12 Nisan 2009

Ergenekon; Vahşet ve Devlet


Anlatmaya değil, anlamaya çalışırken iddianamelerle ve gelinen noktalarla akla zarar bir örgütle karşılaşmaktayız.

Kontrolden çıkmış ve devlet içinde çöreklenmiş ve de silahlı güçlerin içinde devleti kotarmakta kendini görev içinde görev biçmekte mahir oldukları görünmektedir. İrtica söylemleri, darbeler, kanlı baskınlar, infazlar, faili meçhuller, yargısal darbeler, idamlar, iftiralar, toplum psikolojisini etkilemeler, şehitler, cenazeler, istismarlar…

Askeri yargının adaleti zedeleyen yapılanma ve işlemleri ve işlevsel hatalarında örgütün askeriye içinde kök budak salmasına mani olacak bir yapıdan uzak oluşları ile yargıçlara karşı darbe söylemli basın bildirileri de göstermiştir ki, bu halkın değerlerini nasıl da hor ve çıkarperest amaçlar için harcamışlardır.

Ölüm çukurları ve bölgede ki 17 bin faili meçhulleri göz önüne alınca adeta ülkemiz zombiler ülkesi haline gelmiş de haberimiz olmamış dedirtiyor insana.

Şimdi Şemdinli olaylarında olanları o zaman ki anlama ve anlamlandırmadan daha iyi anlayabilmekteyiz. Savcıya karşı bir genel Kurmay veya Kuvvet komutanların cephe alışındaki kafa yapılarını daha iyi tahlil etmekteyiz. Demokrasimiz adına hep utançtı bun olanlar ve halende öyleler.

Ergenekon içimizdeki dış güdümün ülkeyi idare etmesinin paradoksal yapı taşıdır. PKK’yı destekleyip, sonra terörist ilan eden Amerika Siyonistleri Ergenekon’un da pimini böylece çekmiş oldular.

Tayip Erdoğan’ın Bush’tan aldığı gizli bir sözün neticesinde ortaya çıkan bir durum söz konusudur. Türk’ün gücünü hissedenlerin kullanmak istedikleri bir akıllı işbirlikçiler gereği ortadadır. Kontrolden çıkmış bir gücün kontrollü tavsiyesi düşünülmüştür. Bunu BOP’un bir parçası olarak da görebilirsiniz. Nerde ne zaman zarar vereceği belli olmayan ve kamuoyunda da ABD’yi lekeleyecek bir yapıdan Amerikanın vazgeçmiş olması da önemli bir adımdır. ABD gelecek planlayıcılarının Ergenekoncuları ve PKK’yı diskalife etmesinin önemini kavramak zorundayız. Takılıp kaldığımız iki-üç generalin hastane oyunlarıyla vakit geçirmemizin de bu işin nasılda sulandırıldığını göstermektedir.

Amaç Amerikanın çıkarları çerçevesinde tecelli etmeye devam ederken, ülkemizde ki faili meçhullerin gerçek sahipleri bizimle protokol yapmaya ve yeni işbirlikleri ile Ortadoğu ve bölgeye kan kusmaya devam etmektedir. İslam Dünyasının yeniden dirilişi için ülkemizde bu oyunların farkına varacak gerçek bir düşün adamlarına ihtiyacımız vardır. Dün bizi yaftalayanlardan kurtulurken, bizleri de yaftalayıcı yapanların eline düşmememiz lazımdır. Yaftalamak yerine gerçekleri görmek ülkemizin dışardan müdahalelere meydan vermeyecek demokratik açılımları, yeni anayasayla yapmak geçmişin küfelerinden kurtulmak zorundayız.

Ergenekon’un adamları PKK’nın sözcüleri kendilerini doğumda ebelik yapan ve hatta babalarına nasıl da isteklerini ilettiklerini görmemiz gerekir. Hak ve hakikatte Ergenekon= PKK= Siyonist ve ABD emperyalist çıkarlarıyla örtüşen bir düzenin yeni formüle edilmiş şekliyle avutuluyor oluşumuzdur.

Emperyalizmin yumuşak yüzü Obama ile yumruğunu yumuşatacak diye beklemek safdillik olur. Adamın zenci sempatisini kullanan Siyonist emperyalist düşüncenin zincirlerini görmek zorundayız. Görünmez zincirlerle çevrilen dünyanın asıl krizi Siyonist çıkarlara hizmet eden emperyalizmin vahşetidir. Ergenekon’da bu vahşetin Türkiye’de ki terörün devletleşmiş çöreğidir.

Hasan Ahmet EVLİYAOĞLU

Kaynak: http://www.haberonay.com/ ve http://www.yekkalem.com/


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.