T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) 2.HER ŞEY MUTLULUK İÇİN

 
Nevzat Laleli      www.yuvamiz.net            nlaleli@mynet.com

         Yuvamız yazı serisi 

         Aile müessesesi, fertten topluma geçerken bir köprü ve önemli bir işaret taşıdır. Fertlerin mutlu, toplumun mutlu olmasını isteyenler aile müessesine baksınlar. Onu nasıl kuruyor, onun idamesini (devamını) nasıl sağlıyorlar. Eğer toplumda aileler mutlu ise bu hem ferdin ve hem de toplumun mutluluğunun en büyük ölçüsüdür.

Ailenin mutluluğu nasıl sağlanır? Bu mutluluk görünüşte olmasın, ailenin her ferdi mutluluğu kalbinin en derininde hissetsinler. Mutluluğu sağlayan husus öncelikle denklik dediğimiz “Küfüv”dür. Ancak bu denkliğin başında “inanç birliği” gelmektedir. Eşler arasında öğrenim, kültür, asalet, maddi durum, boy ve kilo gibi hususlar da küfüv kavramına giriyorsa da bunlar içerisinde en önemlisi inanç birliğidir.

Erkeğin ailenin reisi, hanımın da Allah’ın emaneti olarak algılandığı milletimizin tarihinde ailelerimiz hep mutlu yaşamışlardır. Bu mutluluğu başlarına gelen afetler ve savaşlar bile bozamamışlardır.

        Zamanımızda materyalist-libereal görüşteki aileler içinde 20 – 30 sene birlikte mutlu yaşamış olan ailelerde, eşlerden birinin inancı değiştiği (genellikle İslami yaşayışa yöneldiğinde) zaman yuva çatırdamaya başlamaktadır. “Uzun seneler aynı dünya görüşü paylaştıkları ve hiç olmazsa görünüşte mutlu yaşadıkları halde bu ailenin bugün karşılaştıkları gerginliğin sebebi nedir?”  Örneğin eşlerden birinin hanımda tesettür (kapanma, başörtüsü takma) istemesi diğerinin açıklığa özenmesi, birinin içkiye mubah (içilebilir) diğerinin ona haram (içilemez) gözüyle bakması gibi birbirine zıt görüşler bu görünüşteki mutluluğu da alıp götürmüştür. O halde, eşlerin dünya görüşlerinin (inançlarındaki doğru ve yanlışlığa girmeden) birbirine uygunluğu onların mutluluğunu sağlayacak en önemli husustur.

         EVLENDİRME GÖREVDİR

1999 yılı 17 Ağustosunda yaşadığımız büyük depremde sonra şahlanan o muazzam “milli refleks”le herkes depremzedelere yardım etmeye koştururken, ben de yeni kurmaya çalıştığım bir hizmetin (evlendirme çalışmaları) önce deprem bölgesindeki insanlarımıza ulaştırılmasını programladım. Gazetelere bir basın bülteni göndererek; “Yaklaşan kış şartlarında deprem bölgesindeki insanlarımızı bu bölgeden kurtaralım. Deprem bölgesinde evlenmesi mümkün olanları deprem dışı bölgelerdeki evlenmek isteyenlerle evlendirelim.           Böylece bir gelin kızımız ailesiyle damat beyin evinde, iç güveyi alacağımız bir delikanlımız ise yine ailesi ile gelin hanımın evinde kışı geçirsin” diyerek bir teklif dosyası hazırladım. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapılması gereken çalışmaları birer birer arz ettim.

Devamı


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.