T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Muhsin Yazıcıoğlu Hilafetçiydi... Röportaj Tam Metin...

Pek çok internet sitesinin haber yaptığı Röportaj, Muzaffer Doğan BARAN Dergisine verdiği Röportaj'da Muhsin Yazıcıoğlu'nun Demokrasi şehidi değil, İslam Şehidi olduğunu ve Hilafetçi bir insan olduğunu açıkladı...

Muhsin Yazıcıoğlu’nun Bir Dönem Danışmanlığını Yapmış Olan

Muzaffer DOĞAN:

‘Muhsin Yazıcıoğlu İslâm’a Talipti, Hilafetçi Bir İnsandı’


Büyük Birlik ismiyle bir büyük iddia sahibi olduğunu ortaya koymuştur, daha kuruluş safhasında, kuruluş merhalesinde. Büyük Birlik, bu ülkede hangi Müslüman, hangi namuslu insan hangi çerçeveden olursa olsun Büyük Birliğe talip olmaz ki? Muhsin Bey bütün bunları bu mülahazalarla partiyi kurarken Büyük Birlik dedi.

Röportaj: Fazıl DUYGUN

 

 


 

http://www.marmarahaber.net/upload/Image/2009/subat/21/muhsin_yazicioglu_1_icerik.jpgMuhsin Yazıcıoğlu Hakk’ın rahmetine kavuştu. Siz bir dönem BBP’de Yazıcıoğlu’nun danışmanlığında bulunmuştunuz. Bize anlatır mısınız, Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Nasıl bir şahsiyete sahiptir?

Muhsin Yazıcıoğlu, tipik siyasetçilerden farklı, bir dâvâsı olan, bir ideali olan  siyasetçiydi. Yani, bildiğiniz klasik parti politikacılarından biri değildi.Diğerleri, klasik politikacıdan öte bir kıymet ifâde etmezler. Muhsin Bey gibi insanlar Türkiye’de vardır ve epeyce de vardır. Siyasetle meşgul değillerdir, siyasetin belki dışındadırlar, uzağındadırlar, ama öyle insanlar hayli vardır. Bunları, tabi bu fazilet mücadelesi veren insanları da siyasete taşımak lazım. Ama siyasetin bugünkü yapısı böyle insanların çok da siyasette yer almasına mani.


Çürütüyor…

Çürütüyor… Tabi Allah rahmet eylesin, hepimizin gideceği yer orası, ölümün gelip bizi ne zaman bulacağı belli değil.

 

Fakat son konuşmasında biliyorsunuz âhiret hayatından, ölüme gitmekten ve bu sebeple dava yolunda dimdik yürümekten bahsediyordu...

Ha ölümden bahsediyordu, Muhsin beyi yirmi beş-otuz yıldır tanırım. Uzaktan, sonra yakından, sonra işte bir müddet danışmanlık yapacak kadar yakından tanıdım. Güzel bir insandı, mert bir insandı, Anadolu insanının temel özelliklerine sahip bir insandı… Tabiî ölümden sık sık bahsetmesi gayet tabiîdir. Bir Müslümandır, Müslüman’ın Allah’ı, ölümü hatırlamaması düşünülemez. Sürekli hatırlayacağımız, sürekli zikredeceğimiz; Allah ve ölüm…


Devamını Okumak İçin Tıklayınız...


****************************************************

Gönüldaş Kumandan CARLOS:

TELE-RÖPORTAJ...

“Komünist Olmak, Ateist Olmak Demek Değildir!”

TELE-Röportaj: Fazıl DUYGUN

Tercüme: Hayreddin SOYKAN

BARAN: Nasılsınız Gönüldaş Carlos?

CARLOS: İyiyim, hiçbir sağlık problemim yok, sağolun. Sizin taraf nasıl? K. Mirzabeyoğlu nasıl?

 

BARAN: Kumandan Carlos, birkaç gün önce eşiniz ve avukatınız Isabelle hanımefendiye, Fransız ve Ermenistan hükümetlerinin Kırgız hükümetine baskı yaptıklarını, yani Taze Din Hareketi’nin Kırgızistan başkenti Bişkek’te sizinle alâkalı olarak uluslararası bir basın toplantısı düzenlemesini engellemeye çalıştıklarını anlatan bir e-posta gönderdim.

CARLOS: Biliyorum. Eşim bununla ilgili olarak telefonda biraz malûmat verdi. Fransız hükümetinin itirazını anlayabiliyorum. Fakat anlayamadığım nokta olarak, Ermeni hükümeti Kırgız hükümetiyle mi temas kurmuş?

 

BARAN: Evet. Taze Din Hareketi de sözkonusu basın toplantısını önümüzdeki hafta Kazakistan’ın başkenti Alma Ata’da düzenleyecek inşallah.

CARLOS: Haberim var, eşim dün telefonda söyledi. Benim anlayamadığım nokta, Ermenistan hükümetinin buna niçin dahil olma gereği hissettiği.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız...


****************************************************************


“Muhsin Başkan”ın vefatının aynasında görünen Perişan TC

 

Ali Haydar CAN

http://resimler.haberler.com/haber/593/bbp-lideri-muhsin-yazicioglu-cankaya-kosku-nde_o.jpgSabah’tan Umur Talu “Çok şey var da, bir şey eksik” başlıklı yazısında çok güzel özetlemiş... Önce ona bakalım:

 

[Onca para dönüyor ülkede. Onca kaynak toplanıyor. Onca yere sarf ediliyor.

Onca makam aracı alınıyor.

Onca özel uçak çekiliyor.

Onca silah alınıyor.

Onca vakıf paralar topluyor.

Onca insanın maaşlarından vakıflara

kesintiler yapılıyor.

Onca hava atılıyor.

Onca gösteri, onca afra tafra.

Onca zenginlik, modernlik, muasırlık nutku.

Sonra...

Karakol basıldığında, “21 yaşında lider konumundaki personel komutasında 21 yaşında gençler öldürülünce”...

Golf sahalarının yanında karakollara gerekli kaynak ayrılmadığı anlaşılıyor.

Mayında paramparça olunca çocuklar, onlara şehit deniyor ama onca para harcanmasına rağmen gerekli cihazların orada olmamasına pek bir şey denemiyor. Yoksul çocuklar asker ocağında üç kap yemek buluyor ama mermi göğsüne doğru hareketleniyor ya, işte o tam gerekli anda yelek bulunamıyor.

Orman yangınına gerekli miktarda araç ve uçak...



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.