(anadoluhaber) Türk Mucitten Erdoğan'a Mayın Temizleme Dilekçesi



Mayın temizleme konusunda yeni bir sistem geliştiren Türk mucit Mehmet Tuzcu...

Almanya'da, Köln Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttükleri yüksek lisans (MBA) programı mezunu olan ve mayın temizleme konusunda yeni bir sistem geliştiren Türk mucit Mehmet Tuzcu, Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir dilekçe yazarak sistemini tanıttı, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınları çok daha ucuza temizlemeye talip oduğunu bildirdi.

Hamburg'da yaşayan Mehmet Tuzcu, "50 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında bir fiyat çıkarılan mayın temizleme işlemini bizler, artı olarak tarım kullanımına hazır, sürülmüş halde 10 Milyon Euro'ya mal etmeye hazırız" dedi. Geliştirdiği sistemi Cihan'a anlatan Mehmet Tuzcu, "Ben altı aydır bu konuyu araştırıyorum. Ve bir sistem geliştirdim. Türkiye ve dünyadaki bütün mayın temizleme sistemleri, askeri bir ortam, savaş ortamı için hazırlanmış sistemlerdir. Bu nedenle pahalıya mal oluyor. Pahalıya mal oluyor çünkü düşman var ve o ortamda mayın temizlemeniz gerekiyor. Mayını temizleyin orada tankları geliştirmeniz gerekiyor. Oysa şu anda mayın temizlenmek istenen Türkiye-Suriye sınırında savaş falan yok. Savaş ortamında mayınları tankın önündeki zincir dövmeler, zıpkınlarla temizliyorlar. Bunlar II. Dünya Savaşından sonra geliştirilmiş sistemler. Şu anda bunu tankla yapmak zorunda değilsiniz, çünkü savaş ortamında değilsiniz. Tankla yapmadığınız zaman masrafınız otomatik olarak azalıyor" dedi.

Eski sistemlerin yüzde 98 garanti verirken, kendi geliştirdiği sistemin yüzde 100 garanti verdiğini belirten Tuzcu, "Biz mayını temizlerken aynı anda araziyi tarıma elverişli hale getiriyoruz. Çünkü bizim sistemde mayın aranırken aynı anda sürülüyor, ızgaralanıyor ve toprak elemeye tabi tutuluyor. Yani bizim sistemimizde toprak aynı anda beş işlemden geçiyor. Bu nedenle çok daha ekonomik, çok daha ucuza mal oluyor" dedi. Tanklar yerine kullanacakları iş makinelerine de açıklık getiren Türk mucut Tuzcu, "Tankların yerine yüksek piyesli traktörler veya dozerler kullanabiliyoruz. Bizim sistemimizin bir iyi tarafı da sivil insanların olduğu alanlar gibi her ortamda rahatça kullanabilmeniz" diye konuştu.

Başbakanlığa yazdığı dilekçede, geliştirdikleri sistemin patentini de Almanya'da değil, Türkiye'de almak istediğini, bu şekilde Made in Türkey'e (Türk malı) katkı yapmak istediğini vurgulayan Mehmet Tuzcu, dilekçeyi yazalı henüz bir gün olduğunu ve henüz bir cevap almadığını, ancak Başbakanlık çalışanlarının kendisine, "Bu çok enteresan. Çağırsak, gelip burada Başbakan'a brifig verebilir misiniz?" diye sorduğunu aktardı. Sistemini ayrıntılı şekilde anlatan Tuzcu, "Geliştirdiğimiz sisteme benzer bir sistem şu anda dünyada yok. Hiç bir temizleme hizmeti, araziyi tarıma hazır şekilde teslim etmiyor" dedi.


--
http://www.vatanbir.org
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.