T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Bankacılar: Krizi biz tetikledik

Bankacılar: Krizi biz tetikledik

 
Washington merkezli Uluslararası Finans Enstitüsü’nün Oliver  Wyman adlı İngiliz danışmanlık firmasının birlikte yaptığı bir anketten, bankacıların itirafı çıktı.

Anketin sonucuna göre, katılımcı bankacıların yüzde 98’i Evet, aldığımız yüksek maaşlar bu krizi tetikledi itirafında bulunurken, ödeme paketlerindeki mantık hatalarının giderilmesi için çalışmalar yapılması gerektiği görüşünde de birleşti.

Katılımcıların neredeyse tamamı finans dünyasında iyi bir ödeme sistemi oluşturulabilmesinin önünde büyük engeller olduğunu savunuyor. Bu da bankacıların riski ölçümleyebilecek ve alınan risklerin ödeme stratejisine yansıtılabilecek bir yol bulamamasından kaynaklanıyor. Oliver Wyman Sektör değişim gerektiği ve gidilmesi gereken yol konusunda aynı fikirde buluşurken, bu yola nasıl gidileceğinin çözümünü bulamıyor diyor.

Kárlılığa dayalı ödeme

Uluslararası Finans Enstitüsü ise bankaların maaşların veriliş şekliyle ilgili 7 prensipe uyulması gerektiğini dile getiriyor. Ancak bu prensiplerin temelinde bankacılara ödenen bedelin, kurumun kárlılığı göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiği savunuluyor. Buna karşın özellikle performansa dayalı kompleks alanlarda çalışan bankacıların bu yeni maaş sistemi nedeniyle işten ayrılabileceğinden ve hatta sektör bile değiştirebileceğinden de endişe duyuluyor.

Çalıştıkları kurumlar göz önüne alındığında dünyadaki, bankacıların yüzde 57’sini temsil ettiği ifade edilen katılımcılar Bu işin çözümlenmesi için önce riski ölçmeyi öğrenelim. Sonra bunu maaş paketlerine adapte ederiz diyor.


--
---------------------------------------------------------------------------------------------
www.borsazamani.com

Şirket haberleri
BORSA Tüyoları
Hisse analizleri

---------------------------------------------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.