T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Fwd: [Guncel Platform] MASON DİN ALİMLERİNİN YALANLARINA DİKKAT



Saygılarımla
Hikmet TINAZTEPE


İleti başlangıcı:

Kimden: Hurgeneral <imtihaninsirri@gmail.com>
Tarih: 15 Mart 2009 Pazar 13:48:58 GMT+02:00
Kime: web-platform@googlegroups.com
Konu: [Guncel Platform] MASON DİN ALİMLERİNİN YALANLARINA DİKKAT
Yanıt Adresi: web-platform@googlegroups.com


Son dö­nem­ler­de ba­zı İla­hi­yat­çı­la­rı­mız, İbn Mis­ke­veyh isim­li bir za­tın fi­kir­le­ri­ni ön pla­na çı­ka­ra­rak ev­rim te­ori­si­nin sa­vu­nu­cu­lu­ğu­nu yap­mak­ta­dır­lar. Türk­le­ri aşa­ğı ırk gö­ren, "ata­la­rı­mı­zın hur­ma ol­du­ğu"nu id­di­a eden İbn Mis­ke­veyh'in fi­kir­le­ri­ni, onun "bü­yük bir alim ol­du­ğu" id­di­asıy­la uzun uza­dı­ya an­lat­mak­ta, far­kın­da ol­mak­sı­zın mil­le­ti­mi­zi bü­yük bir ya­nıl­gı­ya sü­rük­le­mek­te­dir­ler.

Ön­ce­lik­le İbn Mis­ke­veyh isim­li bu şa­hıs­tan alı­na­rak ak­ta­rı­lan "ata­la­rı­mız hur­may­dı" id­dia­sı bü­yük bir al­dat­ma­ca­dır. Tüm di­ğer can­lı­lar gi­bi, bit­ki­ler de mil­yon­lar­ca yıl bo­yun­ca de­ğiş­me­miş, ay­nı kal­mış­lar­dır. İlk bit­ki fo­sil­le­ri Kar­bo­ni­fer dö­ne­mi­ne ya­ni gü­nü­müz­den yak­la­şık 350 mil­yon yıl ön­ce­si­ne ait­tir. Ve bu dö­ne­me ait bit­ki­ler gü­nü­müz­de­ki­ler­le AY­NI­DIR. İbn Mis­ke­veyh'in ata­mız ol­du­ğu­nu id­di­a et­ti­ği HUR­MA YAP­RA­ĞI­NIN İSE, KRA­TE­SE DÖ­NE­Mİ­NE (146-65 MİL­YON YIL ÖN­CE) AİT FO­Sİ­Lİ BU­LUN­MAK­TA­DIR. Bit­ki, yak­la­şık 140 mil­yon yıl bo­yun­ca HİÇ­BİR DE­Ğİ­Şİ­ME UĞ­RA­MA­MIŞ­TIR. Za­man­la kol­la­rı ba­cak­la­rı ge­liş­me­miş, in­sa­na dö­nüş­me­miş­tir. "Ata­la­rı­mız mik­rop­tu", "ata­la­rı­mız so­lu­can­dı", "ata­la­rı­mız hur­may­dı" şek­lin­de za­man za­man gün­de­me ge­ti­ri­len bu tip id­dia­lar, bi­lim­sel ge­liş­me­le­rin ve de­lil­le­rin ar­tık çok iyi far­kın­da olan in­san­la­rı­mı­zı ar­tık yal­nız­ca gül­dür­mek­te­dir.

Tek bir ta­ne bi­le ARA FO­SİL OL­MA­MA­SI­NA ve can­lı­la­rın DE­ĞİŞ­ME­MİŞ ol­duk­la­rı tam 100 MİL­YON FO­SİL İLE KA­NIT­LAN­MIŞ ol­ma­sı­na rağ­men böy­le id­di­ala­rın çe­şi­ti şe­kil­ler­de gün­de­me ge­ti­ril­me­si Dar­wi­nist­le­rin 150 yıl­dır sür­dür­dük­le­ri oyu­nun bir par­ça­sı­dır. Ama ar­tık in­san­la­rı­mız BU OYU­NA GEL­ME­MEK­TE­DİR­LER.

