T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) "Diyalogcu Nurcular Kendilerine Yeni Papa Arıyorlar!"

 
"DİYALOGCU NURCULAR KENDİLERİNE YENİ PAPA ARIYORLAR"

 

 

Papa 16. Benedikt, en büyük darbeyi, TÜRKİYE ve Avrasya’da Müslüman kisvesi altında papalığın “Dinlerarası Diyalog Misyonu”nun tezgahtarlığını yapanlara vurdu. Papa, İslam’a ve Hz. Peygamber’e Aleyhissalatu Vesselam yönelik küstahça iftiralarıyla “asıl yüzünü” gösterdi; olan diyalogculara oldu. Biliyorsunuz, “dinler arası diyalog”, Papalık Konseyi misyonudur, Vatikan projesidir. Nitekim halen Amerika’da mukim Fethullah Efendi, Papa’ya sunduğu mektubunda “Papalık Konseyi (PCID) misyonunun bir parçası” olduğunu ikrar ve itiraf etmişti (Bkz. Zaman Gazetesi,10 ŞUBAT 1998, Hocaefendi’den Papa’ya mektup). Mehmet Emin KOÇ

Vatikan’ın bir “din devleti” olması münasebetiyle, Papalığın projelendirdiği “diyalog misyonu”nun hem politik, hem de teo–politik tarafı vardır. 16. Benedikt, son zırvalarıyla diyalog projesinin her tarafını paçavraya çevirmiştir. Müslüman kılıklı diyalogcular, kilise ve cami arasında apışıp kaldılar. Papa, önceki gün kıvırtmaya çalıştı ama olmadı. “Diyalogcu nurcu”lar, şimdi kendilerine yeni Papa arıyorlar.

           Papa’nın son zırvalarının ardından, papalığın “dinler arası diyalog” projesinde “hiçbir bezi olmayanlar”dan “diyalogcu nurcularla ortak poz verenler”e kadar birçok köşe yazarı takımı, “Hoppala, böyle diyalogu alın başınıza çalın” demeye başladılar. Çünkü Papa 16. Benedikt, işte bu dinler arası diyalog misyonunun içine etti.

          16. Benedikt’in, Hz. Peygamber’i aleyhissalatu Vesselam insanları kılıçla dize getiren bir nevi haşa “eli kanlı terörist” ilan eden, İslam’ın Allah inancını “akla uymaz, ipe sapa gelmez” diye niteleyen açıklamaları, zerre kadar iman, izan ve insaf sahibi olanları ayılttı. Akılları başa düşürdü. Haçlı oyununu fark ettirdi. Fakat “diyalogcu nurcu”lar apışıp kaldı.

          “Yıllardan beri şu Papalık misyonu etrafında Türk milletini nerelere sürüklemeye çalışmışız, vay bize…” diye secdeye kapanıp ağlaması gerekenler, 16. Benedikt’in zırvalarından bile hala “diyalog”a pirim çıkartmaya çalışıyorlar. Acaba böyle davranmakla mürted olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarının farkındamıdırlar!

         16. Benedikt’in papalığın misyonunu bir kez daha deklare ettiği son çıkışına Fethullah Efendi’nin tepkisi önem arz ediyor. Çünkü zât–i âlileri, Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olduklarını bizzat kendileri ilan etmişlerdi, hatırlarsanız (Bkz. Zaman Gazetesi,10 ŞUBAT 1998, Hocaefendi’den Papa’ya mektup). 

        Fethullah Efendi, Papanın son hezeyanları karşısında ne diyor biliyor musunuz; “Semavî din mensupları arasındaki ayrılıklar, ihtilaflar ve bunlardan kaynaklanan kavga ve muharebeler dinden, diyanetten değildir, dinden diyanetten kaynaklanmıştır/kaynaklanmaktadır” diyor (Bkz. Zaman Gazetesi, 17 EYLÜL 2006). Ne demek istiyor, dersiniz?



Müslümanlar ile diğer inanç mensupları arasındaki ayrılıklar, öyle dinden diyanetten kaynaklanmıyor diyor, Fethullah Efendi… Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler… vs. arasında öyle iman, din, diyanet ayrılığı–gayrılığı yok, diyor. Tek çatı altında toplamış hepsini maşaAllah. Bu sebepten olacak ki, mevkutelerinde “Ehl–i kitap ile amentüde ittifakımız var” diye ilan ediyorlar. (Bu üç dini birleştirme Bahailik denen sapık mezhepte bulunmaktadır. Bunu da siz sayın okurlarımızın bilgisine sunarım.) (Bkz. Zaman Gazetesi, Ahmet ŞAHİN, 17 NİSAN 2000)

          Türk Milleti ise soruyor; “ittifakımız var” diye ilan ettiğiniz “amentü”nün baş papazı Hz. Peygamber’e aleyhissalutu Vesselam ve İslam’a hakaret ediyor; siz hangi amentüde, kimlerle, nasıl ittifak ettiğinizi söyler misiniz Allah aşkına… Yok, şayet bu Ehl–i kitap papasıyla “amentüde ittifak” etme yanlışlığından vazgeçti iseniz, bunu milletimize de açıklayın ki, yanılmasınlar.

