T a r a f s ı z D e ğ i l i z

░░▒▓█ anadoluhaber █▓▒░░ Gölgelerin gücü ve gölgedekiler (3)

Sayin Simsek, NATO konusundaki sizin aciklamalariniz ile bugun Ergenekon kapsaminda iceri alinan cok sayida insanin gorusleri taban tabana ayni iken, bu insanlarin hala hapiste tutulmalari, sizce bir celiski degil midir..?

Hayir bence bir celiski yok. Onlar NATO uzerinden, milletimiz uzerinde yapilan sari okuz kara okuz operasyonunda kullanilirken bunu fark edip Turkiye de bir oteki yaratilmasina izin vermemeleri gerekiyordu ama her idealist gibi kendi ideallerini (siz buna Ataturk devrimleri de diyebilirsiniz) onceledikleri icin milletin taleplerini degil kendi dogru zannettiklerini gerceklestirmek yonunde kendilerini kullananlarin amaclarini sorgulamadan kullanildilar. Turkiye de gelmis gecmis tek milli agirlikli Refahyol hukumetini dusurmekte dusmana calistilar. Provokasyonlarda burunlarina takilmis ideoloji halkasi ile gudulduler. Cinayetler ve sabotajlarda kullanildilar ve sonunda dengeler degisince de Vietnam'daki ABD isbirlikcilerinin akibetine ugrayip simdi milletimiz ile girdikleri savasta eski ABD politikalari ile birlikte kaybettikleri icin fatura oduyorlar. Yanlis yerde durmuslardi halada orada duruyor ve kendilerini satan ABD yerine milletimizin yaninda yer almak yerine hala kendi uyduruk ideallerinin pesinde kendilerini satan ABD yerine yeni isbirlikci olarak Ruslara falan yonelmeye kalkistilar. Ruslarda bolgesel isbirligine kapali Arap dusmanligi ile kafalari dengelere calismaz olmus realist olmadiklari gibi birde eskiden ABD tarafindan kullanilmis ileride ABD hesabina kendilerine de bir kazik atmasi muhtemel bu kisiler yerine Milli iradenin yanilmaz tercihi ile isbirligi yaparak ABD nin somurge politikalari yerine karsilikli isbirligini gelistirecek secimle gelen hukumetlere yonelmesi sonucu ortada kalmis eski cinayet ve cete mensuplaridir.

Su anda NATO ve ABD konusunda onlar ile ayni gorusu paylasiyor olmamiz. Onlarin icine dustuklerini fark ettikleri durum yuzunden bizim asli gorusumuz olan noktaya gelmis olmalarindan kaynaklanmaktadir. Yoksa milletimiz ile ayni noktaya gelmis olmalarindan kaynaklanmamaktadir.

Elebasilar ABD ye kacarken bas altindakiler Rusya ya kacmayi tercih etmislerdir. Bunun anlami basaltindakiler artik ABD'nin harcanmasinda sakinca olmadigina karar verdikleri kisilerdir. Ama Rusya da onlari kabul etmeyi cikarina gormedigi icin ortada kalmislardir. Hem zaten sucsuz kisilerde degildirler. Suclular bizimle ayni yerde bulusmakla suclarindan arinamazlar.

Sayin Panzehir

1- Celiski yok derken celiski oldugunu kendiniz ispatlamissiniz. Sizin ifadenize gore, bugun Ergenekon kapsaminda iceri alinanlarin karsi cikmakta oldugu guruh ile sizin karsi cikmakta oldugunuz guruhun ayni kesim oldugunu kabul ediyorsunuz. Siz karsi goruslerinizi acikca beyan edebilme luksune sahip iken, onlarin goruslerini beyan etmeleri, tutuklanmalari icin yeterli neden olabiliyor. Hal boyle iken celiskinin var olmamasina imkan yok. Iste bu celiski de, sizlerin iktidarin yaptirimlarini tasvip etmeniz ile iceri alinanlarin iktidarin yaptirimlarini tasvip etmemelerinden kaynaklaniyor.

Diyorsunuz. Ama bir seyi atliyorsunuz. Onlar kendi goruslerini ifade etmekten degil teror yolu ile devlet yetkisi kullanarak zorla dikte etmekten, cinayetlerden sabotajlardan ve devleti kendi amaclari dogrultusunda kullanip milli iradeye, demokrasiye ve Cumhuriyetin mana ve mefhumuna ihanet amacli Yabanci bir ulke tarafindan kurulmus bir organizasyonda yabancilar ile birlikte milletimize dusman ideallerini dikte etmekten yargilaniyorlar.

1- (a)Ergenekon kapsaminda iceri alinanlari, kullanilmis ve eskimis araclar olarak niteliyorsunuz. Yani amiyane bir tabir ile kukla idiyler demek istiyorsunuz. O zaman, kuklacilara odaklanmak varken, neden kuklalar ile ugrasiyorsunuz? Diyelim ki bu insanlar gecmiste, sizce hatali tutumlar icerisinde idiler. Bugun PKK'ya ve bebek katili serefsize af cikarmaya calisan, bu vatanin sinir butunlugunu ihlali acik acik savunan, bayragi yakan, hukukun ustunlugunu bir kenara atarak, silahin ustunlugu ile bu millete zulu gorev bilenlere "diyalog" imkani tanirken, vatanin bolunmez butunlugunu, bayragin inmezligini amentu belleyen insanlara neden "diyalog" imkani taninmamaktadir?Yahut da iceri alinanlar kukla olmak istemedikleri icin kuklaligi kabullenenlerin hismina ugruyor denilebilir mi? Denilebilir ise, sizin sikayet etmekte oldugunuz emperyal guclere boyun egip, emir ve direktiflerini uygulamayi kabul edenlerin, iceri alinanlar degil, iceri alanlar oldugu ortaya cikmiyor mu? NATO'nun karanlik guclerine hizmette bulundugu iddiasinda olan mahkumlarin, NATO'nun karanlik guclerine hizmette bulundugunu iddia edenlerce tutuklanmasi abesle istigale verilebilecek mukemmel bir ornek.

Sayin Panzehir

Kuklalar kuklacinin vantrilok olarak soyledikleri seyleri soyler ve yaparlar. Kendilerine ait bir iradeleri yoktur. Kuklaci onlari zincirle esir tutmayip onlari kendi idealleri ve maksatlarindan esir almistir. Yani kuklalar kuklacinin maksadina uygun agactan yontulmus ve kumastan giydirilmis ayni zamanda kendi soylemleri kuklacinin yapmak istedigine uygun dustugu icin kendi rizalari ile kullanilmislardir. Bu onlarin kullanilmaya elverisli ideolojik zaaflari olan basit kisiler oldugununda komplike dusmelerine de yetenekli olmadiklarinin delilidir. Ancak bu yeteneksizlikleri yaptiklarini artik yapmayacaklari anlamina gelmemektedir. Ustelik akilsizlik cinayetten ve ihanetten beraat etme nedeni olarak kullanilamaz. Ergenekonda PKK da daha pek cok orgut de ayni ahtapotun kollari olarak Gladio uzerinden ayni merkeze bagli olduklarindan zaten pek cok islerde isbirligi icinde hareket etmislerdir.

Semdinli olayi siradan bir itirafci sivilden bas cavus ve uzman cavuslardan baslayan ve o siradaki KKK'ni Buyukanit'a kadar giden bir PKK Ergenekon baglantisini desifre etmistir. Silah arkadaslarini olduren ceteci subaylar. Basbakana karsi suikasta kullanilacak lav silahini muhimmat yada bos boru diye izah etmeye kalkisarak acikladigini zanneden gunumuz GKB na kadar pek cok delil ve karanlik noktayida icinde barindirmaktadir. Burada PKK ya sovup saymaninda bir anlami yoktur. Cunku PKK dan devletimizin haberi kurulumunda katkisi kullanimnda hissesi olmadigini soylemek asiri saflik ve oyun kurucularinin sizi bile ikna edebildikleri icin buyuk basarisi sayilir. Bana gore eger PKK devletimiz icinden cok guclu destege sahip olmasa polisiye bir olay olarak kalmaya mahkum bir teskiat iken devletimiz ve ordumuzun destegi polisin savcilarin engellenmesi ile beslenip buyutulmus bir konudur.

Bu gun bu konuyu cozmeye engel olmaya calisanlarin asil derdi henuz istedikleri sonucu alamamis olmalaridir. Siradan baris istemeyiz diye bagiran gerceklerden kopuk kisiler ise amalarina ulasamamis olanlarin igfal ettikleri zavalli akli ermez yiginlardir.