Ev­rim fik­ri­nin Dar­win'in ön­ce­sin­den be­ri var ol­du­ğu doğ­ru­dur. An­cak Dar­wi­nizm, İbn Mis­ke­veyh de­nen şah­sın ya­şa­dı­ğı dö­nem­den çok da­ha es­ki­ler­den Sü­mer ve Mı­sır dö­nem­le­rin­den kal­ma bir PA­GAN Dİ­Nİ­DİR. Bu id­dia­ya şid­det­le sa­hip çı­kan ki­şi ön­ce­le­ri İbn Mis­ke­veyh de­ğil, ırk­çı ve fa­şist bir man­tı­ğa sa­hip olan Fİ­RA­VUN'DUR.

Dar­wi­nizm fik­ri Fi­ra­vun'a ve Sü­mer­le­re şey­tan ta­ra­fın­dan il­ka edil­miş­tir. Ön­ce­le­ri pa­gan di­ni­ne men­sup bir Me­cu­si olan İbn Mis­ke­veyh ise, bu fik­ri on­lar­dan ça­lan ki­şi­dir. Fi­ra­vun dö­ne­min­den kal­ma bu sap­kın inanç, çok es­ki bir ör­güt olan ma­son­lu­ğun et­ki­si ile yay­gın­laş­tı­rıl­mış ve in­san­lar, alim kı­lı­ğın­da ki­şi­ler ta­ra­fın­dan yön­len­di­ril­miş­ler­dir.

Türk­lük ale­mi­ne nef­ret bes­le­yen pek çok ate­ist Si­yo­nist, İs­lam'ı ka­bul et­miş gi­bi gös­te­ril­miş, "ün­lü İs­lam ali­mi" gö­rün­tü­sün­de ta­nı­tıl­mış ve in­san­la­rı Al­lah inan­cın­dan sap­tır­mak için yo­ğun Dar­wi­nizm pro­pa­gan­da­sı yap­mış­lar­dır. İbn Mis­ke­veyh de ma­son­la­rın ida­re­sin­de­ki bu sap­kın zih­ni­yet­te­ki ki­şi­ler­den bi­ri­dir ve ma­son­dur. Türk­le­ri ve zen­ci­le­ri aşa­ğı bi­rer may­mun ır­kı ola­rak gö­ren ve ne­cip Türk mil­le­ti­nin asil üs­tün­lü­ğü­nü ayak­lar al­tı­na al­ma­ya ça­lı­şan bu ki­şi, mil­le­ti­mi­ze nef­re­ti­ni şu söz­ler­le ifa­de et­mek­te­dir:

"...Ni­ha­yet nef­sin onun uze­rin­de­ki et­ki­si güç­le­nin­ce an­la­ma ve ayırt et­me güç­le­ri sa­ye­sin­de ve­ri­len eği­ti­mi de alır. İn­san­lık mer­te­be­si­ne ol­duk­ça ya­kın olan bu mer­te­be be­hi­mi­yet (hay­van ol­ma du­ru­mu) mer­te­be­si­dir. Ku­zey ve gü­ney­de yer­yü­zü­nün en en uzak mes­kun böl­ge­sin­de ve onun ci­va­rın­da bu­lu­nan TÜRK ve ZEN­Cİ­LER böy­le­dir. ON­LAR İLE AN­LAT­TI­ĞI­MIZ HAY­VAN­LI­ĞIN SON MER­TE­BE­Sİ ARA­SIN­DA BÜ­YÜK BİR FARK YOK­TUR. On­lar ya­rar­la­rı­na olan pek çok şe­yi AN­LA­YA­CAK DU­RUM­DA DE­ĞİL­LER­DİR. Ken­di­le­ri hik­met or­ta­ya ko­ya­ma­dık­la­rı gi­bi kom­şu mil­let­ler­de­ki­ni de ka­bul et­mez­ler. Bu yüz­den DU­RUM­LA­RI ÇOK KÖ­TÜ VE YA­ŞA­MA DÜ­ZEY­LE­RI DÜ­ŞÜK­TÜR. Gıp­ta edi­le­cek bir şey­le­ri ol­ma­dı­ğı gi­bi HAY­VAN­LA­RIN KUL­LA­NIL­DI­ĞI İŞ ALAN­LA­RIN­DA KÖ­LE Gİ­Bİ KUL­LA­NIL­MAK­TAN BAŞ­KA BIR İŞE DE YA­RA­MAZ­LAR..." (El-Fev­zü'l As­gar (Kü­çük Ba­şa­rı))

