T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan KÖNİ: 'Terörizm Siyasal Amaçlı Bir Harekettir'

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan KÖNİ:

‘Terörizm Siyasal Amaçlı Bir Harekettir’

Kıymetli misafirler konuşmayı İngilizce hazırlamıştım. Ama pek hava basacak kimse kalmadığı için Türkçe anlatacağım. Çünkü ucu biraz onlara dokunuyor. Ben de bir ceza hukukçusu değilim, devletler hukukçusuyum ama bizim konu; devletler hukuku, uluslar arası ceza hukuku biraz da uluslar arası politikayla iç içe giriyor zaten.

Benim doktora tezim de “uluslar arası hukukta uçak kaçırmalar” idi, doktora tezi savunmasında, ceza hukukçuları ile bizimkiler birbirine girdiler: Ceza hukuku tezi mi? Yoksa devletler hukuku tezi mi? Devletler hukuku tezi olduğunu ispat ettik.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız...

 

***********************************************************************

 

“ÖZTÜRK” HOCAEFENDİYİ KİM ÖLDÜRDÜ?

Bayram Ali ÖZÜTRK

hocayı kim, neden öldürtmüş olabilir sizce?

Bayram Ali ÖZTÜRK

hocanın yokluğu kimlerin işine geliyor sizce?

Bayram Ali ÖZTÜRK

hocayı Şehit edenler kimlerle beraber, kimleri

"veli" ediniyor sizce?

 Türk Gençliği Hareketi

Cem KILIÇ

 

Memleketimizde süregelen alçaklık ve kahpeliklere aklınız ermeyebilir. İlla ki “erecek” diye birşey yok zaten. Elbette bazılarımız “gafil” olacak ki, “uyanık” olanların ismi tarihe yazılabilsin.

Örneğin bazılarınızın bugün ismini dahi bilmediği Bayram Ali ÖZTÜRK hocayı, öncelikle tüm Türk din adamlarının bilmesi gerekir. “Benim adamım” diye bir savunma kültürü olmayan, her kim olursa olsun hak edene hak ettiğini verebilecek kadar “yürek” sahibi olan böyle insanları sadece din adamlarının değil, sadece Türk milletinin de değil, bütün dünya halklarının tanıması lazım. Ama önce Türk din adamlarının ve Türk milletinin. Çünkü Bayram Ali ÖZTÜRK hoca, Türk’lüğü ile övünen bir Türk...

Devamını Okumak İçin Tıklayınız...

 

***********************************************************************

“Karılar açıldı, şapka giymeyenler asıldı”

 

Mine Şenocaklının 13.4.2005 tarihli vatan gazetesindeki yazısında

103 yaşındaki Bilal Dede’de öyle bir hafıza var ki, Cumhuriyet tarihini hatasız anlatıyor! Hem de bir asrın görmüş geçirmişliği ve dobralığıyla... “Atatürk herifin tekesiydi” diye giriyor söze. “O da ne dede? ” diye soruyorum. “Biz Şebinkarahisar’da adamın hasına böyle deriz” diyor. Atatürk’ü seviyor ama bir o kadar da gerçekçi! “Atatürk diktatördü! Şu şapka yüzünden binlerce adam asıldı kızım. Alimler ‘Bu şapkayla namaz kılınmaz’ dedi. Biz onların cenaze namazına durduk! “diye anlatıyor. “Ya sen ne yaptın? ” diye soruyorum. Doğrucu davut ya! “Mecbur giydik! ” diyor. Cumhuriyet’in ilk yılları biraz korku yüklü galiba...

Devamını Okumak İçin Tıklayınız...

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.