15 Temmuz 2009

(anadoluhaber) LÜTFEN OKURMUSUNUZ???

       Ekonomik özgürlüğü yada kısmende başkasına bağlı bir iş imkanı olupta hayatını,geçimini ve nafakasını temin edecek şartları bulunmayanın,her hangi bir ülkeye ait nüfus cüzdanı olması,vatandaşlığının bulunması hiç bir şey ifade etmiyor.
       Herhangi bir suçtan hürriyeti kısıtlayıcı bir cezaya mahkum olan insanlar dahi çekmesi greken ceza müddetinde bağlı oldukları devletin teminatı ve güvencesi altındadır.Sadece bir takım şahsi hürriyetlerinden yoksun kalırlar, ancak hayat hakarı tehliye maruz kalmaz.
       Ülkelerinde bir tkım tehlike ve baskılara maruz kalan insanlar, soydaş oldukları devlet tarafından göçmen olarak kabul olunup ülkelerine alındıklarında onlara barınmak için ev, geçinmek için toprak tahsis edilir, bir şekilde hayatlarını ikmal ve idame ettrebilecekleri imkanlara kavuşturlur.
       Savaşlar,işgaller, doğal felaketler karşısında mğdur ve mahrm kalan insanlar olayların sıcaklığı içindeki vehametine göre derhal ilgi ve destek görürer.Elbette bu olağanüstü durumlarda gösterlen insanlık ilgisi ve yardımıyla desteği takdire şayandır.
        2005 Yılı mayıs ayında kamu görevinden lehime sonuçlanmış bir adli yargı nedeniyle ihraç edildim ve bu tarihten sonra; yaşamakta olduğum vatanımda, nüfus cüzdanım ve T.C.Kimlik numaramdan başka hiç bir şeyim kalmadı.O zamana kadar hayatımızı ikmal ve idame ettirecek belli bir maaşımız vardı.Bunun dışında ne bir karış toprak ne başımzı sokup barınacak bir evim olmadı.
         Bütün çablarıma karşılık hayatımı ikmal ve idane ettrecek sürekli bir bulamdım.Kısa vadeli alıştım. Zaan zaman zaman mevsimlik, zaman zaan sigortalı olrak.Ancak üç kız evladım var.Milletimizin bekasını iyi eğitilmiş ve yetişmiş nesillere eanet etmenin şuur içinde çocuklarımın eğitimine gereken hassasiyet ve fedakarlıkarı göstermekteyim.
         Büyüğü liseyi okul birincisi oarak bitirdi v şu anda Başarılı bir şekilde Üniversite 3.sınıfa geçti, ortancası lise 3. sınıfa, küçüğü ilköğretim 3. sııfa geçtiler.Bir yıldır asgari ücretle çalıştğım iş yeri kapandı ve şsiz kaldım.Yasaya göre 120 günlük ssk sürekliliğim olmasına karşılık son üç yılda 600 günlük sigortam olmadığından işsizlik ödeneğinden yararlanamıyorum.Sigortalı çalışma başlangıcı öncesi Emekli sandığına bağlı hizmete tabidir.Yaşım 47 ve iş bulmakta çok ciddi sıkıntıyla karşı karşıyayım.
          Evim kira ( Aylık 275 lra) oturduğum semtten il merkezine iş bakmaya gidecek mali imkanım kalmadı.Elektrik ve su faturalarını ödeyemediğimden keslme aşamasında, birikmiş 2 aylık kira ve en fazla dayanabilecek 10 yada 15 günlük kuru gıdadan başka nafakamız kalmadı.
          Hayatın hiç bir sıkıntısına isyankar değilim,Rabbimin büyüklüğü ve sonsuzluğuyla rahmeti karşısında.Ancak yaşamamla yaşamamam arasında sadece biyolojik canlılıktan başkada bir şey kalmadığını üzülerek ifade etmek zorundayım.Hiç bir surette kimseye karşı duygu sömürü düşüncesi ve niyeti içinde değilim.Bu yazmın bu niyette algılanıp yorumlanmasını istemiyorum.Okurların ve ilgililerin hoş görü ve anayışlarına,takdilerine arz ediyorum.
          Öncelikle hayatımızı ikmal ve idame ettirmemize imkan sağlayacak iş ve barınma imkanı sağlanabilmesi,bu sıkıntılı uzun zaman zarfında üzerime hak vebal olarak yüklenmiş olan kul haklarından ve borçlarından kurtulmak istiyorum.Sağlık yönünden bir insana bağışlanacak bir kan veya organ fani hayatın bir süresini kurtarabilir.Ancak borçlu bir müslümanın üzerindeki bu haklardan kurtarılması onun ebediyetini kurtarır.
Allah'a olan inancım hayatım üzerinde farklı şeyler yapmama ve düşünmeme engel teşkil etmekte, bu noktada olumsuz bir fiil kadar düşüceden dahi sakınmaya çalışmaktayım .Ancak direnecek halim dermanım kalmadı.
           Yaptığı ve yapacağı iyiliği, ilgi ve yardımı reklam amaçlı kullanmayacak,yaptıklarının ve yapacaklarının ancak Allah rızasından başka bir amaca hizmet olarak düşünmeyen ve karşısındakini minnet ve ezginlik altında bırakmayacak,kısacası sağ elin verdiğini sol elinden sakınacak kadar hassas insanların Allah rızası için bir şeyler yapmasını arz ediyrum.
            Hakkımda bilgi ve irtibat konusunda sadece bilgi amaçlı www.antoloj.cm/Cemil_Dursun isimli web sayfasından bakmalarını dilerim.Burada tel numaram mevcuttur.Allah bütün müslümanların bu günlerini bir öncekinden güzel ve bahtiyar eylesin.


Teker teker mi, yoksa hepsi birden mi? Arkadaşlarınızla ilgili güncel bilgileri tek bir yerden edinin.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.