazarının yaşandığı köydeki düğün yeri, feryat edenlerin yardım çığlıkları ile inlerken, saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 45 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Düğün yerinde yaralılar Mardin ve Diyarbakır ile çevre ilçelerdeki sağlık merkezlerine ambulans ve otomobillerle taşındı. Ölen ve yaralananların çoğunluğunun kadın ve çocukların oluşturduğu kaydedildi. İmam nikahını kayan köy imamının da yaralılar arasında olduğu bildirilirken, saldırı sırasında çiftin yaralanıp yaralanmadığı ise öğrenilemedi.

32 haneli köyün tamamının aynı aileden ve soy isimlerinin ''Çelebi'' olduğu Bilge köyünde, erkeklerin tamamının koruculuk yaptığı bildirildi. Akşam saatlerinde eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının nikahı için köydeki aileler, kadınlı erkekli bu eve gitti.

Görgü tanıkları, saat 21.00 sıralarında köy imamının telkini üzerine önce evde namaz kılındığını kaydetti. Bu sırada, silahlı 5-6 kişilik bir grubun, iki eve uzun namlulu otomatik tüfeklerle ateş açtığını bildirdi. Yaklaşık 15 dakika süren saldırıya, köyün 3 ayrı bölgesinde nöbet tutan korucular karşılık verdi. Silahlı kişiler, daha sonra saldırdıkları tüm insanların ölüp ölmediğini kontrol ederek vadinin içine doğru kaçtı.




OLAY YERİNDE YOĞUN ÖNLEM

Olay nedeniyle Mardin'de güvenlik güçleri yoğun önlem aldı.

Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen olayın terör saldırısı ile ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen'den alınan bilgiye göre 45 kişi hayatını kaybetti. Özen, kanlı saldırının terör olayı değil, aileler arasında çıkan bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi.

Saldırının eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının düğün töreni sırasında gerçekleştiği öğrenildi. Silahlı saldırı olayının iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığı öne sürüldü.

Öte yandan, Bilge köyüne giden gazetecilerin köye girişine güvenlik görevlilerince izin verilmiyor. Olay yerine çok sayıda jandarma birliği sevk edildi.

Güvenlik güçleri, köyde ve hastanelerin çevresinde yeni olay yaşanmaması için geniş çaplı önlem aldı. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin Devlet Hastanesi morguna 16 ceset geldiğini, 3 yaralının da ameliyatta olduğunu bildirdi. Bu arada diğer ölenlerin ise çevre hastanelerde götürüldüğü öne sürüldü.


SİLAH SESLERİ DÜĞÜN NEDENİYLE NORMAL KARŞILANDI

Bir can pazarının yaşandığı köydeki düğün yeri, feryat edenlerin yardım çığlıkları ile inledi. Katliam yapan saldırganlar peşlerinden takip edilmemeleri için köydeki karşılaştıkları tüm araçların lastiklerine ateş açarak kaçıp izlerini kaybettirdi. Çevrede duyulan silah sesleri köyde nişan olduğu bilindiği için normal karşılandı.

MORGLAR DOLDU TAŞTI

Saldırının duyulması üzerine Bilge Köyü'ne güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Köye ilk ulaşan ekip, kan gölüne dönen nişan yerinde çok sayıda ceset ve yaralılarla karşılaştı. Yaralılar hemen hastanelere ambulanslarla taşındı.

Olay nedeniyle Mardin'de güvenlik güçleri yoğun önlem aldı, köye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Diyarbakır ve Mardin'den köye sevk edilen askeri birliklerin, sadece ambulansların giriş ve çıkışılarına izin verdiği öğrenildi.


3 YAŞINDAKİ ÇOCUK GÖĞSÜNDEN VURULDU

Saldırı sırasında göğsünden vurulan 3 yaşındaki Medine Çelebi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alındı. Durumunun ağır olduğu bildirilen Medine Çelebi için hastanede kan anonsları yapıldı. Güvenlik güçleri, köyde ve hastanelerin çevresinde yeni olay yaşanmaması için geniş çaplı önlem aldı.



