12 Mart 2009

(anadoluhaber) Prof. Dr. Arif Ersoy ile Çorum'a Yakışan 50 Proje

Prof. Dr. Arif Ersoy
Saadet Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı

NE YAPACAĞIZ?

Çorumlu hemşerilerimiz, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçiminde belediye başkanlığı yetkisini üçüncü kez bize verirler ise, Allah'ın izniyle aşağıdaki hizmetleri Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri olarak yapmaya çalışacağız. Çorum'u önümüzdeki beş yıl içinde örnek şehir haline getireceğime inanıyorum. 27 Mart 1994 ve 18 Nisan 1999 tarihlerinde birlikte çalıştığımız meclis üyeleriyle, sınırlı imkânlarla yaptığımız hizmetleri Çorumlu hemşerilerimiz bilmektedirler.
 
1-    Kent Dönüşüm Projesi kimseye haksızlık yapılmadan gerçekleştirilecektir.
2-    Çorum Kalesinin kültür ve turizm merkezi haline getirilecektir.
3-
    Çorum Merkez, ilçe ve belde belediyeleriyle yakın işbirliği ve yardımlaşma sağlanacak, parti farkı gözetmeden Çorum Vilayeti bir bütün olarak değerlendirilecektir.
4-    Şehrin alt yapısındaki eksiklikler tamamlanacaktır.
5-    Katı atıkları bertaraf edecek proje gerçekleştirilecektir.     
6-    Belediye bünyesinde esnaf ve sanayicimize yardımcı olacak bir birim oluşturulacaktır. Belediye Esnaf ve Sanayiciyi Destek Birimi (BESDEB) kurulacaktır.
7-     Hitit Üniversitesi ile işbirliği yapılacak, belediye hizmetlerinde üniversitenin yol gösterici bilgi desteğinden yararlanılacaktır. Üniversite birimleri kendi alanlarında bir bakım Belediyeye danışmanlık yapması ortamı hazırlanacaktır.
8-    Organize Sanayi Bölgesinde Sanayici ve Üniversite işbirliği sağlanarak bir Tekno- Park kurulacaktır. Bu hususta OSTİM yönetimi ile işbirliği yapılacaktır. OSTİM' in deneyimlerinden yararlanılacaktır.
9-    Belediyemiz ilgili kamu ve tüzel kuruluşlarla işbirliği yaparak el sanatları kursları açacak, üretilen ürünlerin pazarlanmasını sağlayacak kooperatif ve şirketlerin kurulması destekleyecektir.
10-    Belediyemiz geçmişte olduğu gibi iş adamlarımızın dışa açılmasında aktif rol oynayacak ve "Kardeş Şehir" anlaşmalarıyla Çorum'da üretilen ürünlerin yurt dışında tanıtılması ve pazarlanmasında öncü bir rol üstlenecektir.
11-    Çorum Organize Sanayi İdaresi ile OSTİM idaresi arasında işbirliği, bilgi ve teknoloji paylaşımı imkânları oluşturulacaktır. OSTİM ve Çorum Organize Sanayi Bölgesi deneyimlerinden D8 ülkelerinin yararlanmalarına ortam hazırlanacaktır. Bu konuda yapılan çalışmalara Çorum da katılacaktır.
12-    Samsun Serbest Bölgesinde Çorumlu işadamların yararlanma imkânları üzerinde durulacak, geçmişte başlanan girişimler sürdürülecektir.
13-    Dünyanın belli başlı Serbest Bölgelerinde Türkiye ve Çorum'da üretilen ürünlerin tanıtılmasına ortam hazırlayacak girişimlerde işadamlarımız ile Çorum Belediyesi aktif rol oynayacaktır.    
14-    AB ve diğer kaynaklardan sağlanan proje destekleme fonlarının Çorumlu girişimciler tarafından kullanılmasında Belediyemiz öncü bir işlev üstlenecektir.
15-    Şehrimizde istihdam artırıcı yatırımların yapılmasında belediyemiz imkânları ölçüsünde yardımcı olacaktır.
16-    Belediyemiz eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunan kamu ve özel kurumları destekleyecek ve teşvik edecektir.