         Fethullah Efendi, “Papa’nın konuşması göstermiştir ki, insanlık ailesinin diyaloğa her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır” diye ekliyor. Yetinmiyor; “Katolik dünyasının liderliğini yapan en yetkili ağızdan çıkan bu tür cümlelerin, yeryüzünü Haçlı Seferleri döneminde olduğu gibi kana bulamak isteyen radikal gruplara cesaret verici” olduğuna dikkat çekiyor (Bkz. Zaman Gazetesi, 17 EYLÜL 2006).

         Kimmiş bu radikal gruplar? Hz. Peygambere Aleyhissalatu Vesselam küstahça hakaret eden papaz 16. Benedikt mi radikal, yoksa papaza karşı kendi peygamberini savunan Müslümanlar mı radikal? “Dünyayı kana bulamak isteyen radikaller” Benedikt ve onun gölgesi altındakiler ise şayet, nasıl onlarla ittifakı ve diyalogu tavsiye edebiliyor, ittifak ve diyalog içinde olabiliyorsunuz?
        Yok, bu “radikal grup”lardan kastınız, peygamberini savunan Müslümanlar ise, siz kim adına bu ithamı yapıyorsunuz?! Müslüman’a böylesi bir itham, Papalık Konseyi misyonunun bir gereği de, biz mi bilmiyoruz?!


        Papa 16. Benedikt, Hz. Muhammed’e Aleyhissalatu Vesselam hakaret etmek suretiyle; “imanı gereği” Hz. Peygamberini Aleyhissalatu Vesselam her şeyinden aziz bilen Müslümanları mı cüretkar kılmış, radikalliklerini mi kamçılamış, papalığa karşı protesto etme fırsatı mı tanımış oluyor, ne demek istiyorsunuz? Türk milleti bunu sizlere soruyor…

       Fethullah Efendi, Hz. Peygambere Aleyhissalatu Vesselam hakaret eden 16. Benedikt’in hakaretamiz zırvaları münasebetiyle, kendi adına “Ben nasıl bir diyalog projesinin parçasıymışım…” diye hayıflanmak veya papaz Benedikt’e “Yazıklar olsun sana, misyonun yere batsın senin…” demek yerine, peygamberine sahip çıkan Müslüman’ı Amerikan ağzıyla “radikal” göstermeye kalkışıyor. Papanın zırvalamasına karşı bile böyle bir ağız deneyerek “AB dinler arası diyalog” sürecinde “gönüllerdeki dini milli direnci” kırmayı deniyor. Bu böyleyse, çok yanlış bir yol, çok yanlış bir istikamet!

    

 

  Türk Milleti, Fethullah Efendi’nin bu tarzına yabancı değildir. Çünkü Papaya sunduğu mektupta da maalesef benzer yöntemi kullanmış “İslam yanlış anlaşılan bir din olmuştur ve bunda en çok suçlanacak olan Müslümanlardır” demiştir.  (Bkz. Zaman Gazetesi,10 ŞUBAT 1998, Hocaefendi’den Papa’ya mektup). Müslüman’ın bunda suçu ne acaba Müslüman olmak mı?
  

Ancak TÜRKİYE’nin AB’ye “sınırsız taviz süreci”yle hızlandırılan Vatikan’ın “dinler arası diyalog” mayası şükür tutmamıştır; yaşanan gelişmeler sonucunda herkesin foyası ortaya çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir.

           “Diyalogcu nurcular”ın ve Fethullah Efendi’nin bir parçası olduğunu bizzat ilan ettiği Papalık Konseyi misyonu etrafındaki çırpınışlar boşunadır. Çünkü aziz Türk milleti, Papalık Konseyi misyonunu fark etmiştir, dinler arası diyalog tezgahının ne idüğü bir halt olduğunu  anlamış, oyun bozulmuştur. Foyaları ortaya çıkmıştır.

           “Diyalogcu nurcu”lar, artık kendilerine yeni Papa arıyorlar. Ara sıra kara cübbesinin altından Cevşen çıkartacak, “Öyle papa mapa dediklerine bakmayın, bu papa gizli Müslümandır ha…” diyerek pazarlanabilecek yeni bir papa arıyorlar. Belki bulurlar. Ama bence oldukça zor. Her papa mutlaka üçlü teslis inancına sahip, yüce Allah (c.c.)’a çocuk iftira eden sapık inanca sahiptir.

           Çünkü Papa 16. Benedikt, “dinler arası diyalog”un hem politik hem de teo–politik tarafını bozmuştur. Bu sebeple 16. Benedikt’i birileri harcarsa hiç şaşmayın… Dinler arası diyalog, artık her tarafı kirli böyle bir değnektir. Papazlarla hahamlarla cemaat halinde hala bu kirli değneklerle çelik çomak oynamak isteyen varsa buyursun.

 

Selam saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

12.05.2009

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

1 yorum:

  1. "Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır" Bu ifade yalan değilmi, hangi parti veya kuruluşlara yakın olduğunuzu anlamak için arif olmaya gerek yok..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.