2 Haziran 2009

(anadoluhaber) Türk: Baykal, sosyal demokrat çizgiye dönüyor

 

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Kimlik siyaseti yapan da etnik siyaset yapan da Hükümet'in ve AKP'nin kendisidir'' dedi. Ahmet Türk, Deniz Baykal'ın Kürt sorununa yaklaşımını ise övdü.

Türk, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın, 1 Haziran'a kadar olan eylemsizlik kararını 45 gün uzattığını, bu sürecin mutlaka hassasiyetle ve sorumlulukla ilerletilmesi gerektiğini söyledi.

''SİYASİ PARTİLERLE ZİRVE GERÇEKLEŞTİRİLSİN''

Türk, öncelikle çatışmalı ortamı geliştiren, mevcut politika ve uygulamalardan kaçınılması, diyalog sürecinin başlatılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakan 2005'te bu ülkenin çok değerli aydınlarıyla, yazarlarıyla bir araya geldi, aynı masa etrafında sorunu tartıştı. Benzer bir süreç yeniden başlatılabilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın öncülüğünde siyasi partilerle bir zirve neden gerçekleştirilmesin? Veya Sayın Başbakan, Meclis ve Meclis dışında bulunan partilerimizle ortak bir platformda veya ayrı ayrı görüşerek, çatışmasızlık halinin korunması için neden bir mutabakat oluşturmasın? Böyle bir diyalog sürecinin başlatılmasını son derece önemsiyoruz."
Devamı


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.