17-    Çorum'da "Katılımcı Yerel Demokratikleşme Modeli" uygulanacak ve geliştirilecektir. Bu alanda ileriki yıllarda "Yerel Demokraside Çorum Modeli" adıyla gündeme taşınacak bir model geliştirilecektir. Bu model geçmişte Çorum'da yaklaşık yüz ay uygulandı ve ülkemizin birçok şehrinde "Milli Görüş Belediyeciliği" adıyla tartışmaya açıldı ve uygulanarak başarılı sonuçlar elde edildi. Bu uygulamaların bir bölümü "Yerel Gündem 21" olarak birçok ülkede tanıtıldı. Şehrimizde yapacağımız uygulamalarıyla "Hak Merkezli Paylaşımcı Yerel Demokrasi Modeli" bilimsel formatıyla milletimizin bilgisine ve bilim dünyasında tartışılmaya açılacaktır.
18-    Çorum'da ilk etapta üç adet "Gençlik, Eğitim, Kültür ve Spor Merkezi" yapılacak, gençlerimizin ve hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır. Bu merkezlerde eğitim, kültür, spor faaliyetlerine katılma herkese açık olacak ve açılacak kütüphane ve okuma salonları gençlerimizin hizmetine sunulacaktır.
19-    Çorum yeniden Türkiye'nin en temiz şehri haline getirilecek ve bu alanda Çorum temizliği bakımından Avrupa'nın önde gelen şehirlerinden biri olacaktır.
20-    Silm Kent I ve II projelerinin eksiklikleri giderilecek ve yeni yerleşme yerleri hemşerilerimizin isteği doğrultusunda kurulmasına yardımcı olunacaktır.
21-    Celil Kırında sanayide asgari ücretle çalışan ve toplu konut projelerinden yararlanma imkânları olmayan insanlarımız için ucuz arsa üretilecek; tip projelere göre insanlarımızın kendi imkânlarıyla konut yapmalarına yardımcı olunacaktır.
22-     Çorum'un Güneyinde işaretlenen mezar yeri gömüye açılacak ve Kuzeyde de yeni bir mezarlık alanı işaretlenecektir.
23-    Ayarık, Ilıca, İbrahim Çayırı, Elemin ve  Eskiekin Bağlarının baraj sularından yararlanmasına ortam hazırlanacaktır.
24-    Pazarcı esnafımız ile işbirliği yapılarak Çorumluların ucuz ve kaliteli sebze ve meyve yemelerine ortam hazırlanacaktır. Pazar yerlerinin alt yapı sorunları çözümlenecektir. Sebze halinin durumu gözden geçirilecek ve geliştirilecektir.
25-    Belediye yönetimimiz, fırıncı esnafımızın sorunlarının çözümünde her zaman ve zeminde esnafla işbirliği yapacak; Çorumluların kaliteli ekmek ihtiyacının karşılanmasında esnafa destek verecektir.
26-    Gıda denetimi arttırılacak, kalitesiz ve sağlığa zararlı gıdaların satışı engellenecektir. Bu amaçla bir gıda denetim laboratuarının Hitit Üniversitesi ile birlikte kurulmasına çalışılacaktır.
27-    Hastahane ve sağlık ocakları idarecileri ile işbirliği yapılacak ve sağlık hizmetlerine gereken destekler sağlanacaktır.
28-    Esnaf odaları ile her zaman işbirliği yapılacak ve esnafımızın sorunlarının çözümünde belediye bütün imkânları ile yardımcı olacaktır.
29-    Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yapılacak; karşılaşılan sorunlara çözüm bulmada ortak gayret sarf edilecektir.
30-    Mimar ve mühendislerimizle Çorum'un imarı konusunda işbirliği ve dayanışma içinde hareket edilecek; istişare toplantıları yapılacaktır.
31-    Şehrimizde görüntü kirliliği azaltılacak, sokak ve meydanların güzelleştirilmesinde mimar ve mühendislerimizin öneri ve tavsiyelerine uyulacaktır.
32-    Farabi Caddesi ve şehir meydanı projesinin gerçekleştirilmesinde kimse mağdur edilmeyecektir.
