(anadoluhaber) GÜLİSTAN

GÜLİSTAN

Gülistan, solmayan gülleriyle yaşamaya devam ediyor. Sadi, az sözle ne güzel ifade ediyor meramını. Edebî sanatları ne de güzel kullanıyor. O kısacık hikâyeler ne kadar mânalı. Nasıl, kilolarla gül yaprağı ezilip bir damla gül yağı elde ediliyorsa, öyle de, Sadi, zengin bir intiba harmanının özünü veriyor bize.

Gülistan, veciz bir eser! Defalarca okuduğum halde hiç usanmadığım müstesna kitaplardan biri. Uzak kalındımı özletiyor kendini. Zarafet, letafet, ulviyet, ihtişam, hakikat... Her şey var onda.

Anlattığı olaylar ve kişiler sadece birer vasıta. Sadi, fikirlerini söylemekte araç olarak kullanıyor onları.

Bu eserde bir insan var, otuz yıl ilim tahsil eden, otuz yıl gezen, otuz yıl da yazan güzeller güzeli bir insan.

Kendini anlatıyor, hislerinden söz ediyor, intibalarından dersler çıkarıyor, emretmiyor, korkutmuyor, zorlamıyor, bütün samimiyetiyle kendi dünyasını açıyor bize.

Ne güzel bir dünya!


--
   www.kizilay.org.tr
   www.kimseyokmu.org.tr
   www.denizfeneri.org.tr
   www.ihh.org.tr
   www.cansuyu.org

"Bazen bir kuyuya benziyor hayat; kör, pis, zehirli bir kuyuya. Boğuluyorum, ölüme koşacak mecalim kalmıyor, kimseyi görmüyor gözüm. Sevdiklerim yabancılaşıyor. Kitaplar tuğla oluveriyor birden. Dostlarımın sesini tanımıyorum. Varlığım bir tele asılıyor. Bir kâbus bu, bir hastalık. Gözlerimi kaybettikten sonra bu kuyuya sık sık düştüm... İstediğini yapamamak, sakatlığımdan doğan bir aciz"

Cemil Meriç

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.