İsrail'i istemiyoruz! -VİDEO-

Saadet Partisinin Şanlıurfa'da düzenlediğimayın mitinnginde Genel Başkan Kurtulmuş Cumhurbaşkanına seslendi: Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen bu yasa tasarısını veto ediniz!

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili, "Sayın cumhurbaşkanım, lütfen bu yasa tasarısını veto ediniz ve parlamentoya düzeltilmek üzere geri gönderiniz" dedi.



Topçu Meydanı'nda düzenlenen 'Mayından Temizle, Ver Millete' mitinginde sık sık AKP aleyhine sloganlar atıldı. Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Mardin ile değişik illerden gelen binlerce kişi katıldı. Saadet Partisi'nin genel başkan yardımcıları, eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı mitingde, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da yer aldı.







Kurtulmuş, Urfa'dan seslendi
Şanlıurfa'da partisince düzenlenen "Mayından Temizle-Ver Millete" mitingine katılmak üzere kente gelen Kurtulmuş, GAP Uluslararası Havaalanı'nda Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve partililer tarafından karşılandı. Kurtulmuş ve beraberindekiler buradan kutsal olduğuna inanılan ve Hazreti İbrahim Peygamberin makamının bulunduğu mağaraya geçti. Dua edip 2 rekat namaz kılan Kurtulmuş, daha sonra Balıklıgöl'ü gezerek sudaki balıklara yem attı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili, "Sayın cumhurbaşkanım, lütfen bu yasa tasarısını veto ediniz ve parlamentoya düzeltilmek üzere geri gönderiniz" dedi.

Saadet Partisi'nin merakla beklenen "mayın" mitingi 17.30'da başladı. Topçu Meydanı’nda düzenlenen ve onbinlerce kişinin katıldığı ’Mayından Temizle, Millete Ver’ mitinginde sık sık AK Parti aleyhine sloganlar atıldı. Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Mardin ile değişik illerden gelen partililerin katıldığı mitinde, bir kadın oturduğu yerde Kuran-ı Kerim okudu. Partisinin genel başkan yardımcıları, eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı mitingde, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da yer aldı.

Mitingde konuşan SP Genel Başkanı Kurtulmuş, "Buradaki araziler memleketin herhangi bir yerindeki arazilere benzemiyor. Bu bölgede yıllardır tarım yapılmamış. Dolayısıyla bu kadar verimli topraklar GAP Bölgesi’nde. Bunları siz devretmiyorsunuz; başkalarına kiralıyorsunuz. Bu bölgeyle ilgilenenlerin İsrailliler olduğunu biliyoruz. Yine İsrail’in organik tarımcılıkla ilgilendiğini de biliyoruz. Buraya yüz binlerce insan gelecek. Yıllardır su yüzünden Suriye ile tartışıp kavga ettik. Bakınız; 7 yıldır AK Parti’nin yapmış olduğu önemli işlerden biri, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin düzeltilmesidir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İsrail’in Filistin’i işgal ettiği yöntemle Türkiye’ye de işgal edeceğini öne süren Kurtulmuş, "Sizler toprağın çocuklarısınız. 650 bin dönüm mayınlı arazi, 6 tane Gazze büyüklüğünde topraktır. İsrail, Filistin topraklarını bu şekilde işgal etmiştir. Ben ilk basın toplantısında ’Bu mayın elinizde patlar’ demiştim. Ama anlaşılıyor ki; AK Parti mayının tam üstüne basmış, ne sağa gidebiliyor ne de sola" ifadelerini kullandı.

Hükümetten beklentilerini sıralayan Kurtulmuş, Oktava Sözleşmesi’ni hatırlatarak, "Biz mayını en kahpe savaş aracı olarak görüyoruz ve mayınların temizlenmesini istiyoruz. Binlerce kardeşimiz mayından dolayı sakat kaldı; elini kaybetti, gözünü ve ayağını kaybetti. Biz kardeşlerimizin arasına konulan mayınların temizlenmesini ve kardeşlerimizin birbirleriyle kucaklaşmasını istiyoruz. Bu bölgedeki toprakların organik tarıma açılmasını ve bu bölgedeki topraksız insanlara verilmesini istiyoruz.

Burası Organik tarım cenneti haline getirilebilir. Parlamentodan ne yazık ki mayın tasarısı geçmiştir. Burada şunu da açıkça ifade etmek istiyorum; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de bu konuda net bir açıklama yapması gerekiyor" diye konuştu.

Yasa tasarısını veto etmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çağrıda bulunan Kurtulmuş, "Burada sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Biz Anadolu’nun nabzını tutuyoruz. Sayın cumhurbaşkanından randevu talep ettik. Eğer kabul ederlerse, kendisi ile görüşeceğiz. Ben milletim adına sesleniyorum; sayın cumhurbaşkanım lütfen bu yasa tasarısını veto ediniz ve parlamentoya düzeltilmek üzere geri gönderiniz" dedi.

Türkiye’nin bundan sonraki muktedir partisinin Saadet Partisi olduğunu savunan Kurtulmuş, GAP Projesi’nin de çok önemli olduğuna dikkat çekerek, projenin bir an önce bitirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da konuşmasında arazilerin başkalarına temizlettirilip, işletme hakkının bir süreliğine de olsa yabancı bir firmaya verilmesinin, ''Türkiye'ye yakışamayacağını'' savundu ve yasanın Cumhurbaşkanı tarafından veto edileceğine inandığını dile getirdi.

haber5.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.