T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Iran 125 bin çanak antene el koydu

Iran 125 bin çanak antene el koydu

ANF
13:14 / 15 Mart 2009
TAHRAN - İran'ın başkenti Tahran'da 'şeriat polisi' 125 bini aşkın çanak antene el koydu. İran'da 1994 yılından bu yana resmi olarak uydu anten kullanımı yasak.

İRNA haber ajansına göre Tahran'da kamu güvenliğinden sorumlu güvenlik güçleri şefi General Hüseyin Aştari başkentin değişik yerlerinde 125 bin 133 antene el konulduğunu belirtti.

Aştari 17 kişinin de başta alıcılar, çok sayıda anten ve LNB gibi "yasak" malzemeler bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

İran Güvenlik Güçleri şefi General İsmail Ahmedi-Moghadam ise 15 Şubat günü yaptığı açıklamada polisin şehir ve kırsal alanda bulduğu "illegal anten" sayısının olağanüstü bir şekilde arttığını söylemişti. Ahmedi-Moghadam, evlerinde uydu antenleri bulundurarak yasaları ihlal edenlere karşı taviz vermeyeceklerini belirterek, haklarına yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulunmuştu.

İran rejimi düzenli olarak evlere baskın yaparak çatılardaki veya balkonlardaki antenlere el koyuyor. İran'da 1994 yılından beri uydu anteni üzerinden televizyon kanallarını izlemek yasak. Mahmud Ahmedinecad'ın Cumhurbaşkanı olmasından bu yana onbinlerce anten toplatıldı. Ahmedinecad hükümeti parlamentoya bir öneri sunarak, evinde uydu anteni yakalanan kişiye 5500 dolar ceza kesilmesini istemişti. Öneride hapis cezası verilmesi de yer alıyordu.

Ancak yapılan operasyonlara rağmen çanak anten kullanımının engellenemiyor. İran'da halkın büyük kısmı çanak antenler üzeri başka televizyonları izliyorlar. Ülkedeki çanak antenlerin sayısına ilişkin resmi bir veri bulunmuyor. Bundan birkaç yıl önce bazı milletvekilleri İran'daki çanak antenlerin sayısının yaklaşık 4 milyon olabileceğini söylemişti. Resmi televizyon patronu General İzzetullah Zargami'ye göre İranlıların yüzde 30'undan fazlası uydu kanallarına erişim sağlayabiliyor.

ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.