T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. Almanya'daki 'terör hücresinin' arkasında MİT çıktı

Almanya'daki 'terör hücresinin' arkasında MİT çıktı

ANF
07:13 / 26 Temmuz 2009
FRANKFURT - Almanya'da en büyük terör saldırısını yapmak üzereyken yakalanan biri Türk 3 kişi için hazırlanan iddianamede aşırı İslamcı terör timinin arkasında MİT'in olduğu iddia edildi.

Almanya'da Amerikan askerlerine bombalı saldırıya hazırlanırken yakalanan, aşırı İslamcı Mevlüt K.'nın MİT'le çalıştığı için tutuklanamadığı belirtildi.

"Sauerland Grubu" adı verilen 4 kişilik terör hücresi sanıklarından Attila Selek'in, suç ortağı Mevlüt K. hakkındaki "MİT'le işbirliği iddiaları" Almanya'da gündeme bomba gibi düştü. Mevlüt K.'nın, Almanya'da Amerikan askerlerine yönelik bombalı araçla saldırı yapmak üzereyken yakalanan 4 kişilik hücreye patlayıcı fitillerini temin ettiği ve başından beri Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile çalıştığı ortaya çıktı

SİPEGEL VE FOCUS İŞİN İÇİNDE MİT VAR

Der Spiegel dergisinin Alman güvenlik birimlerine dayanarak verdiği habere göre, Türk istihbarat servisinin işin içinde olması nedeniyle Federal Alman Savcılığı Türkiye ile oluşabilecek diplomatik krizden kaygılanarak, Mevlüt K. aleyhine tutuklama kararı çıkartmaya çekiniyor. Focus dergisi ise MİT'le işbirliği yaptığı öne sürülen Mevlüt K. hakkında tutuklama emri çıkarılacağını yazdı.

MİT ADINA 'SAUERLAND GRUBUNU' YÖNLENDİRİYOR

2002 yılında İstanbul'da ortadan kaybolan Mevlüt K.'nın CIA'nın bilgisi dahilinde MİT adına, "Sauerland Grubu" üyelerini yönlendirdiği belirtiliyor. Zanlılardan Attila Selek'in, savcılığa verdiği ifadede, "Patlayıcı fitillerini temin edecek olan Mevlüt K.'sız eylem gerçekleştiremezdik. Buluşmalarımızda, Mevlüt K. bazen 1 saat kadar kaybolur ve ajanlarla görüşürdü. Almanların bizim hakkımızda soruşturma açtığını belirten Mevlüt K., çok dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatırdı" dediği önü sürülüyor.

Savcılara göre, sadece patlayıcı fitillerinin teminine yardım ettiğini itiraf eden zanlı Selek, daha az ceza almayı hedefliyor. Selek'in avukatının ayrıca terör hazırlıklarının devletin istihbarat servislerinin bilgi ve gözetiminde yapıldığını kanıtlaması halinde de müvekkili için ceza indirimi alabileceği belirtiliyor.

MEVLÜT K.

Stern dergisinin ele geçirdiği iddianamede ise Sauerland Grubu adı verilen terör hücresini, 2000'li yılların başında Almanya'nın Ludwigschafen bölgesinde yaşayan ve 11 Eylül saldırılarından sonra El Kaide bağlantılı olduğu gerekçesiyle evinde arama yapılan Mevlüt K. isimli kişi koordine etti.

Mevlüt K. Almanya'daki bu arama ve sorgu sonrasında Ankara'ya kaçtı ve Türk polisi tarafından havaalanında gözaltına alındı. 2003 yılının Kasım ayına kadar hapiste kaldı.

Hapiste geçirdiği süre içinde Türk Milli İstihbarat Teşkilatı, kendisine istihbarat elemanlığı teklif etti. Ve hapisten çıktıktan sonra MİT için çalışmaya başladı. Ardından MİT, Mevlüt K.'yı CIA ile de ortak kullanmaya başladı.

Mevlüt K.'nın Lübnan'ın hakkında kırmızı bülten çıkardığı ve 2006 yılına kadar Irak'ta Ebu Musab Zarkavi'nin operasyonlarında yer aldı.

BİN SAYFALIK İFADE VERDİLER

Alman güvenlik birimlerinin uzun takibi sonucu 2007'nin Eylül ayında yapılan operasyonla ele geçirilen ve Almanya'da "İslami Cihad Birliği" adlı dinci örgütün hücresini kurmakla suçlanan Atilla Selek, Adem Yılmaz ile Müslümanlığa geçen Almanlar Fritz Gelowicz ve Daniel Schneider, aylar süren sorgulardan sonra, suçlarını itiraf etmeye karar vermişlerdi.

Düsseldorf Yüksek Bölge Mahkemesi'nde yargılanacak zanlılar Federal Savcılığa bin sayfalık ifade vermişlerdi.

FRANKFURT HAVAALANI VE DİSKOTEKLERİ BOMBALAYACAKLARDI

2007 yılının Eylül ayında Alman terörle mücadele timleri Medebach kentinde ağaçların arasındaki bir müstakil eve operasyon düzenledi. Basında ele geçirilen patlayıcı maddeler tam anlamıyla şok ediciydi. Evin garajında gübre bombası yapımında kullanılan variller dolusu 700 kilo hidrojen peroksit ile 26 adet patlayıcı düzeneği bulundu. Uzmanlar, bu patlayıcılarla düzenlenecek bir saldırının 410 kilogram TNT bombasıyla yapılacak bir saldırıya eşit olduğunu açıkladı. Pakistan'daki terör kamplarında eğitim aldıkları tespit edilen zanlıların hedefi ise Almanya'da Ramstein Hava Üssü, Frankfurt Havalimanı ve gençlerin gittiği diskotekler olacaktı

ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.