Olayla ilgili bölgeden ilk görüntüler şöyle:

ERKEKLERİN TÜMÜ KORUCU GÖREVİNDEYDİ

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde düzenlenen saldırıda 44 kişinin öldüğü 32 haneli Bilge köyünün erkeklerinin tamamının korucu olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı 32 haneli Bilge köyü, 7 çeşmesiyle ünlü bir mesire alanı olarak biliniyor. Vadinin başında kurulu bulunan Bilge köyüne, özellikle hafta sonları Mardin ve civar yerlerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Görgü tanıkları, saat 21.00 sıralarında köy imamının telkini üzerine önce evde namaz kılındığını kaydetti. Bu sırada, silahlı 5-6 kişilik bir grubun, iki eve uzun namlulu otomatik tüfeklerle ateş açtığını bildirdi. Yaklaşık 15 dakika süren saldırıya, köyün 3 ayrı bölgesinde nöbet tutan korucular karşılık verdi. Silahlı kişiler, daha sonra vadinin içine doğru kaçtı.

Saldırıda ikinci korucubaşı Mehmet Halim Çelebi'nin yanı sıra henüz kimliği açıklanmayan 44 kişi öldü. Cenazelerden 18'i Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Aynı hastanede yaralıların da tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Jandarma ve Özel Harekat timleri, saldırının ardından geldikleri köyde güvenlik önlemi aldı. Güvenlik güçleri, saldırının gerçekleştirildiği evlerden yaralıları ambulanslarla hastaneye sevk ediyor. Ayrıca ölenler de evlerden ambulanslarla civardaki hastanelerin morglarına kaldırılıyor.

Bu arada, Mardin Devlet Hastanesi önünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ölenlerin yakınları hastane önünde ağıt yakıyor.

Öte yandan, Suriye'den gelen çöl fırtınasına karşı polislere ve gazetecilere toz maskesi dağıtıldı. Fırtınadan dolayı görüş alanı 10 metrenin altına düştü.


ATALAY'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde dün akşam saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Şu anda bu acı olayda, 45 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 yaralımız var" dedi.

Bakan Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde müessif olayın meydana geldiğini belirtti.


Dünya Mardin vahşetini konuşuyor. 44 kişinin öldüğü katliamın canlı şahidi olan çocuk gözyaşları içinde anlattı: “İri bir adam vardı etrafı keleşle tarıyordu.” İZLEYİN


AMBULANSLAR ÖLÜ VE YARALI TAŞIYOR

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünden 8 ambulans çıkış yaptı.
Edinilen bilgiye göre, düğün törenine henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda 45 kişinin öldüğü Mazıdağı'na bağlı Bilge Köyüne girişinde Mardin Jandarma Komutanlığı ekiplerince yoğun güvenlik önlemi aldı. Köye gelen Mardin Sağlık Müdürlüğü'ne ait 8 ambulans yaklaşık 15 dakika sonra çıkış yaptı. Jandarma ekipleri güvenlik gerekçesiyle basın mensuplarının köye girişine izin vermiyor. Bilge Köyünde yakınları bulunduğu bildiren bazı vatandaşların köye girişine ise Jandarma tarafından izin verildi.

Köyde Mazıdağı Kaymakamı Aytaç Akgül, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Amiri ile Mardin'den gelen aralarında askerlerin de bulunduğu çok sayıda yetkili incelemede bulunuyor.

KİMLİĞİ BELİRLENENLER...

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde düzenlenen silahlı saldırıda ölen 45 kişiden 11'inin kimliği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Bilge köyündeki düğün törenine henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda ölen 45 kişiden kimliği belirlenen 11'inin Köy Muhtarı Hamit Çelebi, eski köy muhtarı Cemil Çelebi ile Yıldız, Mehmet Salih, Ali, Şükran, Arife, Mehdi, Veysi, Salih ve Emine Çelebi olduğu belirtildi.
Olayda yaşamını kaybedenlerin cesetleri, Mardin Sağlık Müdürlüğüne ait ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesine getiriliyor.

22 yorum:

  1. İnsanlıktan nasibini almayanlar. Nasıl kıydınız bu kadar canı.İstediğiniz oldumu? Yazıklar olsun! Bunu yapan insan olamaz. Yaratılanı seveceksin Yaratandan Ötürü.