(2b) O zaman simdi ortaya soyle bir sonuc cikiyor. Birileri yalan soylemekte ve gercekleri saptirmakta. Ya icerdekiler NATO'nun karanlik guclerine hizmet ediyor, yahut da iceri alinan insanlarin tevkif kararlarini cikaranlar NATO'nun karanlik guclerine hizmet ediyor. Her iki tarafin da ayni merkeze hizmet edebiliyor olmasini dusunen beyinlere kabul ettirebilmek bence mumkun degil. Cikan sonuclari degerlendirmeye kalktigimiz zaman da, icerdekilerin degil ama disardakilerin NATO'nun Gizli Ordulari'na kusursuz hizmet etme yarisinda oldugunu net olarak gorulmektedir saniyorum.

Icerdekiler, icimizdeki daha yukaridaki Cevik bir gibi bizden cok ictenlikle ABD ye ve Israil'e bagli dokunulmazlarin hizmetinde onlara bagli olarak kullanilmis ve gelisen degisen dunyanin gidecegi noktayi hesap edemeyip milli iradeden de kopuk olarak yanlis yerlerde yanlis isler yapmis ve kaybetmis kisilerdir. Ya iceridekiler yada disaridakiler NATO karanlik guclerine calisiyor sozunuzu iceridekilerin sadece kuyrugunu teskil ettikleri ayni karanlik gucun disaridakiler tarafindan korundugunu fark edemiyorsaniz disaridakiler derken mesru milli irade hukumetini disaridakiler saniyorsaniz % 50 yaniliyorsunuz. Yok eger disarida dava kendilerine de ulasacak diye endiseli bazi generalleri basin agalarini bankacilari ithalat ihracatcilari, fuhus, uyusturucu ve diger insan kacakciligi vs. de calisan buyuk baliklari. Mason localarinin bazi birimlerini kast ediyorsaniz %90 dogrudur. Bagirip cagiranlarin endiselerini anliyorum. Sadece CB'a Sezeri sectirmis olmak ve AYM sine atadigi 11 yargictan 8 ile milli irademizi ve meclisimizi nasil devre disi biraktiklari ve egemenligimizi gasp ettikleri olayi ortaya ciktiginda Bahcelinin basinda kopacak kiyametin boyutlarini tahmin bile edemezsiniz. Bu yuzden her kesin kendi sIkintilari oldugunu da unutmadan dusunmek gerekiyor. Buzdaginin ucuna bakarak deniz altindaki dagi hesap etmek hic de kolay degildir.

1- Sayin Simsek yukarida genelleme yaparken sanirim biraz haksizlikta bulunmussunuz. NATO egitimi icin gonderilen her askeri, isbirlikci olarak tanimlama hatasina dusmussunuz ki, bu da sizin TSK'ya karsi biraz onyargili oldugunuzu gosteriyor. Bu tur bir tutum, hakli oldugunuz yerleri de onyargili yaklasim olarak aksettirebilir ki, bu kez dogrulari da kabullenilmeyen siz olursunuz. O yuzden, biraz daha ortadan dusunmeye calismakta yarar olabilecegini saniyorum.

Hayir ben boyle bir sey demiyorum. Zaten bu ABD acisindan akilci da olmazdi. Gonderilenler arasindan diledigini secip kollamak karsidakine birakilmis bir secenektir. Daha askeri okula alirken ilk eleme ile Turkler Musluman olanlar olarak sulalelerinde basortulu kimse var mi diye elenirler. Turklerin basortulu akrabasi yakini olmayani yoktur. Bu durum azinliklarin icinde cogunluk olacaklari ve en yukari cikarken de rakiplerinin ordudan ihrac edilmeleri gibi bazi elemeler ile zirveye emin adimla ilerlemelerini saglayan bir duzendir ve basari ile uygulanmistir. Harp akademilerinden basarili cikmak onemli hizmetlerde istihdam edilerek dosyasindaki kariyerini yukseltmek vs kibi pek cok konulardan gecmis kisiler arasindan ABD ye gonderileceklerin bir de NATO ve ABD sicili alarak kimlerin elenmesi kimlerin kollanmasinin belirlenmesinde sasilacak bir sey yoktur.

Vatanseverleri surekli dislayip, orduya sokmadilar taniminiz tamamen duygusal bir tanim. Eger bu tanimi kabul edersek, orduya kabul edilenlerin tumu sizin tabirinizle vatan haini olmus oluyor. Sayin Simsek, orduya yarininiz garanti olsun diye girmezsiniz. Bu millet, bu vatan, bu bayrak icin olumu gonullu olarak goguslemeyi tercih ettiginiz icin girersiniz. Olum ile burun buruna gelmeyen de sanal kahramanlik ile gercek kahramanlik arasindaki duygulari bilemez. Romanlarda okur, sinemada seyreder fakat yasayamaz. Onun icin, kotu ornekler uzerinden koskoca bir orduya yonelik vatanperverleri oduya sokmadilar taniminiz bence biraz tutarsiz olmus. Bu orduda, yaslanarak olmeyi bosa gecirilmis bir hayat olarak addeden belki de sizin tahminlerinizin cok ustunde bir kesim de cikabilir diye dusunmekte yarar da olamaz mi dersiniz?

Sayin Panzehir. Bu gruplarda konulara bakarken duygularini karistirmayan az sayida yazardan biriside benim. Ben konulara bakarken kesinlikle taraflardan birisi olarak bakmam. Cunku bu sekilde bakanlarin konuyu tamami ile gormelerinin mumkun olmadigini cok iyi bilen birisiyim. Bu yuzden dostlarimi acimasizca elestirmem beni bazilarinca karsi kampta gibi gosterir. Ben Ataturkun Canakkalede size olmeyi emrediyorum emrine sizler gibi nereden bakmaniz isteniyorsa oradan bakan bir kiside degilim. Sarikamis harekatinda 90 bin askerin tum techizati ve silahlari ile karli daglarda sehit dustukleri edebiyatina sadece goz yasi ile bakan biriside degili. Ben merak eden sorgulayan ilahlastirilarak sorgulanmaktan azade tutulanlarinda kararlarini sorgulayan bir kisiyim. Bu yuzden kahraman ordu edebiyati artik beni tiksindirecek kadar sinirime dokunmaktadir. Ordu dedigin bir aygitdir. Direksiyonda kahraman bir aptal olacagina endiselerine cevaplar arayan akilli bir kisi olmasini daima tercih ederim. Verilen bilgi ile iktifa etmem. Cunku hayatim boyunca dayagi yiyip de karsisindakini nasil dovdugunu anlatan arkadaslarimda dayagi yedikleri kiside Turk idiler. Ataturk olmeyi emrediyor. Ama ben tamam siperlerinizde kalip herkesin kendi hattini korumasi daha az zayiata sebep olacakken ileridki sipere atlatilan ve cogu atlarken olen yigitlerin neden illede savunma yerine taarruza tesvik edildiklerini ve bu yuzden zayiatin artip gelecek askerlerin dahi Alman Cikarlari icin Alman komutanlarin emrine bu derece sadakat gosterildigini anlayamiyorum. Simdi ben Ataturk dusmanimi oluyorum. Ne yapayim ben her soyleneni kutsayan salaklardan biri olabilmeyi beceremiyor ve sorgulamak istiyorum. Ciddi cevaplar istiyorum. Sarikamis da donmeye kalkani vurun emri ile oradaki kis sartlarinda asyayi Ruslara terk etmeyecek gucte bir savasi yazi bekleyip asyadaki Turk bolgelerinde surdurmek yerine ordumuzu imha edilmeye surenlerin ve surulen kahramanlarin kahraman olduklarina degil. Surenlerin kuskulanilmasi gereken kisiler. Surulenlerinde kahraman degil kurbanlik yigitler olduklarini goruyorum. Cok mu vatan haini ve alcak oluyorum. Yoksa burnu alcaklari kokusundan taniyan alcaklik kokusunu takip etmeye calisan ve bu yuzden ordu dusmani Ataturk dusmani vatan haini korkak duygusal salak gibi kelimeler ile itham edilmekten korkmayan ve umursamayan gerekirse yasal sorumluluguda yuklenip sonuclarina katlanmayida goze almis gercek bir kahraman mi oluyorum.

Turk kokenliler tasviye edilirken yorumunuz da yanlis. Bugun kokeni Turk oldugu bilinen Candar gibi isbirlikciler Turk olsa ne yazar, Kurd olsa ne yazar, Cerkes olsa ne yazar, Yahudi veya Arap olsa ne yazar Sayin Simsek, hizmet

ettikleri yerlere bakacaksiniz. Ayni sekilde her Musluman Arap allame-i cihan olsa idi, Misir'daki mason localari sinek avlardi. Oysa ingiliz misinasi ile sazan Muslumanlar'i avliyor. Avladiklarina da savas gemisinde madalya takiyor.

