T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) asker hep darbe ile anilmasin esasinda darbeyi askerlere siviller zorluyor..

Yeni darbe oyunları

   

Taraf Gazetesi, 28 Şubat 1997 müdahalesi planlarından ve uygulama emirlerinden bir kısmını yayımlandı. Bir kez daha 50 yılın darbelerini düşündüm.
Bir yıla yalkın zamandır 2002 sonrası darbe düşüncelerini Ergenekon soruşturması kapsamında izliyoruz. İddianameye girenlerden çok daha fazla
düşünce ve planın bulunduğundan hiç şüphem yok.
Gerçekte yeni bir durumla karşı karşıya değiliz; demokrasiye geçtiğimiz günden bu yana her zaman, yasadışı yöntem ve eylemlerle iktidarı değiştirmeyi düşünen, planlayan, organize eden veya eyleme kalkışan kişiler olmuştur.
Darbeyi askerler yapar ama, askerin eyleme geçmesi için, sivil kesimden destek görmesi gerekir; çoğu kez, toplumun göz ardı edilemeyecek bir oranı istemeden cunta oluşmaz, oluşsa bile ortaya çıkamaz, adım atamaz. Sivil destek olmadan yola çıkan maceraperestler ya yoldan döner ya da taşa çarparlar!
Günümüzde, iktidarın ülkeyi insan haklarının olmayacağı karanlık bir rejime taşıdığına inananlar vardır. Böyle bir ortamda, darbe düşünenlerin, hatta planlayanların bulunduğunu söylemek falcılık sayılmamalıdır.
Nerede, kim ve kaç kişi bilemem ama birçok grubun darbe planladığı, en azından düşünüp hayal ettiği açıktır. Bunların çeşitli kesimlerde, değişik işyerlerinde taraftarı, ya da bilinçsiz yardımcıları hatta ideologları bulunduğunu tahmin etmek için somut örnek aramaya gerek yok! Gerçekte her sabah gazetelerde, akşamları ekranlarda görüyor, tanıdıklarımızla buruk bir tebessümle selamlaşıyoruz.
Darbeciler ve darbeden medet umanlar, halktaki karamsarlık ve umutsuzluğu artırmak için her gün yeni oyunlar icat edip, topluma uydurma iddia ve görüş sunarlar. Bunların örnekleri çok yaşandı, yazıldı! Her gün yaşamaktayız, evet dün yaşadık, bugün de göreceğiz!
Bu kadar deneye karşın aynı temsil yeni baştan sahneye konmak isteniyor. Klasik eserlerin her yıl bir yerlerde sahnelenmesi gibi, bizim ihtilalcilerimizin de, adaptasyon ihtiyacı bile görmeden, aynı oyunu sergileyebilmelerinin şaşılacak yanı, bunların karşısında bulunan iktidar liderlerinin aymazlığıdır. Oyun günümüzde de sahnededir!
Çünkü iktidar, ülkenin karanlığa gittiği kuşkusunu yarattığı gibi, kendisinden kuşku duyanların sayı ve etkisini hafife alarak bu kuşkuyu  sürekli beslemektedir!
İktidar oy üstünlüğüne güvenmektedir; oysa, oy gücünün sayısı artan kuşkuluları etkisizleştiremediği şimdiye kadar anlaşılmış olmalıydı. Durumu doğru değerlendirmeye, karşılaşılan engeller listelenip, iki yıldır hızla artan kutuplaşma gözden geçirilerek başlanabilir.
Sonuçta sorumluluk iktidara aittir. Darbecilerin hükümetlerin hatalarıyla var olup yaşadıklarını bilmeliyiz!

 


Yorum kategorisindeki tüm haberler >>

Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.