T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) KCK-KESK-PKK

KESK’e jandarma baskını

TAYLAN YILDIRIM, ELİF DEMİRCİ İzmir DHA, AA

İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nın beş ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda aralarında Kamu Emekçileri Sendikası yöneticileri ve öğretmenler olmak üzere 35 kişi gözaltına alındı. Operasyonun PKK’nın ‘Türkiye Meclisi’ yapılanmasıyla ilgili olduğu iddia edildi

İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nın dün beş ilde PKK’ya yönelik başlattığı operasyonda, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri ile KESK’e bağlı sendikaların üyeleri, biri müdür yardımcısı 20 öğretmen ve iki hemşirenin aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.
Operasyona Torbalı’dan gelen bir ihbar mektubuyla başlandığı öne sürüldü. Gözaltına alınan eğitimcilerin PKK’nın KCK (Türkiye meclisi) yapılanmasının siyasi kanadında görev yaptıkları, Öcalan’ın avukatlarına verdiği talimatlara göre faaliyetlerini yönlendirdikleri öne sürüldü. 

Okullara baskın
KESK Genel Merkezi, bağlı sendikaların bazı şubeleri, görev yaptıkları milli eğitim müdürlükleri, 20 okul ve evlerde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dokümana el konuldu.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda dün sabah Ankara, İzmir, İstanbul, Manisa ve Van’da başlatılan eş zamanlı operasyonda İzmir’de 29, Ankara’da 3, Manisa’da 1, Van ve İstanbul’da birer kişi gözaltına alındı.
İzmir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve köylerde 20 okulla bazı Eğitim-Sen şubeleri ve 38 evde arama yapıldı. Okullara, öğrencilerin etkilenmemesi için sadece sivil ekip gönderildiği öğrenildi. 

Otobüsten indirdiler 
Ankara’da iki ayrı eve baskın yapan jandarma, KESK’e bağlı Eğitim-Sen Eğitim Komisyonu üyesi Lami Özgen ile İHD Ankara Şube Başkanı Yüksel Mutlu’yu gözaltına aldı. İstanbul’dan gelen bir otobüs Kazan gişeler bölgesinde durdurularak Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert gözaltına alındı.  Gaziosmanpaşa Çehre Sokak’taki KESK Genel Merkezi’nde de arama yapıldı.
 İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Songül Morsümbül’ün odasında yapılan arama yaklaşık 4.5 saat sürdü. Aramalar sırasında KESK’in avukatları hazır bulundu. Van’da sabah 04.00 sıralarında Eğitim-Sen Şubesi üyesi öğretmen H.U., Manisa Turgutlu’da da matematik öğretmeni A.A. 06.00’da evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alındı.
Operasyon sırasında KESK Genel Merkezi’ni CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, DTP milletvekillleri Sevahir Bayındır, Hasip Kaplan, Selahattin Demirtaş ile ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ziyaret etti.

 

 

Operasyona protesto 
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek de jandarmanın yetkisini aşıp İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nden karar çıkarıp, il sınırlarını aşan hukuk dışı bir operasyon yaptığını savundu. Şimşek, “KESK, terör örgütü operasyonuyla ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Kınıyoruz. 250 bin üyesi olan bir demokratik kitle örgütü aranırken tek savcı bulunmaması kabul edilemez” dedi.
KESK’te suç unsuru bir şey bulunmasının mümkün olmadığını kaydeden Şimşek, “Buradan başta Başbakan ve İçişleri Bakanı olmak üzere, tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz; KESK’e yönelik bir adım atarken, 40 kere düşünmelisiniz. KESK, bu tür baskılarla, yıldırma operasyonlarıyla mücadele çizgisinden geri duracak bir konfederasyon değildir” dedi. Şimşek, resmi yazışmalara, telefon görüşme kayıtlarına ve yedekleme yapılmadan bilgisayarlara el konulduğunu kaydetti.  KESK üyesi bir grup, operasyonu protesto etmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde 15 dakika süren bir oturma eylemi yaptı. Gruba DİSK, TMMOB, TTB ve çeşitli sivil toplum örgütü ve parti yöneticileri destek verdi. 

‘Dizi eylemler’ kararı
KESK Danışma Meclisi, konfederasyonun ve bağlı sendikalarının bazı yöneticilerinin gözaltına alınması nedeniyle olağanüstü toplanarak bir dizi eylem yapılmasını kararlaştırdı. Karara göre, bugün ve yarın çeşitli illerde oturma eylemleri ve yürüyüşler yapılacak. Ankara’da, yarın 17.00-20.00 saatleri arasında “KESK ile Dayanışma Kürsüsü” kurulacak. “KESK’e Dokunma” temasıyla 1 Haziran 2009 Pazartesi gününden itibaren çeşitli illerde büyük iş yerlerinin önünde basın açıklamaları yapılacak.

 

Jandarmanın yetki tartışması 
Yürürlükteki CMK ve TCK kapsamında, savcılık ve mahkemelerin talimatlarıyla faaliyet gösteren adli kolluk birimleri birbirlerinin sorumluluk bölgesinde de operasyon yapabiliyor. KESK’e yönelik operasyon İzmir’de il Jandarma Komutanlığı’nca başlatılırken, operasyonun Ankara ayağında jandarma, kent merkezindeki aramalarda sorumluluk bölgesinin polis bölgesi olması nedeniyle Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nden destek aldı. Aramaları ve gözaltı işlemlerini polis yaparken, sonuçlar tutanakla jandarma birimlerine verildi.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.