T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) ZEYTİNYAĞI KULLANIMI

Zeytinyağı Kullanımı


Zeytinyağı, çiğ olarak da, yemek pişirirken de, kızartma yaparken de kullanılabilen bir yağ türüdür. Bazı tüketicilerdeki kanının aksine zeytinyağı, her türlü yemekte, kızartmalarda, böreklerde ve kek yapımında başarıyla kullanılır.

Akdeniz'in en lezzetli balıklarından biri olarak kabul edilen köpek balığının kızartma olarak pişirilmesi için zeytinyağı öneren şair Archestratus'un yemek tarifi, İ.Ö. 350 tarihini taşımaktadır!

Naturel zeytinyağları çoğunlukla salatalarda ve soslarda çiğ tüketim için; riviera her tür soğuk ve sıcak yemekler; rafine zeytinyağları ise kızartmalar için önerilir. Zeytinyağının, ısıtıldığında yararlı özelliklerini kaybettiği sanısı tümüyle yanlıştır. Buna ek olarak zeytinyağının kritik ısısı (ısıtılan yağda mavimsi dumanın çıktığı ve yağda sağlığa zararlı öğelerin oluştuğu ısı) 210 C'tır ki bu da, azami kızartma ısısı olan 180 C'nin bir hayli üzerindedir.

Zeytinyağı, hava almayacak bir biçimde, doğrudan güneş ışığı görmeyen, serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Direkt güneş ışığı, zeytinyağının tadında acılaşmaya yol açar. 14-15 derecelik ortamlar, ısı açısından zeytinyağının saklanması için ideal ortamlardır.

Zeytinyağı soğukta kaldığında ya da buzdolabına konulduğunda renk değiştirebilir ve hatta donabilir. Donan zeytinyağı oda sıcaklığında tekrar sıvı hale gelecektir. Bu durum yağın rengini değiştirse bile tadında da, içeriğinde de herhangi bir bozulmaya neden olmaz.

Zeytinyağını saklamak için en iyisi cam, porselen ya da çelik kaplardır. Plastik ve metal kaplar uygun değildirler.

Mutlaka sevdikleriniz için en güzel ve sağlıklı yemek seçimini siz bilirsiniz. Fakat sevdiklerinizin sağlığı için yemeklerınızıe, salatalarınıza, soslarınıza  koyacağınız katkısız, sızma zeytinyağını üretmek ve sizlere sunmak da eşimin ve benim işimiz. Bunun için "Herkes Zeytinyağı Kullanmalı " dedik ve bir kampanya başlattık. Bu kampanyada  zeytinyağı siparişlerinizden de  kargo ücreti almamaya karar verdik. Aşağıda adresini verdiğimiz sitemizi ziyaret edin, damak tadınıza uygun olanını seçin. İsterseniz banka havalesi, ,isterseniz kredi kartı, isterseniz kapıda ödemeyi seçin. Ama unutmayın sadece kapıda ödemede Kargo Şirketi, tahsilat yaptığı için, kendi adına 5 Tl  işlem ücreti almaktadır.

 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

Dogadan Evinize

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.