17 Temmuz 2009

(anadoluhaber) İntel Öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanlığı'na Eleştiri

İntel Öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanlığı’na Eleştiri

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Intel öğretmenlik sertifika programına katılan öğretmenler, Bakanlığın çelişkili uygulamalar içinde olduğunu öne sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, görünürde, bilgisayar ve internet teknolojilerini önemsediği, ancak yapılanlarla söylenenler arasında çelişkiler bunduğu belirtildi.

“Okullarımızın çoğunda en azından bir tane Bilgi Teknoloji Sınıfı bulunmaktadır ancak, Bilgi Teknoloji Sınıflarının yarıdan çoğu atıl durumdadır, okullarda bilgisayar öğretmeni yoktur, alınan bilgisayarlar çürümektedir. Bazı okul müdürlükleri, bilgisayar öğretmeni olmadığı için Bilgi Teknoloji Sınıfı’nın kapısına kilit vurmuştur. Bilgi ve öğretmen eksikliği yüzünden kapalı olan Teknoloji Sınıflarındaki bilgisayarlar, zaman içinde kullanım ömürlerini doldurarak çöpe dönüşmektedir,” ifadeleri kullanıldı.

Düzenlenen “İntel Öğretmenlik İçin Sertifika Programında”,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları “Bilgi Teknoloji Sınıflarıyla donattık” sözünün içi boş bir söz olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı’na hâkim zihniyetin, bilgi teknolojilerinin önemini kavrayacak bir yapıda olmadığı, MEB yetkililerinin en iyi yaptığı şeyin, okulların başına ‘dindar okul müdürü’ atamak olduğu, Bakanlık düzeyinde bilgi teknolojilerinin önemine yapılan vurgunun, vatandaşın gözünü boyamaktan başka anlam ifade etmediği görüşü dile getirildi.

 Seminerde,“Bakanlığın yeni projelerinden biri İntel Öğretmenlik projesidir. İntel öğretmenlikten kastedilen şey; bilgisayar ve internet teknolojilerini en iyi şekilde kullanarak bazı derslerin öğretmenler tarafından internet ortamında yapılmasıdır. Öğretmenlerimiz bütün il ve ilçelerde İntel öğretmenlik adı altında sertifika programlarına katılmaktadır. İntel firmasıyla yapılan anlaşma gereği, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimizin tamamını bu konuda eğitecektir,” dendi.

Öğretmenler,“İntel öğretmenlik, internetten birçok konuda yararlanmayı zorunlu kılmaktadır. Örneğin coğrafya dersinde bölgelerimiz konusunu anlatacaksınız. Karadeniz Bölgesini tanıtan bir video’yu dersinizin içeriği haline getirebilirsiniz. Ancak video aramaya çıktığınızda karşınıza Yuo Tube yasağı çıkar. Ya da öğrencilerinizi bir konu hakkında birbirleriyle tartıştırmak istiyorsunuz. Bunun için uygun sitelerden biri ve Türkçe olması nedeniyle de en önemli olanı Google’nin Blogger sitesidir. Ancak bakanlık o siteyi de yasaklatmıştır. İnternetle sürtüşen, öğrenciyi internet konusunda eğiteceğine, internet sayfalarını yasaklayan, internette yazarak düşüncelerini açıklayan öğretmenlere ceza yağdıran bu zihniyetle intel öğretmenlik yapılamaz,” ifadelerini kullanıldı.

İntel öğretmenlik sertifika programına katılan öğretmenler şunları kaydetti:

“Bugün Bakanlıkta iki farklı görüş, birbiriyle çelişkili halinde bir arada durmaktadır. Bunlarda biri, Bakanlık makamlarına atanan, atanmalarında öncelikli olarak dindar olup olmadıkları gözetilen, A kişisine, A partisine yakın olan yetkili kişilerdir. Bunlar esas olarak internet teknolojisini, toplumun ahlakını bozan zararlı alet olarak değerlendirmektedirler. İnternet, onları rahatsız etmemektedir. İnternetle ilgili fikirlerini açıklayarak, teknoloji karşıtı görünmek de istememektedirler. Bu yetkililer, teknolojiyi benimser gibi görünüp, o işin gereğini yapmayarak eğitim sistemimize zarar vermeye devam etmektedirler.”

 Bakanlıkta, bir de, makamı bulunmayan, bilgi teknolojileri konusunda bilgili, alanında iyi eğitim almış bilgisayar mühendisleri görev yapmaktadır, diyen kursiyerler şöyle devam etti:

“Bu kişilerden bazıları bilgi teknolojileri konusunda Bakanlık çalışmalarına yön vermektedir. Ancak bu kişiler, yetkili makamlarda bulunmadıklarından, son sözü söyleyenler dindar yetkililer olmaktadır. Blogger sitesini kapatanlar da bu zihniyetteki yöneticiler olmuştur. Blogger, kötü içeriklere karşı olan bir sitedir. Şikâyet üzerine Blogger, kendi bünyesindeki siteleri derhal kapatmaktadır. Buna rağmen Blogger’in okullarda kullanılmasına engel olunması ancak bilgi yetersizliği ile açıklanabilir.”

İntel öğretmenler şöyle konuştu:

“Blogger, mahkeme kararı ile yasaklı hale getirilmiş bir site değildir. Bu yasak vardı, kaldırıldı. Ancak, Bakanlık yetkilileri kaldırılan yasağı keyfi olarak, okul internetlerinde sürdürmeye devam etmektedirler. Evde, internet kafede herhangi bir kısıtlama olmaksızın vatandaşlar Blogger’e girip çıkabilmektedir. Okullar da ise Blogger kapalıdır. Yetkililer bunu kendi takdirleriyle yapmaktadır. Seks sitesi dışında site yasaklanmasını doğru bulmayan Bakanlıkta görevli bilgisayar Mühendisleri, düşüncelerini ifade ederek, bu yasaklı zihniyetle karşı karşıya gelmek istememektedir. Onlar, MEB’de memurdur. Şu siteyi kapa, şu siteyi aç derler onlar onu yapar. Eğitim sistemimizin yararına olan doğruları söylemek biz öğretmenlerin işidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu günkü kadroları, öğretmenleri ‘İntel Öğretmen’ yapacak donanımdan yoksundur. Onların yapabileceği tek şey, sağdan soldan edindikleri eksik bilgilerle site kapamaktır. Birkaç olumsuz internet sayfası yüzünden ne kadar insanı mağdur ettiklerini dahi bu yetkililer kavrayamamaktadır. Biz yaparsak olur, kimin mağdur olduğu bizi ilgilendirmez, biz devleti temsil ediyoruz diyen bu takunyalılar, bilgisayar ve internet teknolojilerini benimsedikleri için değil, bu teknoloji kendini dünyaya dayattığı için buna karşı gelememekte, bundan vazgeçememektedirler.”

Haber: Salih Ertan Ulakoğlu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.