T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Seçimle gelenler seçimle giderler

Bazı gruplarda seçimden umudunu kesmiş bazı arkadaşların sık sık seçimle gelenlerin seçim dışı yoldan da indirilebileceğine dair görüşler yazdıklarını görüyorum.

Bunlar pek çok eski filozof ve siyasilerden sözlerde aktarıp görüşlerine meşruiyet katmaya çalışıyorlar.

Ancak görüşlerini taşıdıkları kişiler genellikle henüz demokrasi dönemini bırakın cumhuriyetler dönemini dahi yaşamamış yada Fransız devrimi dönemini yaşamış kişi, devlet adamı yada düşünürlerin sözleridir.

Bir bakıma bizde henüz demokrasi ve hukuk kavramları tekamül etmediğinden Cumhuriyeti CHP’nin savunduğu ideolojik diktacılık, demokrasiyi de CHP’nin efendilik edip halkımıza lütfen, lütuf ettiği çok partili sistem zannettiklerinden maalesef ne gerçek bir cumhuriyeti ne demokrasiyi nede Hukuk kelimesinin içerdiği insanların iç güdüsel olarak doğuştan bildiği ve dünya düşünürlerinin yorumlarında mutabık kaldığı evrensel anlamını anlamaktan ya çok uzak kaldıkları ya da anlamanın işlerine gelmediği için anlayamamış gibi yaptıkları bir görüntü veriyorlar.

Aşağıdaki yazıyı yazmamın sebebi de bu görüşlerden birini gruplara taşıyan bir arkadaşın seçimle gelenlerin zorla gönderilmesinin de meşru olacağına dair bir yazısı olmuştur. Hâlbuki bu görüş ancak seçimle gelip kılıçla ve zorla dikta kurmuş ve artık seçim yolunu temelli kapatmış bir hükümet için söz konusu olarak düşünülse bile hala seçim yolu ile götürülme yolları açık iken ileri sürüldüğünde, aslında halkına getirebileceği yeni bir şey yada görüş kalmamış yapabileceği bir iş ve becerisi de olmayan asalak ve anarşist tipli görüş sahiplerinden başkasının ile sürebileceği görüşler değildir. Yani bu yolu önermek mevcut durum açısından bakıldığında, iflas etmiş bir tüccarın ya intihar ya da banka soymak tercihleri arasından banka soyma tercihini öne çıkaracak gerekçeler arayışına benzer bir durumdur.

Aslında normal olan halk tarafından tutulmayan mallarının ticaretini bırakıp arz talep dengesi içinde yeni taleplere uygun şeyler ile dükkanını doldurması gibi siyasi partilerin de artık yeni taleplere uygun demokrasi hukuk eşitlik vs. gibi şeyleri alıp ideolojik eskimiş ve halkın artık sadece hiçbir işine yaramadığı gibi ülkenin önünü tıkayan konuların yerine ikame etmesidir.

Kılıçla gelinmiş olması varlığını kılıçla sürdürmenin hala imkanı olduğu anlamına gelmektedir. Artık kılıcı bırakıp akılla yönetmek dönemidir.  Konuya geçiyorum

 

Seçimle gelenler seçimle giderler

Kılıçla gelenler kılıçla giderler. Bu yüzden kılıcı aradan çıkarıp seçimle gelenlerin seçimle gitmesini sağlayarak halkına hizmet edemeyenlerin halk tarafından değiştirilmesinin tüm bulunan yollar içinde en sağlıklı yol olduğu görülmüştür.

Başka yollar arayanlar kendilerine çıkar sağlayacak yolun açılması ve kendi diktalarını kurup halka değil kendilerine, sadece kendi ideallerine  ya da gizli efendilerine hizmet etmeyi amaçladıklarından seçim yolunu temelli tıkamaya çalışan halk için hem en tehlikeli hem de hak iradesine en düşman olanlardır.

Böyleleri bir kere iktidara geldiğinde onları oradan indirmenin tek yolu da kılıçtır.Halk iradesi ile indirilebilecek iktidarları indirmenin tek yolu da halkı ikna etmektir.

Meşru bir hükümet halkının teveccühünü kaybetmemişse buna rağmen hangi karar mekanizması onun halka hizmet etmediğini söyleyebilir. Bu yüzden bu gibi mekanizmalar kurmak isteyenler aslında halkın teveccühünü asla kazanamayacak olan marjinal gruplardır. Onların kılıçla gelmesi ise ancak o ülke üzerinde  hesapları olan güçlerin örtülü yada açık desteği ile olur.

Geri yanı lafı güzaftır.

Çünkü diğer görüşlerin sahipleri de genellikle seçimle gelenlerin seçimle gidecekleri dönemleri görmeden geçmişte yaşamış kişiler ile diktacılara karşı görüş belirtmiş kişilerdir. Seçilme yolu ile iktidara gelmenin mümkün olduğu ortamlarda bizi seçmezler diye bu yollara başvuranlarda artık seçilebilecekleri programlar ile seçime girmeye çalışmalı aksi takdirde yasal yaptırımlara hazır olmalıdırlar. Çünkü her söz yaşandığı ortan ve zaman kesitindeki mantalite ile ilgili söylenmiştir.

