11 Ağustos 2009

.:: KomploTeorileri ::. KÜRT AÇILIMI MI ABD GÖREVİ Mİ?

KÜRT AÇILIMI MI ABD GÖREVİ Mİ?    
Cumartesi, 08 Ağustos 2009
 Kürt açılımının Amerika'nın bir planı olduğu ve talimatların Amerika'dan geldiği, artık açıkça ortada… Amerikan Büyükelçisi, Ankara'da kapı kapı dolaşıp; muhalefeti, açılıma destek vermeye çağırıyor. Peki, Amerika'nın açılımda kullanacağı aktörler kim? Kimlere rol verildi? İşte bu sorunun yanıtı da artık açığa çıkıyor. Gelişmeler, Amerika'nın sadece AKP'ye değil, DTP'ye de önemli roller verdiğini ortaya koyuyor. Bunun kanıtı niteliğindeki son gelişmeyse DTP'nin Amerika'da temsilcilik açma kararı alması!


Abdullah Gül'ün "güzel şeyler olacak" mesajıyla düğmesine basılan Kürt açılımı planı, özellikle son iki haftada gündemin odağına oturtuldu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın basın toplantısı ve arkasından Kürt sorunu konusunda duyarlı oldukları iddiasıyla 12 gazetecinin Polis Akademisi'nde toplanması tartışmayı daha da alevlendirdi.

Herkese açılım tartıştırıldı, ama kimseye açılımın mahiyeti söylenmedi… Kimse, hükümetin yol haritası hakkında bilgi sahibi olamadı… Bu durum, açılımın kimin planı olduğu tartışmasını da beraberinde getirdi…

Özellikle son bir hafta içinde yaşanan gelişmeler, bu sorunun cevabı niteliğinde. Bu işin mimarı Amerika!

Muhalefet, açılıma temkinli yaklaşınca Amerika artık sahaya indi. Amerikan büyükelçisi James Jeffrey, muhalefeti bir bir dolaşarak plana karşı çıkmamalarını ya da yanlarında yer almalarını istiyor. Jeffrey bu kapsamda önce CHP lideri Baykal'la görüştü. Ardındansa DTP'lilerle akşam yemeğinde buluştu.

Açılım konusunda şimdi, "planın aktörleri kim?" sorusu tartışılıyor. İşte bunun da ipuçları ortaya çıktı. Planda tek aktör AKP değil. DTP'ye de, en az AKP kadar önemli roller verildi.
:
Bu kapsamda en önemli adım Tayyip Erdoğan Ahmet Türk buluşmasıydı. Daha önce "PKK'ya terör örgütü demeyenlerle görüşmem" diyen Erdoğan, hafta başında apar topar Ahmet Türk'e randevu verdi.

Görüşmeden hemen önce de DTP tarafı mesajını verdi:

"OPERASYONLAR DURDURULSUN"

Erdoğan, randevu verir vermez, DTP de jest olsun diye; Hasip Kaplan'ın Meclis Başkan adaylığını geri çekti ve AKP'nin adayı Mehmet Ali Şahin'e destek verdiler. Bu gelişme, görev ortaklığını kanıtlayan bir diğer unsurdu!

VE, DTP AMERİKA'DA TEMSİLCİLİK AÇIYOR…

Bu unsurlara bugün bir yenisi daha eklendi. DTP'nin, Amerika'yla doğrudan bağ kurabilmek için Amerika'da temsilcilik açacağı açıklandı. DTP'lilerle akşam yemeğinde buluşan Jeffrey ABD'de temsilcilik açma başvurusunun, Washington'dan resmen onaylandığı müjdesini DTP'lilere verdi. DTP, ABD'ye temsilci olarak Nazmi Gür'ü göndermeyi kararlaştırdı. Gür, kapatılan DEHAP'ın Dış İlişkiler Sorumlusu'ydu.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.