    YanıtlaSil
  2. AGZINA SALIK DIYACEKLERIMI DEMISIIN ZATEN BEN ASLEN MARDINLIYIM BIZIM MEMLEKETIN ADINI LEKELIYORLAR SEREFSIZLER..
    NE YAPARSIN ALLAHA HESABINI VERIRILEER

    YanıtlaSil
  3. Bu Katliamda hedef seçilenlerin çoğu çocuk ve kadın hangi törede var bu? Ne Türk'ün Ne Kürt'ün ne de Arab'ın töresinde çocuk ve kadınlara el kalkmaz....Yazıklar olsun...

    YanıtlaSil
  4. mardindeki tüm aileLere başsaglıgı diLeriz Ve en yakında bu caniLerin yakalanmasını istiyoruz..DiyarbakırLı

    YanıtlaSil
  5. bir insan bu kadar kamsiz olamaz bu kadar insanin gunahi ne o cocuklari o yavrunun yaziklar olsun bunlara insan denmez yaziklar olsun yaziklar kirsehirli

    YanıtlaSil
  6. bu kadarda serefsizlik olmaz bunlara insan denmez ya tum ailenin yakinlarina bas sagligi diliyorum kirsehirli

    YanıtlaSil
  7. bunu yapanlara yazıklar olsun hiçmi ALLAH korkusu yok içinizde nasıl kıyarsınız o doğmamış cocuklara siz insanlık sıvatını bitirmişsiniz inşallah kendi silahınızla kendinizi vurursunuz yazıklar olsun sizlere ölenlere ALLAHTAN RAHMET GERİDE KALANLARA SABIR DİLERİM ESKİŞEHİRLİ MAYIS 05.2009

    YanıtlaSil
  8. gercekten artık bırakın bu halkı artık kendı uzgur ıradelerıyle hareket etsınler yanı demekıstede-ıgım kurt halkı uzerındekı butun gerıcılık ve ılımlı ıslam polıtıkalarınızı. butun suc bu halkı sumurenlerde bunları gerı bırakanlarda halk aclıktan ne yaptıgını bılmıyor 300 mılyon para icin kendını satan bazı serefsızlerın elıne verdınız kelesı kurucu yaptınız eyer o sılahları vermeseydınız ve onları serefsızlıge ıtmeseydınız bugun bunlar olmazdı..suc kımde .. butun ulenlerın aylelerıne bas saglıgı dılıyorum

    YanıtlaSil
  9. insan bu kadrmı şerfesiz olur insan değildi de hayvan oğlu hayvanları nasıl öle şey yapabilir yawww ama tabiki hayvanlar öle şeylere ancak gücü yeterler ama bunu yaptılarının cezası yanına kalmazzzzzzzzzzzzzz

    YanıtlaSil
  10. hayvanlar siz nasıl öle şeye cüret edebiliyorsunuz pis katüiler tabiki hayvanlar öle şeylere ancak gücü yetiyorr ama inşallahta sizi onlar gibi yapar itler köpeklerrr allahtan korkmazlar siz nasıl alahın verdiği cana kıyabiliyorsunuz haaa hangi cüretle itlerr tabiki szi ancak öle hayvanlıktan gelirsiniz bu arada caneve sağbı kardeşlerr inanki çok hemde çok üzüldükk

    YanıtlaSil
  11. kınıyorum. yazıklar olsun. ne olursa olsun sonuçta masum insanlara, kadına, anne karnındaki doğmamış bebeğe kurşun atanlar insan olamazlar. insanlıktan nasibini almamış bu yaratıklara ne denebilir ki, töreyse bunun adı, yerin dibine batsın. hangi törede kadına, bebeğe silah atmak var anlamadım. çok üzüldüm. umarın bunca masum insanın kanı yerde kalmaz. ölenlere Allahtan rahmet, geriye kalanlara sabır diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. TÜM MARDINLILERIN BASI SAG OLSUN GERIDE KALANLARA SABIR VERSIN
    BU INSANLIK DISI KATLIYAMI HEP BIRLIKTE KINIYALIM

    YanıtlaSil
  13. bunu siyasete cevirmeyelim mardin halkına bassaglıgı dilerim mekanları cennet olsun....
    allah ölnlerin ykınlarına sabır versın bunu yapanlar insan olmadıgından idam edilsin.............

