T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Gönüldaş Kumandan CARLOS Ve Kumandan LEYLA HALİD Görüşmesi...


İki efsane direnişçi istihbarat örgütlerini yıllarca peşinden koşturan Çakal Carlos ve ilk kadın hava korsanı Leyla Halid.  Carlos Fransa’da esir olarak tutulduğu cezaevinden aradağı Baran Dergisi Haber Müdür Fazıl duygun aracılığı ile mücadele arkadaşı Leyla Halid yıllar sonra BARAN Dergisi vesilesi ile telefonla konuştular. Aşağıda o görüşmenin metnini okuyabilirsiniz. Ayrıca Habertürk Televizyonunun BARAN Dergisi Haber Müdürü Fazıl Duygun’la yaptığı rortajıda izleyebilirsiniz…

Gönüldaş  Kumandan CARLOS Ve Kumandan  LEYLA HALİD Görüşmesi...


http://barandergisi.com/Resimler/kapaklar/kapak123.jpg

 

 Görüşme Tarihi,16 MAYIS 2009

 Tercüme:Hayreddin SOYKAN

 

Takdim:

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği tarafından, 16-17 Mayıs günleri Petrol-iŞ Sendikasının Altunizade’deki genel merkezinde düzenlenen “Uluslararası Orta Doğu ve Filistin Konferansı”nın tanıtım ilânını okuduğumda, içimden şöyle bir his geçti. Acaba, İBDA Fikir ve İktidar Hareketine bağlı  Yeninizam, Aylık, Kaide ve Baran dergilerine 7 yıldır yazılar gönderen, röportajlar veren ve K. Salih Mirzabeyoğlu için “Kumandan Mirzabeyoğlu’nun İsrail ve NATO’nun Köleliğinden Kurtulmuş Yeni Türkiye’nin Yeni Lideri olacağını Ümid Ediyorum.” Diyerek, Onun misyonunu tutsak edildiği ta Fransa’daki cezaevi hücrelerinden görebilen, hissedebilen Kumandan Carlos ile, tam 40 yıllık dâvâ arkadaşı, İsrail’e kan kusturmuş, FHKC Polit Büro Üyesi Efsanevî Gerilla Leyla Halid Hanımefendiyi  telefonla görüştürebilir miydim? Neredeyse 20 yıldır görüşemeyen bu iki büyük mücadele insanının, birbirlerine olan hasreti büyük, yaşadıkları mücadele dolu hatıralar hâlâ canlı olmalıydı.  Gönüldaş Kumdandan Carlos zaten 1 yıldır Baran Dergisi Haber Müdürü olarak beni, tutsak edildiği Paris yakınlarındaki Poissy cezaevinden (kendisiyle,  devrimci mücadeleye dayalı olan dostluğumuz 8 yıldır sürmektedir) telefonla aramaktaydı.  9 Mayıs 2009  tarihli görüşmemizde, kendisine bunu ilettim, kendisi bundan büyük bir mutluluk duyacağını ancak konuşmanın, Leyla Halid Hanımın siyasî pozisyonunu sıkıntıya sokmayacak şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.  Konferansı izlemek için, dergimizin yazarı ve tercümanı, gönüldaşımız Hayreddin Soykan Beyle birlikte, konferans salonuna gittiğimizde, Gönüldaş Kumandan Carlos’un bu arzusunu Leyla Hanıma ilettik. Leyla Hanım, böyle bir görüşmeden çok büyük bir mutluluk duyacağını ifade etti ve “kimseden çekinmiyorum, gönüldaşım Carlos’la rahat rahat konuşmak istiyorum” dedi.

Aşağıda okuyacağınız bu görüşme, bizlere 40 yıllık mücadele ve devrim arkadaşlığının nasıl olması gerektiğine, bu mücadele ateşi ve gönüldaşlık bağının, 20 yıl görüşülemese bile nasıl ilk günkü tazeliğini koruyacağına dair güzel bir mîsal olsa gerek. Şimdi biz aradan çekiliyor ve bu zevk dolu konuşmayı sizlere sunuyoruz.

Böyle bir konferansı düzenleyen Filistin Hakıyla Dayanışma Derneği sayın yönetici ve çalışanlarına,bize bu imkânı tanıdıkları için de teşekkürü bir borç biliyoruz. Özellikle de, dernek başkanı Füsun Bandır Hanımefendi ile Leyla Hanım’ın rehberi Bilge Hanıma...

 Fazıl Duygun

Baran Dergisi

Haber Müdürü

 (Not: Kumandan Carlos’un, Leyla Halid Hanımla gerçekleştirdiği konuşmadan sonra, Kumandan Leyla Halid’i anlattığı 2. Bölümü dergimizin gelecek haftaki sayısında okuyabilirsiniz)

***    ***    ***    *** 

Fazıl Duygun: Selâmün aleyküm Gönüldaş  Kumandan Carlos.

CARLOS: Ve aleyküm selâm.

 

Fazıl Duygun: Leyla Halid Hanımefendi burada, görüşmeyi kaydetmeye başladım, hemen ona veriyorum.

 

CARLOS: Es-Selâmü Aleyküm

LEYLA HALİD: Ve aleyküm selâm. (Arabça olarak) Nasılsın?

 

CARLOS: Sabır, sabır, Leyla. Sen nasılsın?

LEYLA HALİD: İyiyim. Sen büyük bir insansın. Bütün herkesten sana en sıcak selâmlar. Seni tanıyan herkesten sana selâm.

 

CARLOS: Allah onları mübârek kılsın. Ayaklarımız Filistin’i özledi. Gözüm Filistin’de. Fazıl Duygun kardeşim İngilizce konuşmamızı rica etmişti. İstersen İngilizce devam edelim. Peki, sen nasılsın Leyla?

LEYLA HALİD: Olur. Filistin’de çok kötü durumlarla karşılaştık, biliyorsun. Gazze saldırısı, İsrail kuşatması, malûm bölünmüşlük ve Telaviv’deki yeni Netanyahu-Liberman çetesi…


...

...

...

 

İzlemek için tıklayınız…



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.