T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. CIA elemanı yine tura çıktı // YENİÇAĞ

 
 
CIA elemanı yine tura çıktı

ABD'nin Adana 2. Konsolosu görünümünde görev yapan CIA elemanı Kurt Hallberg, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bazı kişilerle görüştü. Ajan Hallberg, siyasi gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.


ABD'li konsolosun şer gezisi
Türkiye'nin sözde açılım konusunun tartıştığı günlerde ABD'nin Adana 2. Konsolosu Kurt Hallberg'in Güneydoğu'da yaptığı ilginç ziyaretler merak konusu oldu


Türkiye'nin sözde açılım konusunun tartıştığı günlerde ABD'nin Adana 2. Konsolosu Kurt Hallberg'in Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yaptığı ziyaretler merak konusu oldu. 10 yıldır Türkiye'de bulunan ve daha önce de Kemal Derviş hakkında nabız yoklayan Hallberg, Güneydoğu'da bölge turuna çıktı. Hallberg, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ ve Diyarbakır'da çeşitli incelemelerde bulundu. "'Türkiye, büyük ve zengin bir ülke. Daha iyi tanımak için gezmemiz lazım" diyen Konsolos Tunceli'ye de gitti ve DTP'li Belediye başkanıyla görüştü.  Sivil toplum kuruluşları, Belediye başkanları ve sanayi odası yöneticileriyle basına kapalı olarak görüşen Konsolos, Diyarbakır Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'na ise bölgedeki işsizlik oranları, hazırlanan teşvik paketleri ve GAP gibi konuları sordu.


Derviş ziyaretleri
Hallberg, Kemal Derviş'in ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olarak Türkiye'ye geldiği 2001 yılında da ilginç temaslarıyla dikkat çekmişti. Kemal Derviş'in bakan olarak ziyaret edeceği Denizli'ye, Derviş'ten bir hafta önce giderek "Kendisine neler söylemek istersiniz", "Derviş'in performansını nasıl buluyorsunuz" diyerek ildeki işadamları ve parti temsilcileriyle görüşmüştü. 


Diyarbakır'a da giden ABD Adana 2. Konsolosu Kurt Hallberg, Yenişehir Belediyesi'nin DTP'li Başkanı Selim Kurbanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

31/07/2009  00:36

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.