Turk kokenliler yukarida bahis ettigim gibi nufuslarina ters oranti ile zirveye dogru ciktikca hizla sayilari azalan ve cikanlarinda milletten kopmus yabancilasmis din ve kultur birlikteliginden uzaklasmis Mason vs kisiler olduklarindan bahis ediyorum, (saydiginiz kisilerinde ne mutlu Turkum diyene diyen Sabataist kriptolar olmadiklarindan da emin degilim) Ustelik bu ulkede kimin ne kadar Turk oldugununda gercek anlamda Islam ile ne kadar karsit olduguna bakarak anlasilabilir. Milletin dinile ugrasanlardan Turk diye soz etmek milletimize hakarettir. Bunlar sizin bahis ettiginiz Turkum diye gizlenenler ile onlarin doldurusuna gelmis ne yaptiklarinin farkinda olmayan saskin Turklerdir. Sadece Gagavuzlar gibi pek az baska dinli Turk kokenliler hala Turk kalabilmisler digerleri Macar ya da Bulgar adi ile batinin milletimize karsida kullanabildigi unsurlara donusmuslerdir. Bu konudaki Truva atindan cikan sahte Turkculer ve Turkler baslikli yazim pek cok olumlu ve olumsuz tepki almistir. Olumsuz tepkilerin asiri Turkcu Yahudi kokenlilerden geldigini dusunuyorum. O yaziyi iktibas eden bir sitenin linkini veriyorum.

http://karadenizmizah.blogspot.com/2009/01/truva-atndan-ckan-sahte-turkculer-ve.html

Dikkat ediyorsaniz, mikro duzeydeki bir kesimi baz alarak, bir butunu etiketleme hatasina dusmussunuz. Ayni hatayi, sizin elestirmekte oldugunuz kesim de yapmakta ve, Muslumanlar icinden sectikleri kotu ornekler ile butun Musluman alemini karalama noktasina gelmektedirler. Dolayisi ile sizin TSK'ya bakis aciniz ile, kuresel elitlerin Muslumanlar'i karalama propagandasi arasinda pek bir fark olmamis oluyor ki, bu da bize iki yanlisin bir dogru etmeyecegini ogretmelidir diye dusunuyorum.

Sayin Panzehir

Elbette fazla bir fark bulunmayacaktir. Cunku ben bir mekanizmadan bahis ediyorum. Oradaki civata ve vida durumunda olan personelin ne ve kim olmasinin onemi yoktur ki. Onlar direksiyon da kim varsa onun kontrolunde hareket etmek zorunda olan aksamdir. Bu yuzden savas makinemizi kendi ustumuze ve milli irademizin uzerine defalarca kendi yaptiklari provokasyonlari bahane edip surmus ihanet kadrolarinin elinde olan ve silahini milletime cevirmis bir komuta heyetini basindan atamayan bir sistemin yanlisligindan bahis ediyorum. Akrabalari arasinda basortulu varmi diye arayan mekanizmanin yoneticilerinin neden Haham Papaz varmi diye Neden fanatik dinci Israil yanlisi Sabataist Yahudi. Turklerden oc almak icin Kurt kimligine soktuklari oc alan adi ile bile acikta olan intikamcilari koruyup kolladiklarini sorguluyorum.

Islam alemini kotuleme dogaldir. Cunku son savasi Osmanlilarin sahsinda Muslumanlar kayip etmis ve haclilar kazanmistir. Musluman aleminin lideri olan ulkemizi de Islam aleminin liderligini terk edip kendi saflarinda yer almaya cekilme karsiligi olarak zorla razi etmislerdir. Icimizde kendilerine uyumlu Islam dusmani bir mekanizma kurarken de sozde Musluman gorunen azinliklari masonlari Yahudileri kullanarak bizleri esir almislardir. Kendilerine karsi birlikolamayaliom diyede azinliklar Tumu Turklerden cok daha Turkcu kesilip Turkculugu milletimizi parcalara ayirip ayristirmakta ve ileride temelli imha etmekte kullanmak uzere israilin yeteri kadar gelismesi donemine kadar beklemeye almislardir. Bu gun Kurtculukle baslayan ayrisma Turkculugun icimizdeki azinliklarca otekiler yaratmasi amaci ile kullanilmistir. Siz bunun ayirtini yapmakta zorlaniyorsunuz diye dusunuyorum.

Cunku aslinda benim muhatabim Turkleri Islam alemine karsi bir kocbasi olarak kullanmak isteyen icimize bir Truva ati yerlestirip sonrada bizi iceriden isgal etmis olan asil disaridaki patronlardir. Ve onlarin icimizdeki ekme dikme cakma ve ve kendilerinden olup ne mutlu turkum diyene sozu arkasina saklanan yerli isbirlikcilerin nasil sahtekar ve yalancilar oldugunu aciga cikarmaya calisiyorum. Yine beni kendi ordumla karsit gibi gormeye devam etmek istiyorsunuz. Bende ordunun bir aygit oldugunu ve onu 28 subattaki gibi Turk milletinin uzerine surmekte kullananlarin dusmana calisan dahili dusmanlarimiz olduklarini anlatiyorum. Siz madem bu makine senin o halde onu kutsa diyorsunuz. Bende evet makine benim ama onu elimizden alan dusmanlarimiz bize karsi kullaniyor diyorum. Su anda ordunun da kendisini bu durumdan kurtarmaya calistigini ama disa bagimli durumu yuzunden bunu da henuz tam olarak basaramadigini ama milletimiz bu durumun farkina vardigindan eninde sonunda kurtaracagini cunku benim gibi ters kisilerin olayi aciga cikarmakta oldugunu soyluyorum.

Sayin Simsek, konuyu TSK olarak ele alan ben degilim. Maalesef Taraf gibi CIA gudumlu propagandistlerin yaymakta oldugu dezenformasyonlarin etkisinde kalarak, sepeti temizlemek yerine sepeti tumuyle curuge ayirmayi tercih eden sizler gibi temiz ve bir o kadar da olaylara safca yaklasmakta olan Musluman Turk kesimi ile bu islerden para kazanan kapitalist Islam kesimi. Bunu neye dayanarak soyledigim sorarsaniz, TSK'yi baz alan tartismalarda, devamli olarak ifade edilen kotu ornekler oldugu gerceginden cikardigimi rahatlikla soyleyebilirim. Ki bu ornekleri sizler rahatlikla aciga vurmaktan cekinmezken, ayni gercekleri dile getiren hukumet karsiti kesim, Ergenekon kapsaminda suclu ilan ediliyor. Defalarca ispat edilebilecek bir "celiski" icin hala yok boyle bir celiski diyebilmenin sizce de imkansiz oldugu anlasilabilmistir.

Sayin Panzehir

Bahis ettiginiz kisiler daha yeni ortaya ciktilar. Benim onlardan esinlendigimi dusunmekle yaniliyorsunuz. Ben bu gun konustugum konulari bu sekilde algilamaya baslayali otuz yili yazmaya baslayali da sanirim alti yedi yili gecmistir. Bu bilgiler sizin sandiginiz gibi okudugum gazeteler ve ya kitaplardan kaynaklanmamistir. Takdiri ilahi ile icinde bulundugum ortamlardaki gozlemler ve pek cok general ve sonradan general olacak askerleri yakindan taniyip dusunce tarzlarini aldiklari egitimin nasilda onlari dunyaya bakis acisindan tarihimizdeki bir donemin hapishane olarak kullanildigi bir fikir ve dusunce zindanina hapsettigi muthis projelerin uygulanmis olabilecegi vs gibi kuskular ile baslayan cok farkli asamalardan ve gozlemlerden olusmustur. Bazen dusuncelerimizin paralel dustugu kisi yada gruplar ile baska konularda yakinlik saglamanin bazen imkansiz oldugunuda fark etmis bir kisiyim. Dolayisi ile fikirlerim ne amacla yazildigini bilmedigimiz kitaplarin yonlendirmeleri ile olusmamistir. Belki o kitaplari okurken nelerin neden bahsedilmeden gecildigi sorgulamalarida dahil cok baska dusunce ve goruslerden meydana gelmis bakis acilarindan gorunenleri dilegetirmekteyim.

