T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Azerbaycan-Türkiye: Tek Millet İki Devlet mi?




 
Mehmet Tanaltan / Her Pazar / 12 Nisan 2009
 
Türkiye yalnız ve güzel bir ülkedir.
 
 
Obama Türkiye'ye geldi, çantasından neler neler çıkmadı ki? Ermenistan çıktı örneğin. Sömürgesi sandığı Türkiye'ye emir verdi: Ermenistan ile aranızı düzeltin!
 
Türkiye, Obama'nın hayal dünyasının alamayacağı kadar büyük bir ülke. Irak konusunda Bush'a attığı şamarı kendisi de yiyene kadar kendine gelemeyecek, Türkiye'yi arka bahçesindeki muz cumhuriyetleri ile karıştıracak.
 
Türkiye büyük bir ülkedir, dostuna düşmanına nasıl davranacağına kendisi karar verir. Ermenistan'a sınırları mı açar, ona dünyayı dar mı eder, ancak kendisi karar verir.
 
Ama daha biz kendimizin ne olduğunun farkında değilsek, kendimize nasıl faydamız olabilir ki?
 
Başbakan'ın açıklaması gayet yerinde, anlaşılabilir, kabul edilebilir; Ermenistan, özellikle Karabağ konusunda çözüme yanaşmadıkça herhangi bir anlaşmaya imza atılamaz. Milletler arası arenada hiç bir devlet kendi başına hareket etmez, dostları ve düşmanları vardır, attığı her adımı herşeyi hesap ederek atar. Azerbaycan'ı hesaba katmadan atılacak her adım en başta yanlış bir adımdır.
 
Ancak;
 
Ancak işin cılkını da çıkarmamak lazım. Konu üzerine akıl yürüten muhalefet, Azerbaycan'dan bahsederken "biz" diyebiliyor, "Karabağ bizimdir" diyebiliyor. Bakınız şekil 3'teki Bahçeli'nin dünkü konuşmasına. Bugün de gazetelerde "Tek millet / iki devlet" ifadelerine sıkça rastlamak mümkün.
 
Türkiye ve Azerbaycan'dan bahsedip "Tek nillet / İki devlet" demekten daha büyük bir ihanet aklıma gelmiyor. Bu mantığı yürütenler, bu lafları edenler Türkiye'ye karşı, Türk milletine karşı büyük bir ihanet içindedir ve kimsenin Türkiye'ye yapmadığı kötülüğü yapmaktadır.
 
Türkiye ve Azerbaycan aynı milletten oluşmaz. Bunun tersini söyleyenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk günden beri yalan söylediğini, üçkağıtçı olduğunu, dolandırıcı olduğunu, başkalarını kandırdığını söylemekteler.
 
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu ilk günden beri hep aynı şeyi söylemekteyiz: Türkiye Cumhuriyeti halkına Türk Milleti denir. Türk milleti belli bir dinden veya ırktan gelenlerin oluşturduğu bir topluluk değil, değişik dinsel ve ırksal kökenden gelen her yurttaşın oluşturduğu bir topluluktur.
 
Devamlı bunu söylemedik mi, devamlı bunu dile getirmedik mi? Bunu anayasalarımıza, yurttaşlık kitaplarımıza yazmadık mı? Bunu çıkmayacak şekilde beynimizin hücrelerine kazımadık mı?
 
Bu yüzden de, eşsizdir, benzersizdir, dünyanın herhangi bir yerinde bir benzeri yoktur. Bu yüzden Türkiye'nin halkıyla Azerbaycan'ın halkı arasında en ufak bir benzerlik yoktur.
 
Ama eğer hala "Tek millet / iki devlet diyebiliyorsak" baştan beri söylediklerimizi inkar eden yalancılar durumuna düşmekle kalmayız, aynı zamanda şunu söylemiş oluruz;
 
"Türkiye halkı Türk ırkındandır, Azerbaycan halkı Türk ırkındandır, ortada tek bir millet vardır"
 
Bundan daha büyük bir yalan aklınıza geliyor mu? Türkiye Cumhuriyeti halkını oluşturan Türk Milleti tek bir ırktan mı meydana geliyor? Öyleyse Kürdümüzü, Çerkezimizi, Boşnağımızı, Gürcümüzü, Lazımızı, Romanımızı, Arabımızı, kıscası Türk milleti oluşturan 72 ırktan ve dinden meydana gelmiş yurttaşlarımızı nereye koyacağız?
 
Allah aşkına biri çıkıp cevap versin; Türkiye Cumhuriyeti halkıyla Azerbaycan Cumhuriyeti halkına nasıl bir kafa yapısı ile "aynı millet" denir? Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin temel felsefesini, kuruluş felsefesini terk etmek değildir de nedir?
 
Sayın Baykal, Sayın Bahçeli ve sayın diğer konuşanlar. Kurduğunuz cümlelere dikkat edin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini ayaklar altına almak bu kadar kolay mı? Türk milleti buna izin verir mi zannediyorsunuz.
 
Türk milleti tektir, benzersizdir. Tıpkı Afganistan gibi, tıpkı başka ülkeler gibi, Azeebaycan halkıyla da, tarihsel bir dostluğu, kardeşliği vardır. Hemde KKTC konusundaki tavrına rağmen. Ama işin cılkını çıkarmayın, Türk milletini kafanızdaki kafatasçı fikirlerin mezesi yapmayın. Türk milleti buna izin vermez. 
 
 
 
Blog Sayfam:
"Yurdunu Sevmeliymiş İnsan / Öyle Diyor Hep Babam / Benimse Yurdum İkiye Bölünmüş Ortasından / Hangi Yarısını Sevmeli İnsan" NY


--
Blog Sayfam:
http://mehmettanaltan.blogcu.com/

"Yurdunu Sevmeliymiş İnsan / Öyle Diyor Hep Babam / Benimse Yurdum İkiye Bölünmüş Ortasından / Hangi Yarısını Sevmeli İnsan" NY


--
Blog Sayfam:
http://mehmettanaltan.blogcu.com/

"Yurdunu Sevmeliymiş İnsan / Öyle Diyor Hep Babam / Benimse Yurdum İkiye Bölünmüş Ortasından / Hangi Yarısını Sevmeli İnsan" NY
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.