T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) =?utf-7?Q?FW:_Cumhurba+AV8-kan+ATE-na_kin_ve_garez?= =?utf-7?Q?_bitmiyor..?=

SAYIN CUMHURBAŞKANINA KİN VE GAREZLERİ BİTMİYOR... 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı iken "Kayıp trilyon" davasından mahkemede beraat ettiği halde sırf siyasi kin ve garazla tekrar yargılanması için C.Savcılığına yapılan ihbarlar üzerine Savcılık takipsizlik kararı veriyor. Eğer tekrar yargılanması gerekse idi takipsizlik vermez, iddianame hazırlar, Cumhurbaşkanlığı bitince yargılanması için Adalet Bakanlığına gönderirdi.

C.Savcılığının takipsizlik kararına dava ile hiçbir ilgisi olmayan İzmir'den eski bir Yargıtay hâkimi itiraz ediyor. Bilindiği gibi Savcılık ve Mahkeme kararlarına ancak davacı, davalı veya talebi üzerine kararla davaya müdahil olarak kabul edilenler itiraz edebilir. İtiraz üzerine C.Savcılığı itirazı en yakın Ağır Ceza Mahkemesi olan Sincan Ağır Ceza Mahkemesine gönderiyor. Sincan Mahkemesi, önce incelemesi gereken yetki konusunu değil, Cumhurbaşkanının masuniyet konusunu ele alıyor. Hem de Cumhurbaşkanına "şüpheli" diyerek..  

Şimdi dikkatinizi bir hususa çekmek istiyorum.

Konu, Eski Başsavcı Sabih Kanadoğlu'nun bir makalesi ile gündeme geliyor. Kanadoğlu YARSAV'ın akıl hocası,

Takipsizlik kararını kaldıran Sincan 1. Ağır Ceza Mh. Başkanı Osman Kaçmaz, YARSAV Üyesi, Ergenekon sanıklarından Av. Kireçsiz'le sarmaş-dolaş olmuş bir yargıç.

Savcılık itiraz ederse nereye gidecek ? Yargıtay 11. Ceza Dairesine. Bu dairenin başkanı Kim?  O da YARSAV üyesi bir yargıç: Ersan Ülker

Söyler misiniz Türkiye'de Adalete mi baskı var, yoksa Adalet mi siyasete baskı yapıyor ?

 

 

 

 

·  Üye girişi

·  Üye Ol Hürriyet      Dünyası'na Katıl!

BUGÜNKÜ HÜRRİYET

e-gazete

·  Yazarlar

·  Hava Durumu

·  English

HABER

·  Gündem

·  Ekonomi

·  Magazin

·  Spor

·  Dünya

·  Piyasanet

·  Strateji

·  Euractiv

·  Şehir Rehberi

YAŞAM

·  Sağlık

·  Teknoloji

·  Trendy Gençlik

·  Kültür - Sanat

·  Astroloji

·  Sinema / Fragman

·  Tv Rehberi

·  Anneyiz.biz

·  En İyi On

MULTİMEDYA

·  Foto

·  Video

·  Foto Analiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gündem

 

 

 

Önceki Haber

 

 

Sonraki Haber

 

 

'Kayıp trilyon'un faturası Erbakan ve Ulucak'a çıktı

20 Nisan 2007

 

 

 

'Kayıp trilyon'un faturası Erbakan ve Ulucak'a çıktıDışişleri Bakanı Abdullah Gül, kapatılan RP'yle ilgili ünlü 'Kayıp trilyon' davasından aklandı.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi dün, bu konuda Gül hakkında açılan alacak davasını reddetti. Mahkemenin kadın hakimi Hürriyet Yıldırım, Gül ile birlikte İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz hakkındaki alacak davalarının da reddine karar verdi. AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ü ise dava konusu kayıp trilyonun 10 milyar liralık bölümünden sorumlu tutuldu. Gül ve Aksu ile birlikte eski RP yöneticilerinden SP Genel Başkanvekili Recai Kutan, Ahmet Tekdal, Oğuzhan Asiltürk, Aydın Menderes, Şevket Kazan, Fehim Adak, Musa Demirci, Abdurrahim Bezci, İbrahim Aktaş ve A. Muttalip Tatar'la ilgili alacak davaları da reddedildi. 

2.6 TRİLYON

Mahkeme, kayıp trilyon davasında asıl faturayı ise kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan ve partinin Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rıza Ulucak'a kesti. Erbakan ve Ulucak, RP'nin kayıp paralarıyla ilgili davada dün verilen kararla, 2 trilyon 644 milyar 616 milyon 570 bin 561 liralık Hazine alacağının tamamından sorumlu tutuldular. Karar kesinleştiğinde Erbakan ve Ulucak bu parayı 7 yıllık yasal faiziyle birlikte ödemek durumunda kalacak.

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.