T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. Refik Hariri'yi Bush yönetimi öldürttü

Refik Hariri'yi Bush yönetimi öldürttü

 

CIA'e yakınlığı ile bilinen Wayne Madsen'ın açıklamaları ABD'yi şok etti:

Refik Hariri'yi Bush yönetimi öldürttü...


ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin emrindeki suikast timinin Refik Hariri cinayetinde büyük rol oynadığını söyleyen Wayne Madsen'in açıklamaları Amerika'yı karıştırdı.

 

Refik Hariri ve Hobeika suikastlarına bizzat yetki veren isimler Bush'un danışmanlarından Karl Rove ve Eliot Abrams'tı. Refik Hariri, ABD'nin Lübnan'ın kuzeyinde kurmak istediği üsse karşıydı, Şaron'da Lübnan'da Hizbullah'ı bitirmek istiyordu.'

 

14 Şubat 2005'te Beyrut'ta uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Lübnan'ın eski Başbakanı Refik Refik Hariri'nin ölümüyle ilgili yeni iddia, suikastın baş sorumlusu olarak gösterilen Suriye'yi rahatlatırken, ABD'yi karıştırdı.  El Masakin haber ajansının, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na (CIA) yakınlığıyla tanınan gazeteci Wayne Madsen'a dayandırdığı haberde, ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'e bağlı bir suikast timinin Afganistan ve Lübnan'da liderleri hedef alan saldırılardan sorumlu olduğu belirtildi. Cheney'nin, Pentagon'un haberdar olmadığı suikast timini Beyaz Saray'dan yönettiğini ifade eden Madsen, Refik Hariri ve Lübnanlı Hristiyan lider Elie Hobeika suikastlarından Bush Yönetimi'ni sorumlu tuttu.

 

Cheney'nin suikast timi İsrail ile çalışıyor

İddiasını CIA kaynaklarına dayandıran Madsen'ın çarpıcı açıklamaları şöyle: 'Cheney'nin suikast timi İsrail ile birlikte çalışıyor. Kudüs'te de benzer bir tim var. ABD ile İsrail'in yürüttüğü gizli operasyonlarda koordinasyonu George W.Bush'un Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Eliot Abrams sağlıyordu. Abrams'ın bir işaretiyle İsrailliler harekete geçiyordu. 2002'de Lübnanlı Hristiyan lider Elie Hobeika'yı öldüren suikast timi Refik Hariri'yi de öldürdü. Hobeika, Lahey'e gidecek ve dönemin İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un Sabra ve Şatilla katliamlarından sorumlu olduğunu, insanlığa karşı suç işlediğini söyleyerek ifade verecekti. Refik Hariri ve Hobeika suikastlarına bizzat yetki veren isimler Bush'un danışmanlarından Karl Rove ve Eliot Abrams'tı. Refik Hariri, ABD'nin Lübnan'ın kuzeyinde kurmak istediği üsse karşıydı, Şaron'da Lübnan'da Hizbullah'ı bitirmek istiyordu.' ABD gazetesi Semour Hersh de Mart ayında Cheney ekibinin 'suikast kanadı' olarak bilinen dünya çapında suikast düzenlemekle görevli bir birimi olduğunu yazmıştı.

 

Lübnan ajan avında

İddialar ABD'yi karıştırırken, Lübnan'da İsrail adına ajanlık yapmakla suçlanan iki kişinin daha tutuklandığı bildirildi. Ülkede Ocak ayından beri casusluk suçlamasıyla tutuklananların sayısı 18'e yükseldi. Lübnan polisi, geçtiğimiz Pazar günü Hizbullah mensuplarının çoğunlukta bulunduğu Beyrut'un güney kesimlerinde Haysam Şehramani adlı bir polisi ve eşini gözaltına almıştı. Aynı gün ülkenin güneyindeki Habbuş köyünde de 3 şüpheli tutuklanmıştı. Bu üç kişi, Lübnan ve Suriye ordusu hakkında ve 'İsrail saldırılarını kolaylaştırabilecek' sivil bölgeler konusunda İsrail'i bilgilendirmekle suçlanmıştı.

 

BEŞ İSRAİL CASUSU YAKALANDI

Güney Lübnan'da 5 kişi İsrail lehine casusluk yapmaktan tutuklandı. Lübnan güvenlik görevlileri bir ailenin üç üyesini Sayda yakınlarındaki Gaziye'deki evlerinde gözaltına alırken, bilgisayarlara el koydu. İsrail sınırı yakınındaki Bint Cibeyl'deki bir başka operasyonda da iki kardeş yakalandı. Operasyonların, İsrail lehine casusluk yapmaktan karısı ve yeğeniyle birlikte tutuklanan Lübnanlı emekli bir generalin ifadesine dayanılarak yapıldığı belirtildi. İsrailli yetkililer, tutuklamalarla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Kendisini İsrail'le savaş halinde sayan Lübnan, vatandaşlarının İsrail'le her türlü teması yasaklıyor.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.