T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) WG: (oybirligi) KUR'AN'A KİMLER DOKUNAMAZ ?



--- evren2evren@mynet.com <evren2evren@mynet.com> schrieb am Mi, 8.7.2009:

Von: evren2evren@mynet.com <evren2evren@mynet.com>
Betreff: (oybirligi) KUR'AN'A KİMLER DOKUNAMAZ ?
An:
Datum: Mittwoch, 8. Juli 2009, 17:38

KUR'AN'A KİMLER DOKUNAMAZ ! / Yaşar Nuri Öztürk

ABDESTSİZ, namazsız, loğusa, hayızlı olanlar değil, haram yiyenler, özellikle halkın malını talan edenler dokunamaz. Çunku Kur'an'a göre, "gerçekten pis" olan onlardır.
Kur'an, kendisinden söz ederken şöyle diyor:
"O, kesinlikle şerefli bir Kur'an'dır. Titizlikle saklanan bir kitaptadır. Ona, arındırılmışlardan başkası dokunamaz. Alemlerin Rabbi'nden indirilmiştir." (Vakıa, 77-80)
Geleneksel din anlayışı demiştir ki, aşağıda sayılan şu kişiler Kur'an'a dokunamaz, çünkü onlar "hükmen pis"tir:
Cünüp olanlar, abdesti olmayanlar, loğusa ve âdet halindeki kadınlar.
Kur'an dışı geleneksel anlayışa göre, loğusa ve âdet halindeki kadınlar, bırakın Kur'an'ı dokunarak okumayı, dokunmaksızın bile okuyamazlar...
Arap-Emevi fıkhı tarafından dinleştirilen bu dayatmaların maskesini yırtan çok aziz İslam bilginleri gelip geçmiştir. Ne yazık ki, Allah ile aldatan dinci zebaniler, bu Kur'an mümini bilginlerin açıkladıkları gerçeklerin üstünü sürekli örtmüş ve Allah ile aldatmaya devam etmişlerdir. (Geniş bilgi için bizim İslam Nasıl Yozlaştırıidı kitabımıza bakılabilir.)


VAKIA SURESİ NE DİYOR?

Tartışmalara sebep olan ayet "Ona, arındırılmışlardan başkası dokunamaz" anlamındaki 79. ayettir. Bu ayetlerin insanlık dünyasıyla fizik temas anlamında hiçbir ilgisi yoktur. Söz konusu olan, melekler dünyasıdır. Dolayısıyla, ayetlerin abdestle, cenabetle, loğusalıkla da ilgisi olamaz.
Ayetin dünyaya ilişkin mesajı şu olabilir: Kur'an'ın istediği arınmışlığa ulaşmamış insanların Kur'an'dan elini çekmeleri gerekir. Kur'an'ın söylemek istediği kesindir. Kur'an şunu söylüyor:
Kur'an'ın istediği anlamda temiz olmayan insanlar, Kur'an'dan ellerini çeksinler.
Örneğin, Deniz Feneri soygunuyla, ğulûl (kamu hakkı yemek) suçu işledikleri, uluslararası yargı kararıyla hükme bağlanmış olanların ve benzerlerinin kirli ellerini Kur'an'ın dininden ve kirli alınlarını İslam'ın secdegâhından çekmeleri gerekir. Çünkü Kur'an bunları "dini yalanlamak"la suçlamaktadır. Dini yalanlayanın Kur'an'a sahip çıkmaya kalkması kadar abes bir şey olamaz.
Ne ilginçtir ki, üzerinde konuştuğumuz ayetin biraz ilerisindeki ayet (Vakıa, 82), insanoğlunun bir kötülüğünden daha söz etmektedir: "Yalanlamayı/yalancılığı rızık haline getirmek." Şöyle deniyor:
"Rızkınızı, yalanlamanızdan ibaret mi kılıyorsunuz?"
Bu ayette yalanlama anlamında kullanılan "tekzib" sözcüğü, Mâûn Suresi'nin "Dini yalanlayanları gördün mü?" diye soran birinci ayetinde kullanılan kelimenin aynısıdır.
Kur'an, yalancılığı rızık kapısı yapanları, iddiaları ve ibadetleri ne olursa olsun, dini yalanlamış kişiler saymakta ve onları lanetlemektedir.


ynozturk@htgazete.com.tr / HABERTÜRK GAZETESİ / 05-07.2009

_______________________________________________
Doğru ve hızlı haberin adresi "Mynet Haber" !Hemen tıklayın!


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.