17 Haziran 2009

(anadoluhaber) KİM DAHA KİRLİ // ŞEBNEM ÖZBEK




 (W)SEBNEM ÖZBEK <sebnemenator@gmail.com>
 17 Haziran 2009 15:30
KİM DAHA KİRLİ


Nedense her TSK'yı yıpratma operasyonu ardından aklıma Özdemir Asaf'ın şu dizesi gelir: "Bütün renkler hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler"

 

Yıpratma faaliyetlerinde bulunanları, bu faaliyetlerin üzerine doğruluğunu araştırma zahmetine bile katlanmadan atlayanları, ardı ardına demeç verenleri, bu haberlerden nemalananları, zevk alanları, TSK düşmanlığı yapan kirli emellere sahip kişileri düşündüğünüz zaman; neden Türk Ordusuna düşman ordusuymuş gibi yüklendiklerini de anlarsınız. Malum; siyahın üzerinde çamur görülmez, ama beyazın üzerindeki çamur iz bırakır. İşte bu nedenle kara kalpliler halktan; kendi kirleri görünmesin diye tüm renklerin de kendileri gibi kirli olduğunu düşünmesini ister. Bu yüzden çamur atarlar. Nasıl olsa beyazın üzerinde çamur mutlaka iz bırakır.

 

Türk Ordusu beklide dünyanın en temiz ordusudur. Siz dünya üzerindeki hangi ordunun düşmanına su verdiğini, azığını paylaştığını duydunuz. Aman dileyene elini kaldıran Türk askeri yoktur dünyada.

 

Hangi ordu, ülkesinde vara yoğa para bulabilen hükümetin, okulların tadilatı için ödenek ayırmaması nedeniyle silah altındaki mensuplarını bu okullarda tadilat yapmaya gönderir.

 

Siz hiç devletinin sağlık hizmeti gönderemediği yere elindeki tüm imkanları seferber edip vatandaşına yardım götüren başka bir silahlı kuvvet duydunuz mu?

 

Bir kere olsun esirine işkence ettiğini, o işkenceleri videoya çekip insanlarla gururla paylaştığını, kadın erkek demeden tecavüz ettiğini okudunuz mu? Ne acıdır ki Türk Ordusunu; barışta ve savaşta insani değerlere verdiği önemle tanıtıp göklere çıkartması gerekenler; doğruluğu ya da sahteliği henüz kanıtlanmamış bir belge üzerinden kendi ordusu ile düelloya girmekte, kendi ayıplarını bir kenara bırakıp halkın gözünde bu yüce orduyu kirletmek için olanca gücüyle çalışmaktadır.

 

Üstelik bu kirletme, yıpratma faaliyetlerine ara vermeksizin devam etmek adına; Genel Kurmay'ın soruşturmanın bekası için koyduğu basın yasağını dahi bu kurumu yıpratmak için kullanmaktan çekinmemektedirler.

 

Bizdeki kara kalpli kirleticiler; Peygamber Ocağı olarak bilinen kendi ordusuna örtülü ve dış mihraklı bir savaş açarken, söz konusu dış mihraklar; çocukmuş, yaşlıymış, kadınmış, erkekmiş demeden esirlerine işkence eden, tecavüz eden, aşağılayan, hayvan muamelesinde bulunan ordularının; kendi sapkın mensupları tarafından, gururlanmak ve eğlenmek için çektikleri resim ve video görüntülerine sansür getirmekten çekinmemektedirler.

 

Genel Kurmayın soruşturmanın sağlıklı yürümesi, halkın kirli, yalan ve yanlı bilgilerle aldatılmasının önlenmesi için koydurduğu basın yasağına; insan hakları, demokrasi, haber alma özgürlüğü gibi argümanları öne sürerek karşı çıkanlar, duru suyu bulandırmak için çaba harcayanlar; kendilerine halkın en çok güven duyduğu kurumu yıpratma görevini veren dış mihrakların; yukarda saydığım ve aklınıza gelecek daha bir çok çirkinliğin yaşandığı yüzkarası ordularının evrensel esir hakları ihlallerini, önlemek için çaba harcamak şöyle dursun bir de yapılan bu insafsızlıkların halk tarafından öğrenilmesini önlemek adına basına sınırlama getirmesini görmezden gelmektedirler.

 

Bana bugün 3. dünya ülkeleri dışında; kendi ordusuyla sürekli çatışma halinde bulunan, güven problemi yaşayan, onu aşağılamak, küçük düşürmek, karalamak, kirletmek için haber yapan ve bu haberlerin doğru olup olmadığının anlaşılmasını dahi beklemeden cephe alabilen bir tek ülke söyleyebilir misiniz? 

 

Ya da örneğin Amerika'nın, teslim olmuş El Kaide üyesi bir teröristin itiraflarına dayanarak herhangi bir rütbedeki subayının yıllar önce işlendiği varsayılan bir suç yüzünden tutuklayacağına inanan var mı aranızda?

 

Veya bu El Kaide teröristinin kendi ordularını karalamak amacıyla vermiş olduğu bilgilerin basında çarşaf çarşaf çıktığını, bire bin katılarak günlerce haber yapıldığını düşünebiliyor musunuz?

 

Hadi diyelim ki tüm bunlar oldu ve basın da kendi ordusunu karalayan söz konusu beyanı haber yaptı. Peki El Kaide itirafçısının beyanının tamamen iftira olduğu, adli tabip tarafından ortaya çıkartıldığında o itirafçı hala devletin adamı olarak çalışabilir mi sanıyorsunuz?

 

Peki ya bu bilgilerin gerçekliğini araştırmadan haber yapan basının akıbeti ne olur dersiniz?  Her şeyden öte, herhangi bir Amerikan parlamenteri; bu iftiracı itirafçının laflarından yola çıkarak kendi ordusu hakkında verdiği beyanlar nedeniyle bir daha halkının yüzüne bakabilir miydi?

 

Daha somut bir örnek mi istiyorsunuz? Türk Ordusu; eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in rütbesini yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle "Er" statüsüne indirip hapse atacak kadar temiz kalmayı becerebilmişken; hakkında yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları arşa çıkmış siyasi ve bürokratlar hala koltuklarında oturmaktadır. Ama bu örnek bile mandacı basının; Askeri Savcıya güven duymasına yetmez. Çünkü onlar sadece kendilerine Mustafa Kemal'in askerlerini kirletme görevi verenlere güvenir. Onlar Genel Kurmayın yüz kızartıcı suçlar da dahil herhangi bir yasadışı iş yapmış personelini; kıdemine, rütbesine bakmaksızın cezalandırabilmesini yok saydıkları gibi; Türklerden nefret eden ve "Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar önemli bir ülkedir" diye demeç veren emperyalist bir bürokratla internet yazışmaları ortaya çıkan medya mensubunun hala işine devam ediyor olmasını da normal karşılar.  

 

Şimdi bir kez daha düşünün kim daha kirli?

 

ŞEBNEM ÖZBEK

17.06.2009

--
http://www.sebnemozbek.net/

YA YOLUNDA YÜRÜRÜZ...
YA BU UĞURDA ÖLÜRÜZ...

ŞEBNEM...


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.