Bu söz­ler, ha­mi­yet­per­ver ve asil Türk mil­le­ti­ne yö­nel­til­miş son de­re­ce aşa­ğı­lık söz­ler­dir. Ba­zı ila­hi­yat­çı­la­rı­mı­zın övüp, fi­kir­le­ri­ne de­ğer ver­di­ği­ni söy­le­dik­le­ri bu şa­hıs, ne­cip Türk mil­le­ti­ni hay­van­lar­dan fark­sız gör­mek­te­dir. 600 yıl bo­yun­ca 3 kı­ta­ya ha­kim ol­muş ka­dir­şi­nas Türk mil­le­ti­ni, "hay­van­la­rın kul­la­nıl­dı­ğı iş alan­la­rın­da kul­la­nı­la­cak bi­rer kö­le" ola­rak ni­te­len­di­re­cek ka­dar ile­ri git­mek­te­dir (NE­CİP TÜRK MİL­LE­Tİ­Nİ TEN­ZİH EDE­RİZ).

Türk mil­le­ti­nin asa­le­ti ve üs­tün­lü­ğü or­ta­da­dır. Mil­le­ti­mi­ze aşa­ğı­lık ırk, kö­le di­yen, zen­ci­le­ri in­san­dan gör­me­yen bu zih­ni­yet Fi­ra­vun dev­ri­nin pa­gan inan­cın­dan kal­ma­dır. Ma­son­la­rın et­ki­siy­le ge­li­şen bu al­çak man­tık, Dar­wi­nizm fik­ri­nin te­me­li­ni oluş­tur­muş­tur. Ni­te­kim ay­nı man­tık­ta­ki Dar­win de, soy­lu Türk Mil­le­ti­'ne "aşa­ğı ırk" ya­kış­tır­ma­sı yap­mak­tan çe­kin­me­miş­tir:
"Do­ğal se­lek­si­yo­na da­ya­lı kav­ga­nın, me­de­ni­ye­tin iler­le­yi­şi­ne si­zin zan­net­ti­ği­niz­den da­ha faz­la ya­rar sağ­la­dı­ğı­nı ve sağ­la­mak­ta ol­du­ğu­nu gös­te­re­bi­li­rim.

Dü­şü­nün ki, bir­kaç yüz­yıl ön­ce Av­ru­pa, TÜRK­LER TA­RA­FIN­DAN İŞ­GAL EDİL­Dİ­ĞİN­DE, Av­ru­pa mil­let­le­ri na­sıl risk al­tın­da kal­mış­tı, bu­gün Av­ru­pa'nın TÜRK­LER TA­RA­FIN­DAN İŞ­GA­Lİ bi­ze ne ka­dar gü­lünç ge­li­yor.

