T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) 23 HAZIRAN MESAJI

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün “23 Haziran 1983 de kurulan, DYP’nin kuruluş yıldönümü” münasebeti ile yaptıkları açıklama :

 

TÜRKİYE’NİN ORTAK PAYDASI OLAN DYP SEVDALILARININ BU MUTLU GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.

 

         “12 Eylül 1980 darbesi ile yönetime el koyan Kenan Evren, Sayın Demirel’i Hamzakoy’da 1 ay ikamete mecbur bırakmışlardır. Konsey tarafından Siyaset ve konuşma yasağı konan Demirel, diğer siyasilerle birlikte 10 yıllık yasaklı kapsamına alınmıştı. Konsey tarafından devamlı kontrol altında tutulan, giren-çıkanların tespit ve takibe alınmış olmasına rağmen, bir demokrasi mabedi olan Sayın Demirel’in devamlı olarak evinde idik.

         Eski Kara Kuvvetleri Komutanı rahmetli Ali Fethi Esener’in Genel Başkanlığı’nda Adalet Partisi’nin devamı olarak kurulan Büyük Türkiye Partisi ezici bir çoğunlukla iktidara geleceğinden korkulduğu için “Konsey tarafından 11 gün sonra kapatılmıştı” İş bununla da kalmamış Demirel ve 16 siyaset adamı Zincirbozan’a gönderilmişti.

         Zincirbozan yolunda Sayın Necmettin Cevheri’nin kullandığı kırmızı 280 SE Mercedes marka araba yol alırken ön sağ tarafta Sayın Demirel, arkada Sayın Bilgiç, Sayın Sezgin ve Sayın Menteşe oturuyordu. Yol dümdüzdü. Sayın Demirel’in ifadesi ile “Sırat-ı Müstakim” idi. Yani bugünkü ifade ile Doğru Yol idi. İşte Doğru Yol Partisi’nin kurulması talimatlarını arabanın içinde vermişti.

         Ve 23 Haziran 1983 de Doğru Yol Partisi kuruldu. Sayın Demirel’in yaptığı televizyonlardan Sayın Demirel 7 yıl boyunca kötülendi. Ama vicdanları susturamadılar. Millet referandumda yasakları kaldırdı.

         1991 seçimlerinde tek başına olmasak bile Demirel’in liderliğinde % 27,5 luk oy ile birinci parti olarak çıktık. Fakat oy oranımız 1995 de % 19, 1999 da % 12, 2002 de % 9,6’ya düşmüştü. Sonraki seçimlerde oy oranımızın kaçlara düştüğü herkesin malumudur.

         27 Mayıs 2007 tarihinde DYP ismi ortadan kaldırılırken, DYP tabelaları indirilirken seyredenler, kıllarını kıpırdatmayanlar, DYP’nin kuruluşunu bugün kutlayabilirler. Ama 23 Haziran’ı kutlamakta en fazla hakka sahip olan, 28 Mayıs 2007 de bu bayrağı yerden kaldıran ve bugün 45 ilde Teşkilatı resmen kurulmuş, bu yaz sonunda da 81 ilde bayrağı dalgalanacak olan bugünkü DOĞRU YOL PARTİSİ TEŞKİLATIDIR.

         Bu iş kolay olmamıştır. Karşılaştığımız engelleri, başımıza örülmek istenen çorapları, tehditleri, zamanı gelince açıklayacağız.

         Türkiye’nin ortak paydası olan DYP sevdalılarının bu mutlu gününü bütün kalbimle kutluyorum”

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.