Gladio orneginden yola cikarak TSK'yi sorumlu tutuyorsunuz ve Turkiye uzerinde oynanmakta olan oyunlari adeta gormezden gelerek, TSK'nin olmazsa olmaz kurallarina bagli kalmasini, Ataturk putperestligi olarak tanimliyorsunuz. Iyi de, bugun Ataturk umdeleri olarak tanimlanan tum kavramlari ortadan kaldirdiginiz zaman, ulke ve devlet kavramini da ortadan kaldirmis oluyorsunuz. Ataturk'un oldurulmesinden sonraki donemde bulunulan yanlislar ile Ataturk umdelerinin zaten alakasi olmadigi aciklandigi halde, hala Ataturk uzerinde odaklanmak, fikri sabitlik olarak degerlendirilmez mi? Eger bugun Ataturk umdeleri uygulaniyor olsa idi, ki uygulanmamaktadir, koku disarda olan guclerin Turkiye'deki kontrolu soz konusu olabilir miydi dersiniz? Diger bir yazinizda, Suleyman Sami Demirel'in AP'yi iktidara tasimasindaki, I.Inonu rolunu cok guzel aciklamisken, hala Ataturk putperestliginden soz edebilmek, kendi aktarmis oldugunuz gercekleri bir kalemde silmis olmak olmuyor mu? Ataturk'u oldurenlerin Grand Orient Osmanli'nin Fransiz hayranlari olmuyor mu? Sizin de ifade etmis oldugunuz gibi, kotu polis ile iyi polisin, benim ifade ettigim gibi, fabrikator ile sendikanin birlikte calismis oldugunu dogrulamiyor mu? Bu durumda, siyasi kararlarin disaridan dikte edildigi, bu diktenin karsisinda olan TSK'nin icten kemirilmekte oldugu, Peygamber Ocagi'na kripto Muslumanlar sokuldugunu arz ederken, ocaga degil de, ocagi icten ice curutmek isteyen kemirgenlere odanlanmaniz gerekmiyor mu?

Sayin Panzehir

Ben TSK'lerini degil yonetim kadrolarinin yeterikadar entelektuel olmadiklarini bu yuzden dunyayi yanlis okuyacak sekilde yonlendirildiklerini. Her olayi Ataturk'un mezarina cozdurmek gibide akil almaz bir akilsizligi gururla korumaya alarak akil sahipleri nazarinda akilsizlik ornegi olan bir durumu savunan bu goruntuleri yuzunden akilli ve zeki bir millet olan milletimiz tarafindan soz dinlemez cok bilmis babasinin emekli ikramiyesini is kuracagim diye carcur eden kotu arkadaslar edinmis ve onlarin yoluna giden hayirsiz cocuk durumuna dusmus olduklarini ve akillarini baslarina toparlamalari gerektigini soyluyorum. Ataturk putperestliginin Milletimizi Ataturk yaratti demeye kadar uctugunu ve bu gibi ucuk kacik seylerin insanlarin sadece kendilerini degil milletimizin dusunen insanlarinin da dusunmelerini yasaklayarak hem akilli kisilerimizin hem de ulkemizin yolunu kestigini soyluyorum. Ulkemizi dev cusseli ama kucucuk kafali mongol ve hasta bir zavalliya dondurdugunu anlatirken belki siz beni beyin programiniza ter dustugum icin anlamak da zorlaniyor olsaniz da ben yazilarima basladigimda bana cok ofkelenen ordu personelimiz tarafindan da artik ciddiyetle uzerinde durularak dusunuldugunu de fark ediyorum.

Tek dusunce sistemi gibi sacmaliklarin frenledigi bir ulkenin utanci icinde yasamaktan kurtulmakta olusumuzu bir tehdit olarak gorenlerin koyundeki evinde mutlu yasadigini zannederken eskiyalarin koyu haraca baglamis oldugunu duyunca uyanan koylulugunden kurtulmakta olusumuzun Ordumuzu da cok ileri asamalara getireceginden kusku duymuyorum. Ataturk umdeleri Kurani bile umursamayanlarca neden bu derece savunuluyor ve gercekten Ataturk olsa idi ayni ile savunulabilirmi idi diye sorgulamaniz gerektigini de dusunuyorum. Ataturk bir askerdir ve o gunun sartlarinda yapabilecegini yapabildigi kadar yapmis ve dusmanlara silindir sapka giyip Ingiliz siyah kuyruklu elbise giyecek ve devlet erkanina da giydirecek kadar aci dayatmalari devrimler diyerek uygulamayi dahi kabul ederek dusmanin cekilmesini saglayacak yeteri kadar tavizler vermek zorunda kalan duruma gore geregini yaparak ulkemizin hayatini idame edisini saglayarak asil kurtulus savasini zamana yaymasi gibi ince fikirlerini de onu putlastiran geri zekalilarin anlayabilecegini dusunmek zaten abesle istigal olur. Ataturk yapmasi gerekeni yapmistir. Karsi hamlelere gectigindede merhum oluvermistir!

Kenan Evren'e ait olan "karda yururken kart kurt sesler cikaran halka Kurd denir" kavrami, bolucu Kurd teskilanmasi icin bulunulmus bir motivasyon iken, Suleyman Sami Demirel'in ortamini hazirladigi, Kenan Evren'in gerceklestirdigi darbe, sol ile Kurdcu yapilanmayi ayirmayi planlayip, solu yok ederken, Kurdculugu guclendirmistir. Sag cenahtan ve ulkucu camiadan 12 Eylul'de hapse atilanlarin, Fetullahci olarak hapisten cikmasi bilinir iken, Kenan Evren'in TSK cocugu degil, derin ABD cocugu oldugu ispatlanmis iken, hala Kenan Evren ve benzerleri uzerinden Ataturk'u suclamak sizin arastirmaciliginiza golge dusurebilecek bir vurgulama oluyor.

Sayin Panzehir

Kisiler uzerinden konusmak bizi yanlis yerlere goturuyor. Ne Kurt konusu Kenan Evrenin sahsi yorumu ile bu hale bu kelime ile ifade edildigi icin gelmistir. Nede FG bu gunleri gorerek ABD ye ise girmistir. Ulkemiz Putperest olunca putperestlik saskinlarindan devsirip dama adam cikarma kolayciligi icinde dunya egemenleri bizim insan bahcemizden malzeme toplayip kendi helvalarini kavurmuslardir. Bu onlarin ille de kendilerinin ihanet icinde olmalari ile alakali bir konu degildir. Putperestlik serasinda istenilen turlerde insan yetistirilmis olmasi ile ilgili bir durumdur. Ulkemizde pek az kisi disinda kimse kendisi degildir. Tumu hayallerindeki putlastirdiklari tanriciklarin kopyasi olmaya calisan zavallilardir. GKB duzeyinde generallerin kurleri dagdaki kart kurt sesi cikaran dag adamlari diye kabul edebilmesi iclerinden boyle kabul eden bir kisi dahi ciksa ordumuzun ne durumlara dustugunun ovunulecek degil aglanacak bir gostergesi olur.

CHP icin onlarin Kenan Evren'e okuyup uflemelerine bakmayin, bu onlarin ne kadar hilekar ve iki yuzlu oldugunu gosteriyor demissiniz, alt paragrafta. Ben de simdi size diyorum ki, sizler de bir takim riyakarlarin Ataturkcu cigliklarina bakmayin ve sizi Ataturk dusmani olarak motive etmeye calisan sozde Ataturkculer'e kanmayin. Dun yaka ignesinden ayakkabi tokasina kadar Ataturk rozeti ile dolasanlar, bugun liberallige terfi ettikten sonra Ataturk ilkelerine bagli Cumhuriyet rejimini yikarak, ABD'nin ongordugu baskanlik ve eyalet sistemine gecmek icin propaganda baslatan gercek bukelamunlardir. Nasil ki bir zamanlar, solcu gecinen Tesvikiye cemaati asla solcu olmamis fakat solculara efendilik taslamis, solu rehine almissa, bugun iste o sozum ona Ataturkculer de asla Ataturkcu olmamis, Ataturkcu kesime efendilik payesini kendilerine bicmislerdir. Bugun Siyonizm ile kolkola hareket etmekte olan masonik yapilanmaya hizmet eden Muslumanlar gibi...

Sayin Panzehir

Sozlerinizin isabetli olmasi hakli oldugunuzun kaniti olmaz. Cunku Cumhuriyetimiz Cumhursuz (halksiz=Milletsiz) bir cumhuriyet den cok aristokratlarini yabancilarin sectigi bir aristokrasidir. Ve aristokratlarin cogu milletimizin aksine Turk de degildir Musluman da degildir. Ya da masonlastirilmis ve degisIklige ugratilarak mutantlastirilmis yerli melezi mutantlardir. Ataturkcu olmak da Ataturk gibi olmak ve dusunmek degildir. O tanrinin ayetlerine inanlarin onun ayetlerinden kendilerine bildirildigi kadari ile iktifa eden ve o kadari ile sinirli dusunmeye zorlanmis Fikri,vicdani,irfani onun kutsallastirilan kitabi Nutuk ile sinirlandirilmis Ataturk'un hayali kurdugu vatandas tipi yerine onun tam ziddi olarak ikame edilmis rektorler, generaller, yargiclar, burokratlardan olusan post modern Kemalizm tarikatinin seyhleri, muritleri, dervisler ve meczuplarindan olusmus acinacak durumdaki paganist tarikatlarin gercek yada sahte meczuplaridir. Bunu Ataturk'un ideali olarak dusunmek ise abesle istigal olur. Ataturk'un en buyuk eseri Parlamento dur. Su anda ozgur bir parlamentomuz oldugu soylemek ise yabanci destekili ihtilalin urunu mevcut AYM sinin yapisi ve aldigi kararlar yuzunden mumkun degildir.