Av­ru­pa ırk­la­rı ola­rak bi­li­nen me­de­ni ırk­lar, ya­şam mü­ca­de­le­sin­de Türk­le­re kar­şı ke­sin bir ga­li­bi­yet el­de et­miş­ler­dir. Dün­ya­nın çok da uzak ol­ma­yan bir ge­le­ce­ği­ne bak­tı­ğım­da, çok sa­yı­da­kı AŞA­ĞI IRK­LA­RIN me­de­ni­leş­miş yük­sek ırk­lar ta­ra­fın­dan ELİ­Mİ­NE EDİ­LE­CE­Ğİ­Nİ (YOK EDİ­LE­CE­Ğİ­Nİ) gö­rü­yo­rum." (Fran­cis Dar­win, The Li­fe and Let­ters of Char­les Dar­win, Vol. I, 1888. New York: D. App­le­ton and Com­pany, s. 285-286)

Dar­win'in zen­ci­le­re ba­kı­şı da, Fi­ra­vun dö­ne­mi­nin ay­nı man­tı­ğı­nı ser­gi­le­mek­te­dir:
"Bel­ki de yüz­yıl­lar ka­dar sür­me­ye­cek ya­kın bir ge­le­cek­te, me­de­ni in­san ırk­la­rı, vah­şi ırk­la­rı ta­ma­men yer­yü­zün­den si­le­cek­ler ve on­la­rın ye­ri­ne ge­çe­cek­ler. Öte yan­dan in­san­sı may­mun­lar da… kuş­ku­suz eli­mi­ne edi­le­cek­ler. Böy­le­ce in­san ile en ya­kın ak­ra­ba­la­rı ara­sın­da­ki boş­luk da­ha da ge­niş­le­ye­cek. Bu sa­ye­de or­ta­da şu an­ki Av­ru­pa­lı ırk­lar­dan bi­le da­ha me­de­ni olan ırk­lar ve ŞU AN­KI ZEN­Cİ­LER­DEN, AVUS­TRAL­YA YER­Lİ­LE­RİN­DEN VE GO­RİL­LER­DEN bi­le da­ha ge­ri­de olan ba­bun tü­rü may­mun­lar ka­la­cak­tır." (Char­les Dar­win, The Des­cent of Man, 2. bas­kı, New York, A L. Burt Co., 1874, s. 178)

İn­san­la­rı­mı­zın bir kıs­mı­nın "alim" di­ye­rek say­gı duy­duk­la­rı, fi­kir­le­ri­ne de­ğer ver­dik­le­ri ki­şi­ler, iş­te bu ki­şi­ler­dir. Hal böy­ley­ken bü­tün bun­la­rı gör­mez­den gel­mek ve "alim­dir, say­gı du­yu­lur" man­tı­ğıy­la ha­re­ket et­mek son de­re­ce teh­li­ke­li­dir. Her "alim" sı­fa­tı­na sa­hip ki­şi­ye say­gı du­yu­la­cak di­ye bir kai­de yok­tur. Şey­ta­nın et­ki­sin­de­ki pek çok ki­şi, or­ta­ya at­tık­la­rı fi­kir­ler­le ta­ri­he ad­la­rı­nı yaz­dır­mış ama in­san­lı­ğa hep zu­lüm ge­tir­miş­ler­dir.

Marks, Le­nin, Sta­lin, bun­la­rın hep­si söz­de alim­dir. Te­rö­rist li­der­le­rin de bir kıs­mı alim de­re­ce­sin­de bil­gi­ye sa­hip­tir­ler. Ma­son pro­fe­sör­ler de alim­dir. Eğer alim­le­re say­gı du­yu­la­cak di­ye bir ku­ral var­sa, bu du­rum­da bu ki­şi­le­re de say­gı du­yul­ma­sı ge­re­kir. An­cak el­bet­te ki bir in­sa­na say­gı du­yul­ma­sı için onun "alim" sı­fa­tı­na sa­hip ol­ma­sı ye­ter­li de­ğil­dir.

