T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) DOĞU PERİNÇEK İN DOĞU TÜRKİSTAN DAVASINA BAKIŞI


Türkiye İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek 1 Aralık, 2007 Cumartesi günü "Ulusal" TV'de yayınlanan "Çıkış Yolu" programında 58 yıldır Çin Halk Cumhuriyeti işgalinde yaşamakta olan Doğu Türkistan Uygur Türklerini terör örgütü PKK'lılara benzettiği öğrenildi.

Gazeteci Rafet Ballı'nın hazırlayıp sunduğu programın sürekli konuğu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek haftalık haberleri değerlendirme esnasında Uygurları sert eleştirdi ve Çin'i parçalayarak Doğu Türkistan bağımsız devleti kurmaya çalışan Uygurlarla Türkiye topraklarını bölerek bağımsız Kürt devleti kurmanın çabasındaki PKK'lıları benzetti. Programı izleyen Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin en üst düzey örgütü Dünya Uygur Kongresi gençlik komitesinin Türkiye temsilcisi Abdullah Dursun canlı yayına bağlanarak, Doğu Perinçek'nin iddialarını yanıtladı. Doğu Perinçek'e "Çin, Doğu Türkistan topraklarını işgal etti ve orada insanlık dışı politikaları uygulamaktadır. Ama Türkiye Cumhuriyeti hangi PKK'lının topraklarını işgal etti de, bağımsızlık için çaba göstersin?" sorusunu yöneltti ve Uygurların barışçıl yollarla kendi haklarını savunmak için dünyanın her tarafında yasal çerçevede çaba göstermekte olduklarını, Perinçek'in böyle bir benzetme yapma hakkının bulunmadığını sözlerine ekleyen Abdullah Dursun, daha sonra Amerika'da yayınlanmakta olan Hür Asya Radyosunun bu konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, Doğu Perinçek ve onun gibi komünist fikrini kabullenen insanların uzun bir süredir, dergiler, gazeteler ve son zamanlarda televizyon kanallarında Uygur Türklerini terörist olarak göstermeye çalışmakta olduklarını ve Çin'in Türkiye'deki sosyalist partiler aracılığıyla Uygurları kınattırdığını savundu.

"Haberalemi" olarak, Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin sert tepkisine neden olan bu açıklama hakkında görüşlerini almak için Dünya Uygur Kongresi başkan yardımcısı, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği genel başkanı Sayın Seyit Tümtürk'e telefonla olaştık. Sorularımızı yanıtlayan Tümtürk şunları söyledi: "Doğu Perinçek adlı bu şahısın Doğu Türkistan davası ve Doğu Türkistanlılara yönelik saldırıları yeni değildir. Doğu Türkistanlıların terörizmle özdeşleştirip "Türkiye de Kürt ayrılıkçılığını kışkırtan merkezle Çin'de Doğu Türkistan olayını kışkırtan merkez aynı!"Türkiye'nin birliği Çinin birliğidir" gibi talihsiz ve meanetsiz beyanatının ne derece boş ne derece akıl ve vicdanlardan uzak bir aldanmışlığın tezahürü olduğunu ifade etmek istiyorum. Eski Maocu Maoizmin iflasından sonra "sözde" Kemalist ve bu günler de de Avrasyacı ve Ulusal solcu yani milliyetçi solcu olarak kendini bir türlü ifade edemeyen Perinçek'in tutarsız ve ideolojisi geçtiğimiz yıllarda Kıbrıs meselesinde yine kendimi Ülkücülerle ve Akıncılarla aynı çizgide buluşarak tutarsızlığını bir kez daha göstermiştir. Şimdi buradan sormak istiyorum Kıbrıs konusunda milli ruhu kabaran Türkiye'nin Kıbrıs Müzakerelerini bahane edip adeta Kıbrıs elden gidiyor Kıbrıs'ı satıyorlar diyen Perinçek Türk Dünyasına karşı 1,5 milyarlık Çin seli önünde adeta bir set gibi duran Doğu Türkistan'ı hangi milli ruhla hangi Kemalizm la hangi ulusalcılıkla Çin'e peşkeş çekiyor. adeta bir Çin'linin feryadı gibi feryat ediyor.?".......





Yeni nesil Windows Live Services'ı ücretsiz edinin. Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.