T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) IMF'nin yeni belgesi

IMF'nin yeni belgesi

Ümük sıkma tartışması ile başlayıp, millet çıkarına uyumlu program boyutuna kadar varan IMF anlaşmasının kaderi artık yerel seçim sonrasına kaldı. IMF, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın şiddetle karşı çıktığı 3 temel şartını yumuşattı. Bir bakıma Başbakan ilk turu kazandı. Ancak ikinci turun hayli zorlu geçeceği aşikar. Zira ekonomi yönetimi ek gelir yaratan, giderleri kontrol altına alan yeni bir paket hazırlığında. Bu kapsamda "bedelli askerlik" bile var. Getirisi ise 2 milyar lira civarında.
Önümüzdeki ay AB'ye sunulacak Katılım Öncesi Ekonomik Program da 2009'un krizle bozulan gerçekleri üzerine şekillenmek üzere. Küçülen ekonomide, bütçe açığı büyüyecek, borç çevirme oranı düşecek, reel faiz artacak ve ardından toparlanma süreci başlayacak.
Şu anda IMF'nin "yeni müzakere belgesi" Ankara'nın elinde. Buna göre,
1- Para Fonu, özerk Gelir İdaresi Başkanlığı ısrarından hatta kurulların birleştirilmesi fikrinden şimdilik vazgeçti. Bunun yerine, denetim elemanı sayısının artırılması, risk odaklı, bilimsel esaslara dayanan, teftiş sistemi yeterli bulunuyor.
2- IMF, harcamalardan hareketle gelirin tespiti yaklaşımını da öteledi. Vergide çapraz kontrol, ekonominin çıkışa geçtiği tarihe kadar ertelenecek. Ayrıca Varlık Barışı ile beyan edilen servetler sorgulama kapsamına alınmayacak.
3- IMF, merkezi yönetim bütçesinden yerel yönetimlere aktarılan ek kaynağın iptali istemini de askıya aldı. Orta vadede, İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanunu çıkarılacak. Yerel yönetimler öz kaynak tahsil ettikçe bütçeden sağlanan destek azaltılacak
FREE Animations for your email - by IncrediMail! Click Here!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.