28 Subat'ta tek tip insan yetistirmek isteyen Demirel zihniyeti, bugun kilif ve lider degistirmis, tek tip Mulsuman yetistirmek pesinde. Fakat unutmayiniz ki, amac hic degismeden aynen yerinde durmaktadir. Bu amac da kuresel efendilere cagdas kole yetistirmek amacindaki karanlik guclerdir. Masonik yapilanmadir. Nasil olsa birileri kullanilacak ve firsatlar bu adamlara sunulacak zihniyetini kavrayan Muslumanlar'in masonik yapilanmalara hizmette sakinca gormemesinin sonucu da, teslimiyetci ruhlaridir. Diyalog sasirtmacasi cercevesinde, mucadele yerine muzakereye boyun egmeleridir. Benliginden ve ozunden taviz vermeleridir. Kisisel cikarlarini, ulke millet ve ummet cikarlarinin ustunde tutmalaridir.

Sayin Panzehir

Bana gore olaylari yuzeysel okuyor ve derinine mi desem yada geri cekilip yeteri kadar uzaklasarak tablonun tamamina desem sonucta meseleyi tam olarak goremiyorsunuz. Olayda kullanilan elemanlara yogunlasirsaniz, dikkatiniz kavganin icinde kaybolur. Zaten o elemanlari kullanarak sizi o kavgaya kilitleyen guc de bunu istemektedir. Siz kavgada kim hakli kim haksiz diye canbaz'a bakarken ve kavga nedenlerini cozecegim diye cabalarken asil plan tikir tikir islemektedir. Farkina bile varamazsiniz. 28 Subat da olan sudur. Erbakan'in girisimleri ile Osmanli devletinin bir benzeri ileride konfederasyon olarak toplanabilecek bir yapida Turkiye'nin onderliginde toplanma iradesi gostermistir. Iflas etmis bir ekonomi havuz sistemi ile alti ayda personeline % 150 zam yapmis birde denk butce olusturmustur. G 8 lermi neydi girisimi ile Malezya yolcu ucaklarinin Turkiye de daha da gelistirilip Dunya ucak ve yolcu tasima kapasitesinin onemli bir bolumu ele gecirilmeye kalkisilmistir. Diger gelismeler ile birlikte batililarin mutlak galip olarak Istanbul dan ayrildiklari hacli seferine karsi ilk defa cok ciddi bir tehdit olusmustur. Olayin ciddiyetini ve boyutlarini ABD lilerin eger bu ucaklari yaparsaniz batiya ucuslari engelleriz karsi cikisi ve Erbakan'in bize asya yeter bizde batililarin hava yollarina asya hava alanlarinin cogunu kapatiriz restti olmustur. Iste 28 Subat dunya egemenlerinin kendilerinin ellerini yakmadan Turkiye'nin onunu nato uzerinden kendilerine bagimli olan ordumuzdaki kendi adamlari vasitasi ile ordumuzu milletimizin uzerine surerek rahat bir zafer kazanma ve bizleri bozguna ugratmak sonucuna goturmustur. O generallerin ihaneti ileride tarihcilerin aciklayacagi uzere sanilandan cok daha buyuktur.

Ama asil konuya gelirsek batililar Turkiye'nin kendileri acisindan ne kadar buyuk bir tehdit oldugunu ve kendi efsaneleri ile mitlestirdikleri saltanatlarini super gucluk iddialarini nasil cok uzun bir surece gerek kalmadan kisa bir surede yikabilecegini gormuslerdir. Evet AKP'nin kurulusu da Batinin vizesi ile gerceklesmistir. Tipki Ataturk hareketinin de Ingiliz Vizesi ile basariya ulasmasi gibi. Birisinde Ataturk hareketi sayesinde Osmanlidan ve Islam aleminden kurtulmuslardir. Ikincisinde de Tayyip Beyi kullanarak Osmanlinin ve Islam aleminin yeniden dunya hakimiyetini ele gecirmesini durdurmuslardir. Birinde Osmanli ordusu ve burokrasisi kullanilarak savas kaybettirilmis ve Ataturk'un kurtarici olmasi saglanmistir. Sonrada gerekenin yapilmasindan sonra Ortadan kaldirilip kendilerinin insa ettigi Truva atindan cikanlara Turkiye teslim edilmistir.

Ikincisinde Erbakan'in Misyonu 28 subatla imha edilip yerine Tayyip bey ve AKP ikame edilmistir. Isi bitince de harcanilmak istenecektir. Birincide nasil Ataturkun sahadan el cektirilmesi sonucu Turkiye butun butun once batililarin kontrolune sokuldu ise simdide AB ye sokularak ayni sekilde asli potansiyelini kullanmasi engellenmeye calisilmaktadir. Peki Bati Simon Perez'e kafa tutan Tayyibi neden tercih etmistir. Cunku Turk milleti hizla Yukselen Erbakan misyonu ile batililara olumu gostermistir. Onlarda Tayyip uzerinden sitmaya razi olmuslardir. Yoksa Tayyip Beyi kiralamis degillerdir. Bilakis daima tedbirli olduklari Turkiye deki ihtilalcilerince kurulmus ve mustemleke mahkemesi islevini goren AYM sinin karari ile Meclisin agzina gem vurulup sirtina binilip AB ye gitmekten baska tum yollar kapatilmistir.

Sayin Simsek, sizin arzu ettiginiz ordu temellerini atan Ataturktur. Onun oldurulmesinden sonra Turkiye'yi ele geciren masonik teskilatlanma, I.Inonu'nun muridi oldugu Grand Ottoman Locasi ve mensuplaridir agir sanayiiyi Turkiye'den kaldiran. Bugunku ordu mensuplarini veya Ataturk ilkelerine bagli insanlari putperestlik ile suclamak, cozum degil daha cok karmasa yaratacaktir.

Sayin Panzehir

Kelin ilaci olsa kendi basina calardi denir. Ataturkculerin akilli basli adamlari olsa devleti ve orduyu bu sozunu ettiklerinize kaptirmazlardi. O gunun Ataturkculeri de bu gunun Ergenekonculari gibi milli iradeye ve din ve kulturumuze karsi kullanildiklarindan ayni yontemler ile rahatca devlet den uzaklastirildilar.

Milli iradenin cogunlugu ile butunlesemeyen devrim yobazlarinin akibetleri daima boyle olur. Hele devrimler bir milleti toptan imha ve yok etmek uzere kurgulanmissa bu sonuc kacimnilmazdir.

Yer alti zenginliklerinin devlet tarafindan isletilmemesi konusunu actiginiz icin tesekkur ediyorum. Bugun mayinlarin temizlenmesi icin Israil'e teslim edilen topraklarda petrol aramasina izin verilir, bu topraklarda petrol cikar ve bunun geliri direk olarak Israil'in olursa, bu konuda da CHP'yi mi yoksa, bu imtiyazi Israil'e taniyan AKP'ye mi gucenmemiz gerekiyor dersiniz?

Sayin Panzehir

Yine cok su goturecek tartisma kapisindan giriyorsunuz. Bu konun dahi eger dediginiz gibi ise neden muhalefet yer alti zenginliklerinin devletin oldugunu ve bununda Vatandaslarimizin arastirmasina acik oldugunu soylemek yerine hala kimsenin bilmedigi konular uzerinden bir takim polemikler ile siyaset yapar. Demek ki ayni bahis ettigim nedenler ile orada dahi aslinda ne devletimizin nede halkimizin bir arama hakki yoktur. Yer altinin devlete ait oldugu gerekcesi Turk halkindan korumak icin soylenen aslinda devletin dahi tasarruf imkani olmayan cok vahim bir durumdur ki. Bu Istiklal savasini kazanmamis oldugumuzun baska bir delilidir. Cok dusundurucu degilmi

Rahmetli Hablemitoglu'nun yazmis oldugu Kostebek ile Alman Vakiflari'ni anlattigi Bergama Dosyasi'ni okumussunuzdur tahmin ediyorum. Iste bugun sizin sikayetci olmakta oldugunuz konulari, rahmetli Hablemitoglu da kaleme almis ve kalemi kursun olarak kendisine donmustu. Goruldugu gibi, sizler gibi bu vatanin tertemiz Musluman evlatlari ile Hablemitoglu gibi sehitlerin istemleri arasinda bir fark yok. Sorun, insanlarin karsilikli oturup konusmamasi ve birbirleri dinlemek yerine otomatikman savunma mekanizmasini devreye sokma ihtiyaci hissetmesi. Ortak mustereklerde bulusma cabasi yerine, karsit cephelerin saflarini siklastirmaya calismasi Sayin Simsek. Biyiklari yeni yetmeye baslayan futbol fanatigi genclerin spor anlayisi ile AKP icindeki saf ve cahil Muslumanlar'in siyaset anlayisi arasinda hic mi hic fark yok.