33-    Çorum yakınlarında hemşerilerimizin isteği doğrultusunda yeni bağ ve bahçe alanları oluşturulacaktır.
34-    Çorumun trafik sorunun çözümünde yeni projeler geliştirilecektir.
35-    Hafif raylı sistemi projesi yeniden ele alınacak ve şehir merkezi ile organize sanayi arasında hafif raylı sistemin yapılması için uygun şartlarla kredi bulmaya çalışılacaktır.
36-    Çorum'u çevresiyle birlikte temiz tutacağız. Çorum Avrupa'nın en temiz kenti haline getirilecektir. Çevre korunmasına önem verilecektir. Bu kentin atık suyunu temizlediğimiz gibi katı atıklar da sağlıklı ve iktisadi olarak bertaraf edilecektir.
37-    Çorum Çevre yolunun ring olarak tamamlanmasına çalışılacak; kullanışlı ve çevre ile uyumlu alt-üst geçitlerin yapılması ile ilgili bakanlıklar nezdinde gereken girişimlerde bulunulacaktır.
38-    Ankara-Çelikli- Soluova demir yolu projesinin hazırlanması hususunda ilgililer nezdinde girişimde bulunulacak ve bu projeye yurt dışında kaynak bulunmaya çalışılacaktır.
39-    Park Bahçelerde fidan dikimi ve üretimine önem verilecek; Atıksu Arıtma tesislerindeki boş arazi fidan üretim alanı haline getirilecektir.
40-    Tıpalanan çeşmelerden yeniden su akıtılacaktır.
41-    Belediye hemşerilerimizin hayırlı işler yapmasına yardımcı olacak ve onları teşvik edecektir.
42-    Çorum dışındaki ilim adamlarımızın bilgi ve birikimlerinde yararlanılacak ve Çorum ile ilgili proje üretmeleri için girişimde bulunulacaktır.
43-    Çorum dışındaki Çorumluların Çorum'da yatırım yapmaları için gerekli girişimlerde bulunulacak, Çorumluların kurduğu dernek ve vakıflar desteklenecek, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi kentlerde Çorumluların bir araya getirilerek Çorum Kültür Merkezleri kurmalarına yardımcı olunacaktır.
44-    Çorumlu işadamları ile her alanda ortak hareket edilecek ve Çorum Fuarı ihtisas fuarların yapıldığı bir fuar haline getirilecektir. İleride Çorum fuarcılık alanında Almanya'nın Hannover şehri gibi tanınacak ve fuar merkezi haline getirilecektir.
45-    Çorumun turizm imkânları geliştirilecek, şehrimiz yurt içinde ve yurt dışında tanıtılacaktır. Tarihi yerlerimizin tanıtılmasına özen gösterilecektir.
46-    Çevre yolu üzerinde leblebici esnafımızla işbirliği yapılarak iki leblebiciler ve el sanatları sitesi kurulacaktır.
47-    Yeni Borsa tesislerinin alt yapı eksiklikleri giderilecek, Çorum Borsasının Bölge Borsası olması için çalışılacaktır.
48-    İşadamlarımız ve hayır sever hemşerilerimizle Çorum Eğitim ve Dayanışma Vakfı ÇEDAV kurulacak; ileride teknik ağırlıklı bir özel bir Çorum üniversitesinin kurulması hazırlıklarına şimdiden başlanılacaktır.
49-    Çorum'un savunma sanayinde üretim üssü olmasına yönelik çalışmalarımız sürdürülecektir.  
50-    Çorum spor desteklenecek, kalıcı gelir kaynaklarına kavuşturulacak ve layık olduğu yere getirilecektir. Amatör spor desteklenecektir

Allah'ın yardımı, Çorumlu hemşerilerimizin desteğiyle siyasetçi ve işadamlarımızın gayretiyle ÇORUM SANAYİ, TİCARET VE KÜLTÜR MERKEZİ olacak, ileriki yıllarda ÇORUM MODELİ' nden söz edilecektir.

ÖRNEK ŞEHRİ ÇORUM İÇİN EL ELE…


Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.