11 Ağustos 2009

░░▒▓█ anadoluhaber █▓▒░░ Camide Fotbol Turnuvası Olur mu ?

“...... Camii Halı Saha Turnuvası”

Neden olmasın. Bir gün sokakta yürürken elektirik direğine asılı afişte “...... Camii Halı Saha Turnuvası” yazısını görmek bakalım nasip olacak mı ? Şimdi nerden çıktı diyeceksiniz cami ve halısaha turnuvası. Geçen hafta Sakarya’nın Ferizli ilçesine www.milligorusportal.com sitesinin admini güzel insan Mehmet DAĞDELEN’i ziyarete gittim. Otobüsten indiğimde camii minaresini yakınımda görünce önce bir öğle namazımı seferi olarak eda edeyim sonra ziyaretime devam ederim dedim ve doğru camiye girdim. Kocman, heybetli bir duruş sergileyen ilçe camisine girerken kapı önünde iki minik ayakkabı gördüğümde çokta dikkatimi çakmemişti aslında. İçeri girdiğimde ise bir kahkaha sesi, bir eğlence, bir mutluluk ki sormayın. Bir iki adım attığımda ayaklarımın altındaki ahşap gelişimi içerdeki çocuklara bildiriş olmalı ki cami birden sessizlige büründü. Hele ki üst kattan aşağıya uçan plastik topun ardından iyice bir sessizlik çöktü camiye. Ben namazımı kılarken devam eden sessizlik, dışarı doğru adım atmaya başlamamla aşağıya inip gizlice topu alan çocuğun üst kata koşması ile son buldu. Artık çocukalr için ben camiden çıkmıştım ve mutlu anlar yeniden başlamıştı. Sessizce oturup dinlediğim çocuklar, top peşinde koşan ve dilediğince eğlenen iki ufaklıktı.

Şimdi sormak istiyorum. Neden bu kadarcık eğlenmeyi çocuklara reva görmüyoruz. Beton duvarlar arasına sıkıştırdığımız neslimizin çocuklarından az da olsa bu mutluluğu neden sakındırıyoruz. Daha doğrusu özellikle cami imamlarımıza ve cematlerimize seslenmek istiyorum burada. Sizler yaşı kemale ermiş, çocukluğunda ilçede boş arsalarda, tarlalarda top koşturmuş büyükler olarak bugün asfalt kaldırımda, pencerelerden çıkan hacı anneler, dedeler tarafından kovulan, top aynamalarına izin verilmeyen çocukların bu hayatlarından mesul değilmisiniz. Bizler bu konsantre hayattan mesul değilmiyiz. Elbette çocuklarımıza sunduğumuz bu hayatta mesuliyetlerimiz var.

“...... Camii Halı Saha Turnuvası” dedim yazımın başında. İmam efendi neden caminin kapılarını çocuklarımıza açmaz ki. Baksanıza binlerce metrekare halı kaplanmış bir alan günde beş vakit namaz harici, genel olarak boş ve atıl bir vaziyette bırakılmakta. Yürekli bir imam çıksa da, kendi gibi yürekli bir cemaati ile kafa kafaya verip camileri namaz vakti dışında çocuklara oyun alanları olarak kullanıma açsa neler kazanır bu ülkenin geleceği bir düşünelim mi beraberce.


Konunun Devamı ve Yorumlarınız için TIKLAYIN:

http://www.altsayfa.com/guncel/guncel-yazilarim/436-camide-fotbol-turnuvasi-olur-mu

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.