Sayin Panzehir

Rahmetli Hablemitoglu olduruldugunde Almanya dan gelmis bir heyet Alman buyukelciliginde bizim Turk ust duzey siyaset ve burokratlarimiza yemek veriyorlardi

Bu arada cinayet haberi geliyor ve Almanlar da tum gozlerin kendilerine donmesi uzerine iclerinden birisi emin olun bunda bizim bir ilgimiz yok bakin bizler hepimiz buradayiz demek geregi duyuyorlar. Bunu orada yemek servisi yapan bir garsondan duymustum. Hablemitoglu cinayeti AKP tarafindan Mit'in basina gecirilmek istendigi icin meydana geldi. Ergenekon davasinin bir tarafindan kokusu cikar. Sanirim ABD yada direk ic dengeler ile ilgili bir konu olabilir.

Hablemitoglu gibi yuksek capli birisinin sizin sandiginiz anlamda Ataturkcu oldugunu ve ya olabilecegini dusunmek biraz safdillik olur. Bu capta kisiler kendileri basli basina Ataturk capinda insanlardir. Ancak kendisi olabilen herkes gibi Ataturkculuk kiliginda gizlenmek zorundadirlar. Aksi halde yeteri kadar Ataturkcu rolu oynamazlarsa derhal ya irticaci yada ajan diye damgalanir ve harcanirlar.

Bizler daha ilk okulda din dersi hocasina Musluman laikci ogretmene laikci olarak gorunup durumu idare etmeye zorlanan ve zamanla iki yuzlulugu kacinilmaz olarak kullanmak zorunda olan dunyanin en zavalli vatanseverleriyiz. Konular acikliga kavusunca barisiriz.

Zenginliklerimizi isletememekten sikayet ediyorsunuz. Ergenekon kapasaminda iceri alinanlar da ayni sikayetteler Sayin Simsek. O insalar rahmetli Hablemitoglu'nun aciklamalarina onem verip, duyurmaya calisirken, AKP ve cemaat Hablemitoglu'nun tek bir kitabini bile okumamakta. Ilkel ve yasakci bir gunah anlayisi ile bu adam ne anlatiyordu ki yok ettiler diye bile dusunmemekte. Onyargiyi kirmadan insanlarin ayni mustereklerde bulusabilmesi imkansiz Sayin Simsek. Bilginin kotusu olmaz. Bilgi bilgidir. Size dusen gorev, aldiginiz bilginin saglamasini yapmaktir. Bunu size hitaben yazarken, yanlizca AKP taraftarlarini sucluyorum gibi bir anlam cikarmayin lutfen. Ayni yontemleri kullanarak Musluman ile firildak arasindaki ince cizgiyi ayirt edemeden saldiran kesimi de sucluyorum. Bu kesimin farkinda olmadan, siyaseti fanatizme donusturmekte olduklari suclamasindan da erinmiyorum.

Sayin Panzehir

Size anlatamadigim bazi seyleri gosterebilseydim beklide farkli dusunurdunuz.

Biz ozellikle devletimiz tarafindan asla barisamayacak ve sadece kavga edebilecek sekilde yonetiliyoruz. Barismamiza anlasmamiza devlet asla izin vermiyor. Yada devleti elinde tutanlar diyelim. Devlet daima catisma uretiyor. Basi acigini korusa sorun cikmaz basi ortuluyu okuldan atip bir anda milletin cogunlugu olan Muslumanlar ile Kemalist paganlari kavgaya tutusturuyor. Hem de kiyamete kadar bitmesi imkansiz kavgalara. Bunu Ingiliz politikalari olarak icimizdeki Yahudi ve masonlar vasitasi ile yapiyor. Bati dunyasi da artik Turkler kiyamete kadar kalkinamaz ve bize rakip olamazlar diye bayram ediyor. Bu isin degisIk caplarda ticaretten bankaciliga Anadolu sermayesi ile Istanbul dukaligina vs. Pek cok boyutlu farkli sekilleri de uygulaniyor. PKK olaylarinin devlet eli ile bu hale getirildiginden hic kusku duymuyoruz. Hizbullah meselesi Sivas olaylari da Devletin provokasyon uygulamalari. Veli Kucugun bir sozu oldu mahkemede. Devletimin bana tuzak kurabilecegi hic aklima gelmemisti. Demekki harcamak uzere son olarak bir tuzakda kullanilmis olsa gerek

Bu sekilde dusunursek, cocuklarini hapishanede ziyaret eden annelerin durumuna duseriz demissiniz. Bu sekilde dusunmezsek gercekci olamayiz Sayin Simsek. Bugun TSK kendi basina hicbir ihalede karar verici degildir. Butun baglantilar Disislerinin masonik yapilanmasi tarafindan karara baglanir. TSK'nin hayir diyebilme luksu cok kucuk bir orandadir. Aksi taktirde, adamin rutbe almasini engellemekle kalmaz, kalp hastasi diye emekliligini bile isterler. Bunlar farazi degil, yasanmis orneklerdir Sayin Simsek. Arti olarak McDonnell Douglas, Lockheed Martin, United Technologies, Raytheon, General Dynamics, General Electric, Westinghouse, General Motors/Hughes, Loral, Litton Industries, Alliant Tech Systems, Boeing, FMC Corp., Teledyne, Unisys gibi silah sanayii devleri ile oldu bitti anlasmalarini baglayanlar da TSK mensuplari degil, Disisleri vasitasi ile Turkiye'yi kiskacina almis masonik yapilanmadir. Sizin bahsetmis oldugunuz ucuz tabutlari TSK'ya diretenler de iste yukarida ismi gecen dev sirketlerin cikarlari icin calisan sivil orumceklerdir.

Daha genis ve detayli bilgileri Mustafa Yildirim'in Sivil Orumcegin Aginda kitabinda da bulacaksinizdir. Bahsi gecen adamlari sorgulayamazsiniz. Aslinda sorgularsiniz fakat kelleyi koltuga almaniz lazim. Oysa bugunku hukumet, kelleyi degil, cuzdani dusunmektedir. AKP hukumeti eger ki hakikaten halka yansittigi gibi kellegi koltuga almis ise, buyursun bu sirketler ile baglantisi olan Turkler'i sorguya ceksin. Suleyman Sami Demirel'i sorgularsiniz fakat bu Beyaz Turkler cetesini sorgulayamazsiniz. Yani AKP sorgulayamaz. Cunku, halka sunmus olduklari gibi, bu dunyayi imtihan olarak gormedikleri gibi, cenneti de bu dunyada yasamayi felsefe edinmis bir zihniyetin, sozum ona Musluman versiyonu ile karsi karsiyayiz da onun icin. Kendilerini iktidara tasiyanlari sorgulama cesareti yok bunlarda Sayin Simsek. Tahsin Sahinkaya ornegini vermissiniz. Gayet guzel iyi de, ayni sorgulayici tanimi Basbakanimiz icin de yapabilecek misiniz? Sayin Erdogan dunyanin kacin en zengin basbakanidir, buyrun onu da aciklayin ki, hem nalina hem mihina vuralim. Eger ki amac uzum yemek ise, benim bagcim cicidir mantigi ile Erdogan'in mal varligini gizlemeye calismak, Islam aklak ve fazileti ile ne derece bagdasabilmektedir, buyrun siz karar verin.

Sayin Panzehir

Bu gune kadar son donem haric ulkede ne yapilmista askere ragmen yapilmistir. Tum komisyonlar askere calisiyor. GKB Buyuk kulup adli Mason locasinda Aydin dogan ile yan yana oturuyor. Italyan gladiosunun P2 Mason locasi nasil basbakanlari bile olduruyorsa isler oyle yuruyor. Basbakan Ozal'i oldurmeye atip yaralayan tetikci nasil sorgulandigi bile bilinmeden iki sene yatip cikiyor. Arkadasini kaza ile yaralayan yillarca yatiyor. Kendimize pembe gazete haberleri gibi hayaller kurmayalim.

Turkiye'nin yumusak karni, Disisleri'dir Sayin Simsek. Ali Babacan'in bakanligi doneminde kendi basina veya bakanlar kurulu karari ile alabildigi hangi karar vardir? Hillary Clinton bugun ABD Disisleri'nde ne kadar etkili ise Babacan da o kadar etkili olabilmistir. Dun Babacan'a direktiflerini diretenler ile bugun Clinton'a direktiflerini diretenler farkli degildir. Hatta Clinton cok daha etkili ve kendi kararlarini alabilecek kadar dik durusludur diyebiliriz. Siz artik Turk Disisleri'nin durumunu dusunun.

