17 Haziran 2009

(anadoluhaber) SOROS DEVŞİRMELERİ // YENİÇAĞ

 
 
SOROS DEVŞİRMELERİ

Sorosçu gençler organize edildi
ABD ve Batı'dan fonlanarak Ahmedinecad yönetimine karşı ayaklanan büyük kentlerdeki iyi giyimli Sorosçu gençlerin başını çektiği işbirlikçiler, başkent Tahran'dan sonra  Meşhed, İsfahan ve Şiraz'da da dün eylemini sürdürdü. İran'ın taşra kentlerine kadar provokatif gösterileri  yaymayı amaçlayan Sorosçuların zengin kentlerde yoğunlaşması dikkat çekti. Özellikle zengin bölgelerdeki gençlerin başını çektiği eylemler taşraya yayılmaya çalışılırken iyi giyimli gençlerin rol aldığı protestolarda Sorosçuların varlığı hissedildi. Diğer ülkelerdeki renkli devrimlerde gençleri kullanarak işbirlikçileri işbaşına getiren Sorosçuların organize çalışması şimdi ise İran'da devreye konmuş durumda.



Konsey: Seçimler
yenilenmeyecek

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi, ABD yandaşı Mir Hüseyin Musevi'nin seçimlerin yenilenmesi talebinin mümkün olmadığını açıkladı. İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Sözcüsü Abbas Ali Kethudai, tartışmalı bölgelerde yeniden sayım yapılmasının sözkonusu olabileceğini belirtti. Sorosçuların meydanlardaki tahriklerine karşı Ahmedinecad'a destek veren bir milyonu aşkın kişi de Tahran sokaklarında gövde gösterisi yaptı.



Darbeciler
boş durmuyor

ABD yandaşı reformcuların İran'da, Turuncu Devrim'e paralel geliştirdikleri Yeşil Devrim planları işliyor. Musevi taraftarları Tahran başta olmak üzere İran'da belli başlı kentlerde sürdürdükleri protesto ve şiddeti dün de sürdürdü. Associated Press ajansının haberine göre, İran devlet radyosu, 7 kişinin önceki  geceki çatışmalarda öldüğünü duyurdu. İran dışişleri dün AB'yi temsil eden Çek diplomatı ise seçimlere müdahale ettiği gerekçesiyle sert bir şekilde uyardı.


Rusya'dan tam destek
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Rusya'nın Yekaterinburg kentinde yapılan Şanghay İşbirliği  Örgütü (ŞİÖ) toplantısına katıldı. Ahmedinecad, Rusya, Çin, Kazakistan,Kırgızistan,Özbekistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda gözlemci ülke statüsüyle yeraldı. Ahmedinecad, Rus lider Medvedev ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada Moskova ve Tahran arasındaki ilişkilerin daha da pekişeceği yorumunu yaptı.


 


İşbirlikçiden
yeni çağrı

ABD'de sürgünde yaşayan Devrik son İran Şahının oğlu Rıza Pehlevi'den İran'la ilgili yeni bir provokatif açıklama geldi. CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD kuklası Pehlevi, "İran'da bugün gördükleri ortamın, bu rejimin gelmesine yol açan birkaç ayı hatırlattığı" değerlendirmesinde bulundu. Pehlevi, ABD'yi "İran halkıyla dayanışma içinde olduğunu göstermeye" çağırdı ve "İran'daki seçim hilelerini" kınadı. Rıza Pehlevi, sivil itaatsizlik çağrısında da bulunmuştu.


Amerika kendi işine baksın
ABD ve Batı'nın darbe için fırsat kolladığını söyleyen Ali Laricani "Fırsattan istifade edeceğinizi
sanmayın. Ülkemizden çıkın" dedi

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin İran'daki seçimlere ilişkin değerlendirmelerini sert bir dille eleştirdi. Laricani, Meclis'te yaptığı konuşmada seçim sonuçlarının ilanından sonraki süreçte gelişen olaylara değindi. Batı'nın müdahaleci politikalarını  ve darbe planlarını eleştiren Laricani, "Amerikalıların, İran ve seçimler konusunda endişelenmesine gerek yok" dedi.

Neden saldırtıyorsunuz!

ABD'nin ülkenin iç işlerine karışmasına tepki gösteren Laricani, Amerikalı yetkililerin, İran ile ilişkilerde "değişim" e gidileceği yönündeki açıklamalarının inandırıcı ve gerçek olmadığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Laricani, bu ülkelere hitaben, "Fırsattan istifade edebileceğinizi sanmayın. İran halkı, 30 yıl önce sizden daha büyüklerini ülkeden kovdu" ifadesini kullandı. Laricani, seçimlerin hemen ardından şiddetin yayıldığına vurgu yaparak, "Öğrenci yurduna saldırmak ve bazı merkezlere baskın yaparak halkın asayiş ve huzurunu bozmak ne anlama geliyor" dedi.



Obama'dan
 İran kışkırtması

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın CIA'nın darbe planları ve provokasyonlarına rağmen yeni dönem için tekrar seçilmesinin ardından ABD Başkanı Barack Obama'dan kırşıkırtıcı bir açıklama geldi. Beyaz Saray'da İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile görüşmesinin ardından konuşan Obama, Tahran ve büyük şehirlerdeki şiddet haberleri karşısında "sessiz" kalmasının yanlış olacağını belirtti. Şiddet olaylarından tedirgin olduklarını belirten Obama, Musevi destekçilerinin, bu sonuçlarla "ihanete uğramış duygusu içinde" olduklarını söyledi.

16/06/2009 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.