T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. D-8 Buhran Çağının ilacıdır

Nevzat Laleli
Nevzat Laleli Yazdı
 
 

1997 yılının 15 Haziranında Gelişmekte ve nüfusları 60 milyondan fazla olan 8 ülke üst düzey yöneticileri Türkiye’nin başkanlığı ve ev sahipliğinde İstanbul Çırağan Sarayında toplanarak “D – 8 adında bir ittifak kurdular. O gün ülkemizde Refah-Yol hükümeti ve Başbakan olarak da Prof. Dr. Necmettin Erbakan bulunmaktaydı.

Bu gün aradan tam 12 yıl geçmiş bulunuyor ve bu D - 8 ülkeleri yani Türkiye, İran, Pakistan, Bengaldeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya, 12. kuruluş yıl dönümünde tekrar İstanbul’da bir araya gelmenin hazzını yaşamışlardır. Kuruluşun 12. yılını kutlanması yine İstanbul’dur ve tarihler 20.Haziran.2007 cumartesiyi göstermektedir.

BATININ DÜŞMANI İSLAM

21. Asra girerken, Sovyet Sosyalistler Birliği dağılmış ve bu birliğin enkazından Rusya başta olmak üzere küçüklü büyüklü birçok devlet bağımsızlığını ilan etmişti. Batılı ülkelerin kendi çıkarlarını korumak ve Sovyetlerin yayılmacılığının önüne geçmek maksadıyla NATO ittifakını kurmuşlardı.

Sovyetler Birliğinin dağılması üzerine NATO’nun kuruluş gerekçesi ortadan kalkmış, bunun devam edip etmeyeceği görüşmek üzere NATO üyesi ülkelerin Devlet Başkanı ve Başbakanları 1990 yılında İskoçya’da bir toplandılar.

Toplantıda bir konuşma yapan İngiltere başbakanı Margret Teacher; NATO’nun devam etmesi gerektiğini söyleyerek, “İdeolojiler düşmansız yaşayamazlar. Bizim Komünizm gibi bir düşmanımız ortadan kalkmışsa da bir düşman tanımlamamız gerekmektedir ve bu düşman vardır. Bu düşman İslam’dır. Dolayısıyla NATO’nun lağvedilmesi değil yaşatılması ve düşman olarak İslam’ı kendine hedef alması gerekmektedir” diyerek, NATO’nun ve Avrupa’nın 21. asra girerken yeni düşmanını tanımlamış ve ilan etmiştir. Devamı>>


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.