ADL ile bulunulan gorusmelerde, Babacan'in soylemlerini ciddiye alan oldu mu saniyorsunuz. Gecen sene Ermeni kapisi konusu acilmadan, Gul Ermenistan'a mac icin gitmeden once, kapilarin acilmasini ADL istiyor ve Gul'un hayir diyebilme gucu yoktur dedigim zaman, hatta bu anlasmanin NY'daki toplantida karara baglandigini acikladigim zaman, gulup gecmistiniz degil mi? Buyrun iste yine hakli cikan bizler olmuyor muyuz. Vatandas olarak gidin bu adamlarin ustune diyoruz ama aldigimiz cevap "bizimkilerin gucu yetmez buna" oluyor. Gucunuz Ergenekon kapsaminda iceri alinanlara yetiyor ama. Oyle mi? O zaman, bu iceri alinanlarin alinma karari da AKP'ye disaridan iletilen bir baska direktiftir dedigimiz zaman, hayir degildir, denilebilecek midir? Denilemeyecek ise, bugun Turkiye Cumhuriyeti mustemleke midir yoksa, kendi kararlarini alabilecek demokratik bir ulke midir sorusuna da cevapta bulunulmasi gerekmektedir.

Sayin Panzehir

Yine konulari icinde oldugumuz zaman kesiti ile mutalaa ediyor ve ana tablodan uzaklasiyorsunuz. Dis isleri GKB ile nerde ise her konuda ortak calisir. Sinir acilmasi ne getirir ne goturur bunu ayri bir konu olarak tartismak isteyebilirim. Ama zaten cok uzamis olan bu yazida girmiyorum. Eger kapi acilamamis ise Ruslarin sureci basarili bir sekilde surdurup Bati blogunun Azerbaycan kalesini dusurmeye kadar varabilecek usta satrancindan dolayi acilamamistir.

Ustelik Sadece Azerbaycan'i almakla birakmayacagini son anlasmalar ile gerkirse bu kapiyi Rusya ve Turkiye lehine ABD projesi olarak degil bir Rusya Turkiye Azerbaycan Ermenistan ortak projesi olarak da acabiliriz. Cunku tum anahtarlar bende deyip ikinci boru hattini gelip imzalamakla da bu eli ustun kapatmistir.

Ne demek yani, kim hangi yetki ile Suleyman Sami Demirel'i sorgulayacak diye nasil sorabilirsiniz bana Sayin Simsek? Bugun Ergenekon kapsaminda iceri alinanlari kimler hangi yetki ile sorguluyorsa, Suleyman Sami Demirel de ayni kisi ve merciiler tarafindan sorgulanacak. Nerede ise Huseyin Kivrikoglu'na bile az kalsin kulp takabilmek gibi olumcul bir hataya dusebilme cesareti gosterenler, neden Suleyman Sami Demirel soz konusu oldugu zaman, sut dokmus kediye donuyorlar o zaman? Masonlar mi bu milletin efendisi ki bu adamlara dokunulamiyor Sayin Simsek? Hemen hemen her yorumunuzda Yahudiler'den sikayette bulunuyorsunuz. Bugune kadar tek bir kureselci Yahudi'den hesap sordunuz mu? O zaman, AKP hukumet ama iktidar degil diyenlerden neden hesap soruluyor Sayin Simsek?

Sayin Panzehir

Eger Kemal Dervise Hesap sorabilirseniz Demirel'e de Sorabilirsiniz. Onu kac defa goturup getirenler ille de onu da sorgulamak gerekse AKP yi kapatir. Savcilari dagitir engellerler Yada Yurt disina cekerler. Goglede Turkiye de gizli bir devlet mi var baslikli yazimi acip okursaniz bazilarinin ayri bir pozisyonu var.

Ejderhanin kuyruk degistirdigi orneginize katiliyorum. Bu ulkede masonik yapilanma icin calisan elit ozentilerinden, Tesvikiye cemaatinden hesap soracak adamlari iktidar yapmazlar sonucu dogrulanmis oluyor. Bu da sunu gosteriyor ki, AKP'yi hukumet yapan Tesvikiye cemaatidir. Iste bu yuzden bindigi dali kesmek istemiyor AKP.

Buna fazla inanmayin. Eger ihtiyac kalmazsa tumunu Menderesin DP. Sine dondururler ve kimsede aglamaz.

Diger taraftan AB mahkemelerine gidisi ben sahsen acizlik olarak goruyorum. Katilip katilmamakta serbestsiniz. Atalarimiz bugunku AB ulkeleri olarak tanimlanan ulkelerde alinan mahkeme kararlarini degistirtebilmek gucune sahip iken, bugun bizlerin AB'den adalet dilenmesi demek, Ingiliz mandasi mi yoksa ABD mandasi mi olalim diye tartismalara tutusan kesimleri hatirlatiyor bana. Turk Milleti'nin adaletinin ustunde daha guclu bir adalet tanimiyorum ben. Ilahi Adalet haric...

Yani ben ulkemizin bir manda oldugundan haberim yok siz yer alti zenginlikleri konusunu bana bosuna anlatiyorsunuz demis oluyorsunuz.

Netice olarak, bugun orgeneralleri iceri alan gucler, Musluman gucler degil masonik guclerdir demek dusuyor bize. Ellerini atese sokmak istemeyen farmasonlar, AKP'yi masa olarak kullaniyor demektir. Masonlar ile AKP'nin iciceligini kitaba donusturen Ergun Poyraz'in ilk dalgada iceri alinmasinin nedeni de belki budur. Cunku eger karar mekanizmasi Muslumanlar'da olsa idi, herkezden once 28 Subat'in sorumlusu Cevik Bir bugun icerde olurdu. Hala elini kolunu sallaya sallaya disarida gezebiliyorsa, AKP'nin ve Ergenekon davasinin savcisi Basbakan Erdogan degil, mason localaridir demektir. Abudeyam Bey'in tabiri ile Merkava ile kolkola hareket eden masonik guclerdir AKP'nin kuklacilari.

Yine ayni seyleri konusuyoruz. Daha once soylemistim askerde eskiden uygulanan bir kural vardi iki askeri bir birine tokatlatmak kurali. Bahsettiginiz gucler 28 subatta milleti askere tokatlatti simdide askeri millete tokatlatiyor. Bunu anlayamazsak bu durum surup gider..

Basbakan Erdogan'in "ben bu davanin savcisiyim" diye one cikmasini da, simsekleri mason localarina cekmemek icin kendisini feda edebilecek kadar bu localarin direktifleri dogrultusunda hareket etmekte oldugunu gosterir. Bu gosterinin bitmesi, perdenin inmesinden sonra odeyecegi diyetin nasil olabilecegini hesap etmis olmasi da gerekir. Kapitalist sistem daima kendisine calisanlari, onlar nasil olsa bizden diye kullanip harcamistir. Yarin Erdogan'i harcayacak olanlar da yine bugun kendileri icin calismakta oldugu localardir.

Bu is bu kadar basit degil, bazi masonlar bile yaniyor. 1960 da ki Celal Bayar gibi otekilerden az atestetede olsa yaniyorlar..

Erbakan ornegini vermissiniz. Bugun Erbakan'in sesi durumundaki Milli Gazete'nin AKP icin bulunmus oldugu yorumlar, Ergenekon kapsaminda iceri alinanlarin bulunmus oldugu yorumlardan hic de hafif degildir. Hal boyle iken Milli Gazete'den seslerini duyuranlara da dokunulamiyorsa, bir yerlerde musterek bir gebelik oldugu kavrami da tartismaya acilabilir. Katolik kiliseye karsi guc olusturan Ingiliz Protestan kiliselerin aralarindaki kavga, Milli Gorus ile Kapitalist Islamist AKP arasindaki kavgadan farkli degildir demek zorundayiz simdi.

Gayet de haklilar. Biz dusmani oldurmek amaci ile yola cikmistik siz sitma etmek yeter dediniz diye elbette kizacaklar. Ama ya hep ya da hic demekle olmuyor. Oldurelim derken kendileri olduler. Onlarin mirasina basortulu bir kadin bulup konan MHP de sadece ser ekseninin talepleri olan Sezeri secmekte kullanilip

Cope atildi. Ecevit %1 e dustu. Demek ki en iyi iyinin dusmani imis. Kiramayacagin zinciri zaman icinde kemirerek inceltmek gerekebiliyor.

