T a r a f s ı z D e ğ i l i z

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ KARDEŞLERİMİZE DUALAR, ÇİN'E LANETLER YAĞDI...

"Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve
din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın.
Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa,
artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır."
Bakara - 193
 
"Mazlumların duaları, zulme karşı en büyük gücümüzdür..."
                                                                     gönülerleri...
İstanbul'da binlerce kişi
Fatih Camii'nde Çin'i protesto etti...
   Çok sayıda STK temsilcisi Doğu Türkistan'da kardeşlerimizi katleden Çin'i Fatih Camii avlusunda protesto etti. Öldürülen Uygurlular için de gıyabi cenaze namazı kılındı.
   Katledilen kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazının kılındığı eylemde Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için dua edildi. Bugün Fatih'te Cuma çıkışında yapılan protesto eylemine STK temsilcileri ve duyarlı insanlarla birlikte, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener de katıldı.

   Kimler katıldı?
   Cenaze namazına katılan sivil toplum kuruluşları şu şekilde:
İMH-İnsan ve Medeniyet Hareketi, İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlumder, Ensar Vakfı, Özgür-Der, TGTV, AKV, , Medeniyet Derneği, Akdav, Akabe Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ile Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği, Doğu Türkistan Vakfı, Doğu Türkistan Gençler Derneği, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği ve Doğu Türkistan Dayanışma Vakfı...
 









 
Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden hemen cezalandırsaydı,
yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı.
Fakat onları belirli bir süreye kadar erteler.
Ecelleri geldiği zaman ise ne bir an geri kalabilirler,
ne de öne geçebilirler.
Nahl - 61
 
gönülerleri mail grubu' muzda olup, aldığı mail ile
gıyabi cenaze namazı ve Çin'i protestoya gelen
kardeşlerimizden Allah (cc.) razı olsun...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(tıklayın, fotoğraflara bakın...)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 ve Ankaralı Müslümanlar,
  Katliama HAYIR Dedi!...
   Çin Büyükelçiliği önünde toplanan Binlerce Ankara’lı, Çin devletinin işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’daki Çin'in mazlum Müslüman Uygur halkına yönelik vahşetini, zalimce uygulamalarını, katliamını ve soykırımını protesto etti...
 
   Çin'in Doğu Türkistan'a yapmış olduğu katliam Çin Büyük Elçiliği önünde lanetlendi. Cuma namazının akabinde Ankara Gazi Osman Paşa semtindeki Çin Büyük Elçiliği önünde toplanan Ankara'lı Müslümanlar, Çin devletinin işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan'daki faşist politikalarını, mazlum Müslüman Uygur halkına yönelik vahşetini, zalimce uygulamalarını, katliamını ve soykırımını protesto etti.

   İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV), Genç Birikim, Vahdet Vakfı, Medarik Yayınları ve Umran Dergisi tarafından organize edilen basın açıklamasını İLKAV yönetim Kurulu üyelerinden Erdal Ardıç okudu. Konuşması sık sık tekbirlerle ve sloganlarla kesilen Erdal Ardıç "İşgalden bu güne Uygurların Hacca gitmeleri, namaz kılmaları ve oruç tutmaları engellendi. Uygur halkı asimile edilmeye İslami kimliklerinden koparılmaya, Allah'ın ayeti olan kavmi kimlik, anadil ve kültürleri baskı ve işkencelerle yok edilmeye çalışıldı. Uygur bölgesinde nükleer denemeler yapıldı, kanserden ölümler yaygınlaştı. Göstermelik olarak açık tutulan Camilere sadece yaşlıların girmesine izin verildi. Doğum yasağı getirildi. Ve birçok kadın kürtaja zorlandı veya öldürüldü. Böylece Uygur nüfusunun azalması ve neslin yok edilmesi istendi. Doğu Türkistanlı Müslümanlar, Çin hapishanelerinde yıllarca sorgusuzca tutuldular, işkenceler gördüler, çoğu da idam edildi. Bugüne kadar aralıksız devam eden işkence, katliam ve idamlarda öldürülen Uygurların sayısının şu anki Uygur nüfusunun yarısına eş olduğu söylenmektedir." dedi.

   Açıklamada son olayların gelişimi üzerinde durularak yaşanan mezalimin boyutları üzerinde duruldu. Müslümanlara yönelik katliamlar karşısındaki dünyanın sessizliği sorgulandı. "Dünya'daki diğer devletler ve uluslar arası kuruluşlar ise, hem Çin'le olan ekonomik ilişkilerini bozmamak için, hem de tehdit olarak algıladıkları Müslümanları baskı altında tutma politikaları gereğince bu büyük vahşeti seyretmekle yetiniyorlar. Uygurların tek isteği ise, kendi topraklarında insanca, Müslüman'ca, özgürce yaşamaktan ibaret. Kendi ülkelerinde kavmi kimliklerini, dillerini, kültürlerini ve İslami kimliklerini koruyarak ve sosyalleştirerek yaşamak istiyorlar. Zalim faşist Çin yönetimi ise, Uygurların bütün bu kimlik ve değerlerini yok etmek amacıyla, asimilasyon politikaları uyguluyor. Ve bölgede Çinli nüfusunu arttırmak, bölgenin kaynaklarını sömürmeyi de sürekli kılmak istiyor." "Bosna, Filistin, Afganistan, Çeçenistan ve Irak'ta Müslüman halklara yaşatılan soykırımlar, katliamlar, vahşet boyutlarındaki zulümler ve tam anlamıyla insanlık suçları, on yıllardır Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur halkına da yaşatılıyor. Bu büyük zulümleri her zamanki gibi tüm dünya devletleri ve tüm uluslar arası kuruluşlar utanmadan seyrediyorlar." denildi.

   Basın açıklamasının ardından gurup topluca dua etmeye çağırıldı. Vahdet Vakfı'ndan Muhiddin Özdemir Hoca'nın okuduğu duaya gurup oturduğu yerden ellerini açarak "âmin" dedi. Şiddetli sıcak altında gerçekleştirilen ve "Katil Çin, Türkistan'dan Defol" " Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık" "Zulme Karşı Direneceğiz" "Kahrolsun Emperyalist Zalimler" vb. sloganların atıldığı basın açıklaması tekbirlerle sona erdi.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
   http://groups.google.com.tr/group/gonulerleri  adresinden sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Mail almak istemezseniz banamektupgelmesin@hotmail.com adresine "mail almak istemiyorum" yazmanız yeterli olacaktır...
   Dilerseniz sizin yazacağınız yazılar da sitemizde yayınlanacaktır. Özetle kendinizi tanıtmanız ve yazınızın yayınlanmasını istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır...

-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.