Sanık paşaların eşleri de mitingdeydi


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Ergenekon Soruşturması'na duyulan tepki nedeniyle başlatılan Cumhuriyet Mitingi katılan vatandaşlar, Tandoğan Meydanı'nı doldurdu.

Saat 10.00'dan itibaren meydana gelen katılımcılara Ankara dışından da pek çok katılım oldu. Mitinge katılan tüm vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşırken, bazı vatandaşların da AKP lehine sloganların yer aldığı pankartlar taşıdığı görüldü. ADD tarafından geçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

ADD öncülüğünde düzenlenen miting alanına 27 Mayıs Milli Devrim Derneği, 68'liler Birliği Vakfı, Atatürkçü Düşünce Vakfı, Başkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi, CUMOK, Biz Kaç Kişiyiz Hareketi'nin yanı sıra, Ergenekon davasında yargılanan Emekli 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon ile eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un eşleri de katıldı. CHP'li milletvekilleri İsa Göktürk, Muharrem İnce ve Ejder Özdemir'in yanı sıra bağımsız milletvekili Kamer Genç, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Ağaoğlu, Gazeteci -Yazar Emin Çölaşan ve Ressam Bedri Baykam da miting alanında yer aldı.

"BİZ ÇILGIN TÜRKLERİZ"

ADD Genel Sekreteri Suay Karaman Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak ağır şartlar altında olduğu bugünlerde mitinge katılan vatandaşlara alanı doldurdukları için teşekkür etti. Tam bağımsızlığın 90'nıncı yılında AB ve ABD'nin belirlediği politikalar soncu tam bağımsızlığın yok edildiğini savunan Karaman AKP hükümetinin politikalarını da eleştirdi. Karaman, "Hukuk adına hukuk katledilmektedir. Türkiye'nin aydınlarına karşı yapılan hukuksuzluklar vatandaşlarda derin yaralar bırakmaktadır. Atatürk'ün aydınlık Cumhuriyeti Ortaçağ karanlığına çevrilmek istenmektedir. Laiklik ve Cumhuriyet tehdit altındadır" diye konuştu.

Atatürk'ün altı ilkesinin dün olduğu gibi bugünde kendilerine yol göstereceğini söyleyen Karaman, "Bizler Atatürk'ün aydınlık yolunu bulmak için ulusal birliğe, tam bağımsızlığa sahip çıkmak için bu alanları doldurduk. Bizler Kuva-i Milliye ruhundan gelen çılgın Türkleriz. Bu alanı dolduran bizler hepimiz Mustafa Kemaliz" dedi.

ERGENEKON TUTUKLULARINA PLATFORMDAN GÖNDERİLEN SELAM

Karaman'ın konuşması sırasında alanı doldular vatandaşlar, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atarken, platformdan Ergenekon Soruşturması kapsamında halen tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile diğer Öğretim üyelerine selam gönderildi.

Kaynak: Ajanslar/DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.