T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Kutlu Dogum Icin En Guzel Hediye

Kimden: Veysel Akkaya <veyselakkaya@gmail.com>


DKAB Öğretmeni Araştırmacı-Yazar Veysel Akkaya, Genç Sahabiler ile ilgili çok özel bir çalışma ortaya koymuş bulunuyor.
 

Bu kitap genç sahabiler hakkında bilgi ağırlıklı olmaktan ziyâde aksiyonun ön planda olduğu bir çalışmadır. Genç neslin kendisine örnek alabileceği genç modellere duyacağı ihtiyacı karşılamayı hedeflemiştir.

 

“Genç Sahabiler” kitabı klasik anlamda bir biyografi kitabı değildir. Daha çok, genç sahabilerin Resûlüllah Efendimiz’in takdir ettiği güzel davranışlarını, Peygamberimize muhabbetlerini, fedâkârlıklarını, İslâm adına hizmetlerini ortaya koymak için yazıldı. Birinci bölümde Resûlüllah aleyhisselâtü vesselâmın gençliği, ikinci bölümde Mekke dönemi genç sahabileri, son bölüm ise Medine dönemi gençlerini anlatıyor. Bu yönüyle kitapta bir kronoloji takip edildiğini söyleyebiliriz.

  

Bu çalışmadan amaç Hazreti Peygamberin beğendiği, takdir ettiği bir gencin hangi özelliklere sahip olması ve ne tür faaliyetler içerisinde olması gerektiğini göstermektir.


--
Gökhan Erenoğlu
Marmara İlahiyat 98
DKAB Öğretmeni
İstanbul


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.