Günümüz idollerin sıradanlaştığı tanrı kral ve liderler döneminin bittiği artık bireylerin pek çoğunun insan olarak tanrı kral ve liderlerden daha akıllı olduğunun ispatlandığı bir zaman ve mekân kesitinde yaşadığımız hiçbir suretle akıldan çıkarılmamalıdır.

Seçimle gelip seçimle gitme yöntemini beğenmeyenlerin itirazlarından biriside biz azınlık olduğumuz yada düşüncemizde olanlar azınlıkta kaldığından zaten seçim yolu ile iktidara gelemeyiz o halde tek yol kılıçla gelmektir, düşüncesidir.

Bu tür düşünce sahipleriniz demokrasi ve hukuk devletini ya daha önce hiç yaşamadıklarından ya da yaşadıkları ortamda bu kelimeler hiçbir zaman gerçek anlamları ile öğretilmemiş olduğundan böyle düşünmeye programlanmış ve başkada çıkar yol olmadığını zannedenlerdir.

Demokrasi

Demokrasi bir sepettir. Ülke halkının azınlık çoğunluk demeden hatta birey dahi kendi başına yaşamak istediği özgürce ortamdan beklentilerini ve taleplerini o sepete koyarlar. Parlamento’nun işi onların tüm bu taleplerini müracaat, ivedilik gibi kuralları konulmuş bir sıra ile ele alıp çözüm üretmektir. Hiçbir talebin, başkasının özgürlüğünü ihlal edemeyeceği şekilde uyumlu çözümler üretmektir. Kimse diğerinin taleplerine engel olmak hakkına sahip değildir. Buna kendisinin zarar gördüğünü ispat dışında izin verilemez. Bu gibi itirazlarda demokrasi içinde çözümlenir çözümlenemeyenlere de hukuk bakar. (Dikkat edin adliye personeli değil gerçek anlamda hukuk eğitimi almış ve hukuktan başka önceliği olmayan mahkemeler bakar)

Hukuk

Hukuk hak kelimesinin çoğuludur. Yani haklar olarak da söylenebilir. Hukuk mahkemeleri sadece hukuk önceliklidir ve başka hiçbir kaygı taşımazlar. İşleri en adil şekilde hakları kaklıya teslim etmek yada hukuka uygun şekilde dağıtıp adaleti sağlamaktır. Ne devlet ne ideoloji nede devlet erkanı hukuka müdahale edemez. Hukuk bu konuda kendi içinde mekanizmaları kurar ve kendi personelini dahi hukuka

aykırı bulduğu kararlardan yargılayıp usulüne uygun müeyyideler uygulayabilir.

Talepleri parlamento tarafından karşılanan halk adaletide hukuk sisteminden bekler ve sonuçta iç barış kendi kişisel yada zümresel çıkarlarını ne bahasına olursa olsun gerçekleştirmek isteyenlerin dışında sağlanmış olur. Bu kendi kişisel veya zümresel çıkarları için düzeni bozmak isteyenlere de hukuka uygun hareket edecek kolluk kuvvetleri müdahale edip onları hukukun huzuruna çıkarır ve hukuki normların onlara da uygulanmasını sağlar. Herkes makam veya mevkilerine bakılmaksızın hukukun uygulandığı demokrasi ve hukuk ile bağımlı parlamento’nun çıkardığı demokrasi sepetine uyumlu yasalar ile yargılanıp ön görülen yaptırımlara Adil hukuk düzeni içinde razı olmak zorunda kalır.

Kolluk kuvvetleri

Kolluk kuvvetleri özellikle kuvvet kullanmadan problemleri çözebilecek kabiliyetteki zeka seviyesi yüksek kriminal zeka ve akıl düzeyi standartların üzerinde olan kişilerin yeteneklerini geliştirecek okul ve akademilerden personel alır. Kendi alanında kendi kurmaylarını yetiştirir. Ve gereğinde kullanılacak kuvvet içinde o işe uygun yetiştirilen personelde o kurmay kadronun hizmetinde görev yaparak hukuk sistemine uygun görev yapar.

Yasa denetimi.

Yasaları gereğinde denetleme ve geri gönderme gibi işlemler için özel bir yüksek demokrasi ve hukuk öncelikli bir tür Anayasa mahkemesi kurulur.

Buraya seçilme şartları demokrasi ve hukuk alanında verdiği karalar, eserler vs. gibi bazı kıstasların yanında hiçbir derneğe gruba kulüp’e loca ya vs bağlı olmamasının yanı sıra siyasi görüşleri ile her hangi bir yandaşlık taşımayan belli seviyeyi aşmış sicili temiz yargıçlardan oluşabilir. Bu konunun detayları çok geniş bir konsensüs ile belli normlar göz önünde tutularak tespit edilebilir.   

A.D.Şimşek

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.