T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Tapusunu değiştirmeyene para cezası


Tapusunu değiştirmeyene para cezası
 Yazı Boyutu

 Tarih : 25.04.2009 - 10:01:51


Türkiyede eski sisteme göre düzenlenen konut ve işyeri tapularının kat mülkiyetine çevrilmesi için verilen süre daralıyor. İki yıllık sürenin dolmasına 9 ay kaldı.

 

Tapu değişimi için süre azalıyor, başvuru çok az... Ancak geçen 15 aylık sürede başvuru sayısı sınırlı kaldı. Tapuların yüzde 90'ının değişmesi gerekirken sadece yüzde 10'luk bir bölümü değişti.

28 Kasım 2009'a kadar değişiklik yapmayan daire, büro veya işyeri sahipleri, bin liraya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Tapuyu değiştirmenin maliyeti ise parsel büyüklüğü ve üzerindeki binanın daire sayısına göre değişiyor. Daireleri fazla olan apartmanlardaki mülk sahipleri, değişiklik için daha az para ödeyecek. Daire sahipleri ise tapu değiştirirken alınacak 250 liralık döner sermaye harcının kaldırılmasını istiyor.

Türkiye'de tapuların halen büyük bölümü yapımı bitmemiş, inşası devam eden, kadastro kayıtlarında sadece üzerinde bulunduğu arsanın kaydının olduğu kat irtifaklı olarak düzenlenmiş durumda. Karışıklığa yol açan eski sisteme son vermek için hazırlanan Kat Mülkiyeti Kanunu, 28 Kasım 2007 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
DEVAMI>>>


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.