T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Nebil Maruf: Mescid-i Aksa tehlike altında


 BU BİR SÖYLEŞİDİR
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.04.2009 - 09:02:44


Mescid-i Aksanın temeli ve zemininde yıkım ve hafriyat devam ediyor. Bunun anlamı tüm Aksanın tehlikede olduğudur.

 

Mescid-i Aksa sempozyumuna katılan Filistin'in Ankara büyükelçisi Nebil Maruf, Dünya Bülteni'nin sorularını yanıtladı.

Sayın büyükelçi, ilk sorum konferansın konusuna ilişkin olacak. Kudüs'ün tehlike altında olduğu, nüfusun demografik değişime gidildiğinden bahsediliyor. Siz son durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Kudüs tehlikede derken, gerçekten de tehlikede olduğu kastediliyor. Zira Kudüs bugün işgal altındadır. Filistin'in tamamı işgal altındadır. İşgal altında olması demek İsraillilerin ve İsrail ordusunun Filistin'de ve özellikle de Aksa'da insanları ve toprağı tamamen kontrol altında tutması demektir.

Bu hegemonyanın yanı sıra Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya yaklaştırılmıyor. Mescid-i Aksa'nın temeli ve zemininde yıkım ve hafriyat faaliyetleri devam ediyor. Bunun anlamı tüm Aksa'nın temellerinin tehlikede olduğudur. Bu belki de mescidin yıkımına neden olabilir ki Siyonistlerin bu amaçta olduklarını biliyoruz.

Bu nedenle Mescidi Aksa, tehlikededir. Kudüs de tehlikededir. Filistin'in tamamı tehlike altındadır. Buna karşı Müslüman ülkeleri tek bir tavır almalıdır. Filistin'i desteklemelidir. Bu bağlamda bu konferansı düzenleyen kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Çünkü bu konferansa da bir yarım çığlığı niteliği taşımaktadır. Bu mesaj tüm Müslümanlara yöneliktir.

Netenyahu liderliğinde bir İsrail hükümeti kuruldu. Obama'nın da Amerika'da yönetimin başına gelmesiyle birlikte barış süreci nasıl şekillenecek? Annapolis süreci devam edecek mi?

Barış süreci zor ve karışık bir süreç. Filistin tarafı açısından barış şöyle bir durum aldı: Filistinliler tecrübe ile pratik olarak gördüler ki İsrail pek de barıştan yana değil. Filistin topraklarının tamamen kendilerine ait olduğuna inanıyorlar. Bu nedenle de Filistin'in bağımsızlığını sağlayacak bir barış istemiyorlar.

 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.