T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Büyük Doğu Akıncıları Ankara il temsilciliği açıldı



Büyük Doğu Akıncıları Derneği kuruluşunun 1. yılında Ankara’da il temsilciliğini açtı.22 Eylül Pazar günü Ankara Kalıpçızade Konağı'nda gerçekleştirilen açılışa yoğun ilgi ve katılım dikkat çekti. Açılışa, parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda Müslüman katıldı…


Büyük Doğu Akıncıları Fikir, Sanat ve Dayanışma Derneği 22 Eylül 2024 Pazar günü Ankara Hamamönü semtindeki tarihî Kalıpçızâde Konağı’nda gerçekleştirdiği merâsim ile Ankara İl Temsilciliği’nin açıldığını ilân etti.
Merâsim, Gazeteci-Aktivist Tayyar Tercan’ın sunuculuğunda ve İstanbul, Bursa, Kayseri, Konya, Aksaray, Sakarya, Bolu, Gebze ve pek çok ilden katılımcıyla birlikte, milletvekilleri, vakıflar, dernekler, cemaatler, kanaat önderleri, aktivistler, STK başkanları ve temsilcilerinin de katılımıyla devam etti.

Siyasi Parti Liderleri, Vali ve Belediye Başkanları’ndan dâvete icâbet edemeyenler de, gönderdikleri temsilciler ve mesajlar ile tebriklerini ileterek hayır duâlarda bulundular. 



Büyük Doğu Akıncıları Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Bayram, sözlerine katılımcıları ve Gazze’nin yiğitlerini selamlayarak başlarken, konuşmasında temele aldığı Gazze ve Doğu Türkistan zulümleri vesilesiyle Müslümanların Birliği ve İttifak Şuuru meselelerinin üzerinde yoğun bir şekilde durdu. Ayrılıkları körüklemek ve ihtilafları derinleştirmek yerine, Müslümanların birleştirici davranmasının gerekliliğine işaret ederken, dernek politikalarının da ilk günden itibaren bu doğrultuda olduğunu ve bu doğrultuda faaliyetler yürüttüğünü, ilerleyen dönemlerde de bu politikadan ayrılmayacaklarını dile getirdi.


Genel Başkan Mehmet Ali Bayram’ın ardından konuşmasına başlayan Ankara İl Temsilcisi Cengiz Mirza, en samimi dilekleriyle ve inkılapçı bir ruhla katılımcıları selâmladığını ifade ederek misafirlerine hoş geldiniz dedi. Davalarının ne davalardan bir dava, ne yollardan bir yol, ne de hareketlerden bir hareket olduğunu, davalarının İslâm’a Muhatap Anlayış davası olduğunu ve İslâm’ın, hayatın her alanında hâkim ve diri tutulmasını gâye edinen bir ihyâ hareketi olduğunu beyân etti.
Salih Mirzabeyoğlu’nun “PAZARLIKSIZ OLARAK KİM ALLAH VE RESÛLÜ DİYORSA BİZ ONDAN, O DA BİZDENDİR” ölçüsüne sımsıkı bağlı olduklarını ve kendilerini Ehli Sünnet ölçülerinin ve Müslümanların muhafızlığıyla görevli bildiklerini söyledi. Gazze, Filistin, Suriye, Lübnan ve Doğu Türkistan hususen olmak üzere İslâm coğrafyasında yaşanan hâdiselerin sebeplerine odaklanıcı ve çözümler teklif edici sözleriyle konuşmasını sürdürürken, Üstad Necip Fazıl’ın “İŞTE İZ! GELİNİZ! TOPRAK POST, ALLAH DOST…” mısralarıyla, Allah’tan muvaffakiyetler dileyerek konuşmasını noktaladı.



Milletvekilleri, STK, Dernek, Vakıf Başkanları ve Temsilcileri’nin de konuşmalar yaptığı merâsim, yemek ve duâların ardından hitama erdi. Merâsimin ardından bütün misafirler, merâsimin gerçekleştirildiği konağa yürüme mesafesinde olan BDA Ankara İl Temsilciliği konağına çay içmeye ve hasbihalde bulunmaya dâvet edilip sohbet ve istişarelere BDA binasında devam edilerek açılış günü sonlandırıldı.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.