    YanıtlaSil
  14. bu adamlari bana versinler yemin vucudunda laylon eritmek lazim serefsizler coluk cocugun gunahi ney

    YanıtlaSil
  15. tüm mardinlilerin başı sağolsun bunu yapan o şerefsizlerde haketdiği cezayı çeksin gerekirse ölüm olsun sonları bunun bedelini nasıl ödicek o pislikler ya bunların ar damarı çatlamış şerefsizler ne istediniz okadar insandan neydi onların suçu köpekler allah bunu sizden sorar bu yaptığınız belki ilk diil ama sonunuz olur umarım...tekrardan mardin halkının başı saolsun bu acı bizimde acımız ölen yakınlarına allah sabır versin,,,mekanları cennet olsun,,

    YanıtlaSil
  16. kürthasipMayıs 06, 2009

    hainler...Çocuklara el kalkmaz Kürtlerde siz kürt bile olamazsınız.

    YanıtlaSil
  17. bütün islam alemminin başı saolsun yakınlarına allahtan sabır ölenlere rahmmet çok büyük cahillik ne diyim hakettikleri cezayı bulurlar inş

    YanıtlaSil
  18. yazıklar olsun be insanmısınız siz nasıl hesap verecekseniz Allah cc huzurunda

    YanıtlaSil
  19. BEN HALEN RÜYA GÖRMİŞİM SANKİ BÖYLE BİR VAHŞETİ HİÇ KABULLENEMİYORUM AÇIKÇASI.BUNU HİÇ BİR DİN,MESHEP,IRK,TÖRE KABUL ETMEZ.BU VAHŞİ İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ CANİLER NASIL BİR KALP TAŞIYOR ANLAMAK MÜMKÜN DEYİL.DOĞMAMIŞ COCUKLAR VE YETİM KALMIŞ COCUKLAR ALLAHIM SEN YARDIM ET COK ZOR.

    YanıtlaSil
  20. ŞİMDİYE KADAR,DUYDUĞUMUZ KADARIYLA TÖREDE 1 VEYA 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLÜRDÜ.VALLA BU TÖRE NE DOĞUDA NEDE TÜRKİYEMİZİN HİÇ BİR BÖLGENİN TÖRESİ DEYİL BUNA BENZER VAHŞET OLAYLAR DÜNYANIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDE OLURDU AMA BİZDE TERÖR ÖRGÜTLERİ BİLE BU KADAR CANİLİK YAPMAMIŞLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BU KATLİAMI YAPANLAR DUNYADA SES YAPSIN DİYE YAPTIĞINA İNANIYORUM,YOKSA TÖRE İŞİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM,O BÖLGENİN İNSANI BİR BİRİNDEN KORKMAZLAR EĞER BİR HÜSÜMET,ÇEKEMEMEZLİK,KISKANÇLIK BİR DURUM OLSA BUNLARIN ARASINDA BİR ÇATIŞMA ÇIKAR VE BÜYÜKLER BİRBİRİNDEN 1 VEYA 2 YADA 3 KİŞİ ÖLDÜRÜRDÜ KAN DAVASI HALİNİ ALIRDI.YANİ OLAYA BAKTIĞIMIZDA ÇOCUKLAR,GEBE OLAN KADINLAR,NAMAZA DURAN İNSANLAR İNANAMİYORUM.BÜTÜN TÜRKİYENİN BAŞI SAĞ OLSUN.

    YanıtlaSil
  21. ne diyecemi bilemiyorum ne desem az gelir size nasıl böyle bir vahşeti yapabiliyosunuz hiç mi allah korkunuz yok elleriniz kırılsın işallah küçüçük cocuklara insanlara nasıl kıyabildiniz yazıklar olsun size ALLAH GERİDE KALANLARIN YARDIMCISI OLSUN BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM SİZE VE BİZE BAŞIMIZ SAG OLSUN ALLAH SABIR VERSİN BİZE VE TÜM MARDİN Lİ HALKIMIZ

    YanıtlaSil
  22. buyle insanlıkmı olur kardeşim bunu yapan insan olamaz allah versin bekalarını bu olaylar bizim ayıbımızdır bunları buhale biz getirdik ulke olarak bunlara care bulmamız lazım

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.