T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Re: eleştiri mantıksız

eleştiriler haksız değil kesinlikle,
 

TRT Din ve Ahlak Programları Müdürü Adem Özkan, "islam alimlerinin tamamının da görüşüyle 144 dönüm arazinin bütününe Mescid-i aksa denilmektedir. Bunu hem araştırmalarımız, hem de Kudüs İslam Vakfı Genel Müdürü Şeyh Asham El Hatibin ifadesiyle belirttiği budur." dedi.

Bu arada TRT Genel Müdürlüğü de yaptığı yazılı açıklamayla "art niyetli yaklaşımı" eleştirdi.

TRT Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklama: "Miraç Kandili'nde yapılan yayınının başlangıcında Mescid-i Aksa kampüsündeki (Harem-i Şerif) tüm kutsal binalar tek tek tanıtılmış olup, bu binaların özellikleri izleyiciye anlatılmıştır. Kubbet'üs Sahra da Mescid-i Aksa da hiçbir yanlışlığa mahal vermeden anlatılmıştır. Gerek yazı ile gerek söz ile hiçbir şekilde Kubbet'üs Sahra'ya, Mescid-i Aksa Camii denilmemiştir. Bu yayına 'skandal' diyenlerin asıl habercilik skandalı yaptığını kamuoyuna bildiririz."

trt nin sitesinden alınan şu yazı bile kendi içerisinde nekadar çelişkilidir.

yarın mescidi aksa yıkıldığında o 144 dönümlük araziyi gösterip bakın arazi burda duruyor mu diyeceğiz? mesele burası. kubbetüs sahranın önemsizliği falan değil. yahudinin inancı ve o inancı uğrundaki planlarıdır. bu plan gereğide mescidi aksanın yıkılması gerekiyor. çünkü orada süleyman mabedi olması lazımmış. dünya hakimiyeti kurulacakmış.

madem "mescidi aksa" o arsanın tamamıyda ey islamcılar neden yıllarca bize mescid aksayı yıkmak için kubbetüs sahrayı bize mescidi aksa diye tanıtıyorlar diye yaygara koparıyordunuz. bugün mü anladınız mescidi aksa o alanın tamamına verilen ad.gerçek şu ki o bölgenin tamamına haremi şerif denir mescidi aksa denmez.

trt, korkusundan, doğru düzgün açıklayamıyor bile. tekrar okuyalım

Miraç Kandili'nde yapılan yayınının başlangıcında Mescid-i Aksa kampüsündeki (Harem-i Şerif) tüm kutsal binalar tek tek tanıtılmış olup, bu binaların özellikleri izleyiciye anlatılmıştır. Kubbet'üs Sahra da Mescid-i Aksa da hiçbir yanlışlığa mahal vermeden anlatılmıştır. Gerek yazı ile gerek söz ile hiçbir şekilde Kubbet'üs Sahra'ya, Mescid-i Aksa Camii denilmemiştir.

ne kadar çelişkili değilmi mescidi aksa kampüsü diyor haremi şerif diyor.. sonrada kubbetüs sahra ve mescidi aksa diye ayırıyor.kubbetüs sahraya mescidi aksa camisi demedik diyor.

aslolan ne kastettiğimizdir. lafı eğip bükmek değildir. herkes sanıyorduki mescidi aksa dan canlı yayın yapılacaktı ama trt 300 milyona kubbetüs sahrayı mescidi aksa diye yutturdu yahudinin 50 yılda yapamadığı propagandayı 2 saatte yaptı.

 

20 Temmuz 2009 12:17 tarihinde samet dogan <samet_dogan66@hotmail.com> yazdı:

 
 
TRT tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Mescid-i Aksâ’dan canlı Miraç Kandili yayını yaptı.
Henüz canlı yayın sürerken “TRT’ye Mescid-i Aksa tepkisi yağıyor!” başlıklı bir e-mail aldım.
Açtım...
Ajans 5 isimli sitedeki bir habere yönlendiriyordu.
Tepkinin nedenini anlamak için haberi okudum:
“TRT1'in haftalar öncesinden duyurduğu Mescid'i Aksa'dan Miraç Kandili canlı yayını başladı. Fakat canlı yayınla ilgili TRT'ye eleştiriler yağıyor. Sebebi ise, Mescid-i Aksa yerine Kubbet'üs Sahra'nın gösterilmesi...”
Haberde Kubbetu’s-Sahra’nın gösterilmesinin neden sakıncalı olduğu ise şu cümlelerle anlatılıyordu:
“Bilindiği gibi Mescid-i Aksa'yı yıkmak isteyen İsrail'in yıllardır, Kubbetüs Sahra fotoğraf ve görüntülerini Mescid-i Aksa olarak dağıtıp, Müslümanların Mescid-i Aksa bilgilerini değiştirmeye çalışıyor.”
Anladığım kadarıyla TRT’ye “Mescid-i Aksâ diye Kubbetu’s-Sahra’yı göstermekle İsrail’e hizmet ediyorsun” deniliyor.
TRT’ye gerçekten eleştiri yağıyor mu, yoksa eleştirileri editör masa başında mı yağdırıyor bir yana, haberi yapan kimse TRT’ye çok büyük haksızlık yapmış...
TRT’nin Mescid-i Aksâ’dan canlı olarak gerçekleştirdiği Miraç Kandili bir şekilde eleştirilebilir.
Fakat Mescid-i Aksâ yerine Kubbetu’s-Sahra’yı gösterdi diye eleştiremezsiniz.
Eleştirirseniz komik duruma düşmüş olursunuz.
Çünkü Mescid-i Aksâ duvarlarla çevrili alanın tümünün ismi...
Kubbetu’s-Sahra dahil o alanın içindeki herşey Mescid-i Aksâ’nın bir parçası...
Şimdi bu haberi yazanlara veya İsrail’in Mescid-i Aksâ’yı (Mescid-i Aksâ’nın kıblesindeki El-Mescidu’l-Kıbli’yi kastediyorlar) yıkarak yerine Kubbetu’s-Sahra’yı geçirmek istediğini öne sürenlere şunu sormak isterim:
Kubbetu’s-Sahra’nın yıkılmasına razı mısınız?
Bunu soruyorum, çünkü yazdıklarınızdan Kubbetu’s-Sahra’nın size göre önemsiz bir yer olduğu izlenimi ediniyorum.
İsrail’in Mescid-i Aksâ’ya yönelik tehditleri ciddi ve gerçek...
Fakat ne olur bunları komplo teorileri seviyesine indirgemeyin.
Mescid-i Aksâ’nın bir bölümünü tanıtacağız diye diğer bir bölümünü önemsizleştirmeye kalkışmayın.
Hem bakın size bir şey daha söyleyeyim.
Hamas’ın bir televizyon kanalı var, uydudan yayın yapan...
El-Aksâ kanalı...
Simgesi ne biliyor musunuz?
Kubbetu’s-Sahra...
Kudüs isimli bir uydu kanalı daha var.
İlginçtir, onun simgesi de Kubbetu’s-Sahra’nın üstten görünümü...
İnanmazsanız, açın televizyonu bakın.
Şimdi sizin komplo teorinizi doğru kabul edecek olursak, “Hamas’ın El-Aksâ kanalı ve Kudüs kanalı da İsrail’in planlarına hizmet ediyor” demek zorundayız.
Bu sizce mantıklı mı?.. 


Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.