Bir in­san, an­cak İN­SAN Gİ­Bİ DAV­RA­NI­YOR­SA, MÜS­LÜ­MAN­CA YA­ŞI­YOR VE MÜS­LÜ­MAN­CA KO­NU­ŞU­YOR­SA ALİM­DİR. İn­san­la­ra kar­şı nef­ret do­luy­sa, İN­SAN­LA­RIN BİR KIS­MI­NI MAY­MUN OLA­RAK GÖ­RE­CEK KA­DAR AŞA­ĞI­LIK­SA, FA­ŞİST VE IRK­ÇI GÖ­RÜŞ­TEY­SE, böy­le bir in­sa­na alim de­ni­le­me­ye­ce­ği aşi­kar­dır.

Mil­le­ti­miz, ma­son­lar ta­ra­fın­dan oy­na­nan bu oyu­na kan­ma­ya­cak ka­dar ze­ki ve üs­tün bir mil­let­tir. Dar­wi­nizm saf­sa­ta­sıy­la yıl­lar­dan be­ri al­da­tıl­mış ol­duk­la­rı­nı an­la­mış­lar­dır. İn­san­la­rı­mız, YA­RA­TI­LI­ŞI İS­PAT EDEN 100 MİL­YON FO­Sİ­LİN var­lı­ğın­dan ha­ber­dar­dır­lar. TEK BİR TA­NE Bİ­LE ARA FO­SİL OL­MA­DI­ĞI­NI BİL­MEK­TE­DİR­LER. De­ğil tek bir in­sa­nın, in­sa­nın hüc­re­sin­de­ki TEK BİR PRO­TEİ­NİN Bİ­LE TE­SA­DÜ­FEN MEY­DA­NA GE­LE­ME­YE­CE­Ğİ­Nİ an­la­mış­lar­dır. Can­lı­la­rın, Rab­bi­mi­zin "OL" em­ri ile yok­tan ya­ra­tıl­dık­la­rı­nı bi­lim­sel de­lil­ler­le, açık ka­nıt­lar­la gör­müş­ler­dir.

Al­lah'ın var­lı­ğı­nı açık­ça in­kar eden Dar­wi­nizm adın­da­ki bu sap­kın pa­gan di­ni, top­lu­mu­muz­da ar­tık KE­SİN OLA­RAK RED­DE­DİL­MEK­TE­DİR. Top­lu­mu­mu­za em­po­ze edil­me­ye ça­lı­şı­lan "Al­lah can­lı­la­rı ev­rim ile ya­rat­tı" ya­la­nı, Dar­wi­nizm'in 21. yüz­yıl­da­ki ye­nil­gi­si­nin ar­dın­dan, ta­raf­tar bu­la­bil­mek için ma­son­la­rın üret­ti­ği ye­ni bir ya­lan­dır. Ku­ran'da­ki izah­la­ra tam an­la­mıy­la ters dü­şen, bi­lim­sel de­lil­ler­le ke­sin ola­rak ya­lan­lan­mış olan, tek bir ara fo­sil ile bi­le des­tek­len­me­miş olan bu id­dia­nın tu­za­ğı­na hal­kı­mız düş­me­mek­te­dir.

Hal­kı­mız me­lek­le­rin, cin­le­rin ev­rim­le ya­ra­tıl­ma­dı­ğı­nı, yı­la­na dö­nü­şen Hz. Mu­sa'nın asa­sı­nın ev­rim­le şe­kil de­ğiş­tir­me­di­ği­ni bil­dik­le­ri gi­bi can­lı­la­rın da ev­rim­le oluş­ma­dı­ğı­nı bil­mek­te­dir­ler. Ar­tık mil­le­ti­miz üze­rin­de oy­nan­ma­ya ça­lı­şı­lan oyun­lar sü­rek­li ola­rak bo­şa çık­mak­ta­dır.

SOY­LU TÜRK HAL­KI AR­TIK KAN­DI­RI­LA­MA­MAK­TA­DIR.



web-platform.blogspot.com

Sitemiz kez ziyaret edilmiştir



--
3/15/2009 04:42:00 AM tarihinde Hurgeneral tarafından Guncel Platform adresine gönderild


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.