15 Temmuz 2009

(anadoluhaber) TÜRKİSTAN'DA Kİ SOYKIRIM ULUSLARARASI EMPERYALİZMİN YENİ BİR KATLİAMIDIR

TÜRKİSTAN'DA SOYKIRIM

[D.T.jpg]



Çeşitli Türk devlet ve hanlıklarının merkezi olan Doğu Türkistan’ın devlet olma özelliği 1759’da Çin Mançu İmparatorluğu’nun işgali ile son buldu. O günden bu yana 200’den fazla ayaklanmaya sahne olan Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türkleri üç kez de bağımsızlıklarını kazanma şansına erişti. Bölgede en son kurulan özgür Doğu Türkistan Cumhuriyeti’nin toprakları 1949 yılında Çin kuvvetleri tarafından resmen işgal edildi.O günden bugüne Doğu Türkistan Kurtuluş Savaşı veriyor.

Urimçi Katliamı uluslar arası emperyalizmin en önemli katliamları arasına girmiştir.Uluslararası terör örgütlerinin aklayıcısı konumu ile B.M ‘nin Çin’in yaptığı bu katliama karşı olan sessizliği bir yana şu anda BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine getirilen Türkiye’nin de bu yönde atacağı adımlar olacakmıdır merakla bekleniyor.


Urimçi Katliamı !

Daha olay taze ve görüntüler elimize ulaştıkça olayın ya da yüzyıllardır süren İsyanın destansı bir şekilde sürdürüldüğünün işaretlerini de seyretmekteyiz. 26 Haziran'da Guanjı bölgesinde Çin'in en büyük oyuncak fabrikasından çalışan 600 kadar Uygur genci ile yaklaşık 2 bin Çinli arasında çatışma çıkmış, Mecburi işçi olarak çalıştırmak üzere Doğu Türkistan'dan getirilen gençlerin kaldığı yatakhane Çinliler tarafından basılmış, Uygurlar yataklarında uyurken çok vahşi bir şekilde katledilmiştir.

DEVAMI>>>



--
HAKİKATİN HATIRI DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR
(HZALİ ra.)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.