Hayir efendim. Hic de iyimser degilim. Tamamen radikal kararlar alinmasi gorusundeyim. Devlet yonetimine talip olmak demek, Belediye Zabitasi gorevine talip olmaktan farklidir. Eger Cevik Bir'den hesap soramayacak idiyse, neden hukumet oldu AKP? Cevik Bir'in dunyanin egemen guclerinin adami oldugunu hukumet olduktan sonra mi ogrendiler? Millet onlara neden oy yagdirdi? Erdarhanin basini gosterip, secim mitinglerinde giyotin muhabbeti yapan AKP, hukumet olduktan sonra bu adamlara dokunmak istemiyorsa, Obama'nin Guantanamo konusunda yaz cizmesinden farkli bir goruntu mu sergiliyor simdi?

Benim sizden daha radikal ve esasli fikirlerimde var. Mesela bir guney seferi duzenleyip Israil'i isgal edip rehin alalim. ABD ye lan ABD Israil elimizde ya bizi serbest birak yada rehineyi oldururuz diyelim. Daha kestirme olmazmi. Hayaller ile gercekleri karistirmadan reel politik uretmek zorundayiz.

Ordu'dan sikayet soz konusu ise, bu sikayet herkezden once Ulkuculer'in hakkidir. 12 Eylul mahkemelerindeki MHP ve Ulkucu Kuruluslar davalarina bakan savcilar konumundaki mason albaylarin ipe gonderdigi, dokuz isiga karsilik idam edilen dokuz genc ulkucu iken, AKP'nin hangi tavuguna kis denilmistir? Direnis gosterilirse cok kan dokulecektir, mantigi ile bu kartele karsi sessiz kalmak, hatta uyum icinde bir hukumet yapisi surdurmek demek, once sari okuzu sonra, benekli okuzu, daha sonra da tum suruyu aslanlara sunmak demekten baska birsey degildir. Aslan'in pencesi varsa, okuzun de boynuzu var gibisinden bir durus sergileyemeyen, boyle bir durusu sergileme cesaretini kendisinde goremeyen, zalimin zulmu varsa, mazlumun da Allah'i var diyemeyen AKP iktidarinin millet butunune vermekte oldugu zarar, yanlizca sehitlerimizle degil, ayni zamanda gelecek icin bir isik goremeyen genclerimizin de intihara tevessulu ile olculur olmusken, daha ne kadar sessiz kalmalidir bu millet Sayin Simsek?

Sayin Panzehir Hamaset maalesef sonuc almada degil kullanilmak istenenlerin kullanilmasinda ise yariyor. Ulkuculerin sonunda vardiklari nokta da nasil tasfiye edildiklerini gorduk. Gelenlerde biyiklarini bile kestiler. Bir soz vardir kedinin biyigini kesince fare tutamaz denir. Ulkuculerde bilemedigimiz olaylarin icinde kullanildilar ve atildilar. Gecenlerde bir yazi yazdim. AKP giderse BBP var ve Yazicioglu'nun etrafinda birlesiriz diye. Bu yazimdan sonra Rahmetli Yazicioglu'nu Ingiltere ye davet ettiler ve Lortlar kamarasinda konusturdular. Ama memnun kalmamis olmalilar ki Muhsin Yazicioglu'nu maalesef kayip ettik. Allah Rahmet eylesin. Bazen acaba benimde mi bir zararim dokundu diye dusunur ve vicdan azabi cekerim. Burada kendimi abartigim sanilmasin. Bazi fikirlerin nasilda hizla nakes buldugunu MHP icin Uc hilal olabilir derken Refahin genclik kollari icin ya Akincilar yada sipahiler olabilir derken bunlarin gerceklesecegini de bilmiyordum.

Milyonlarca kilometrekarelik Osmanli Imparatorlu'nu bu zihniyet eritmedi mi? Kaybedilen savaslar bu zihniyetin urunu degil miydi? Kala kala bir tek Anadolu kalmis iken, bu zihniyeti surdurmek isteyen, Ingiliz veya Amerikan mandasi arasindaki tercih tartismalarini surduren, mustemleke zihniyetini kurtulus olarak goren gorus ile gunumuzdeki AKP iktidarinin ne farki var? Bu milletin ecdadinin doktugu kan ile alinan topraklarin hic mi kiymeti kalmadi? Kan gormek korkusu olanlar, eline nesteri alip da hukumet operasyonlarinda cerrahliga soyunmayacak o zaman.

Sayin Simsek, bayraklari bayrak yapan ustundeki kandir. Toprak, eger ugrunda olen varsa vatandir. Yufka yurekliler ile cetin yollar asilmaz. O zaman AKP pilisini pirtisini toplayip, huzur evine gidecek. Boylelikle masonik yapilanmanin da gucu "iktidar"dan silinmis olacak.

Sayin Panzehir

Nara atinca zafer kazanilsa biz tum savaslari kazanirdik. Ordun bir tane onu asla kullanmadan kullanima hazir ve guclu tutarak uretebileceginiz siyasi savaslar binlercedir. Orduyu surdugunuzde cok buyuk bir risk alip zaten kayip etmeye de baslamis olursunuz. Hele milleti ile din ve kultur uyusmazligi icinde olan bir ordunun kisladan burnunu bile cikarmasi felaket demektir. Siyaset cok degerli bir savas aracidir.

Sayin Simsek, onemli olan hakli haksiz tartismasi degil, ortak mustereklerde bulusabilmek kas yaparken goz cikarmak hatasina dusmemek. Ilk paragrafta bulunmus oldugumuz sohbette, sizler gibi antiemperyalist Musluman gorusler ile Ergenekon kapsamindan iceri alinan anti emperyalist gorus savunucularinin, Turkiye'ye bicilmekte olan kefen konusunda ayni gorusleri savunmakta oldugunuzu soylemistim. Hal boyle iken, sizlerin birbirinizi daha iyi anlamaniz gerektigi icin, her iki taraftan da onyargisiz yaklasimciligin elzem oldugunu vurgulamak istemistim. Ayni seyleri sizler soyler iken, herhangi bir sorun cikmazken, o insanlarin tutuklanmalarinin celiski oldugunu ifade etmistim. Yazimi okurken, otomatikman gelistirmis oldugunuz savunma mekanizmaniz, simdi tartismamizin daha samimilesmesi neticesinde ortadan kalmis ve sizin karsi oldugunuz NATO'nun karanlik guclerine kontra yapilanma sergileyen kesimin tutuklanmakta oldugu gorusumdeki hakliligi kabullenmissiniz. Demek ki insanlar konusa konusa her turlu sorunun ustesinden gelebilirmis. Oyleyse, insanlari konusturmayan, kutuplara ayirmaya calisan guc merkezlerine istediklari firsati vermeyecegiz.

Sayin Panzehir

Bu ulkede 1980 oncesinde sagci solcu fasit kominist savaslari cikti. Her kesimden cok sevdigim dostlarim oldu. Onlarda daima benim tarafsiz kalisima anlayisla yaklastilar. ve saygi duyarak karsiladilar. Benin onlardan ogrendigim kimsenin vatan haini ve kotu kisiler olmadigi idi. Ama onlar bir birlerini ya koministlerin yada fasistlerin usagi biliyor ve Amerikanci ruscu kavgasi yapiyorlardi ama aslindaTumu Gladio tarafindan dolayisi ile ABD gudumlu kullaniliyorlardi da haberleri bile yoktu. Zaten Turkiye ABD nin payina dusmustu. Macarisstanda ce Cekoslavakyada halk kurtulus savasi vermis ve baslangicta kazanmislardi ama onlarda Sovyetlerin payina dustukleri icin bati hic ilgilenmedi ve Rus tanklari gelip ozgurlukculeri cigneyip asvalta yapistirdi. Bu durumu bizim bazi vatandaslarimiz hala anlayamadilar. Kendileri ABD adina millete saldirdiklarinin farkinda bile degiller. Ustelik millete ABD taraftari zanni ilesaldiriyorlar. Ust rutbeli askerlerde bu durumu gayet iyi biliyorlar. Bazilari isteyerek milletimize saldiriyor ve saldiranlari kullaniyor. Bazilarida uzuluyor ama elleri anlasmalar ile bagli oldugu icin bir sey yapamiyor. Zaten bu isleri yonetebilecek kapasitede olan Turk veya Musluman kokenliler en uste cikmadan emekli ediliyor. Muslumanlar ise orduya zaten alinmiyor.

Bu durumu anlamayanlar icin eski bir GKB. General onlar alcaktan ucuyorlar yeteris kadar yukselmeden ne oldugunu goremezler demisti.

Bakin ne guzel soylemissiniz. Aczimendilerden farksiz durumdalar, kullanildilar ve tasviye ediliyorlar demissiniz. Iste benim de size aktarmaya calistigim husus bu. Gecmiste kullanildigini iddia ettiginiz kisilerin bugun tasviye edilmekte oldugu hususunu idrak edebiliyorsak, bugun kullanilmakta olan AKP iktidarinin da tasviye edilecegini kabullenmek zorundayizdir. Ayrica cok onemli bir vurgulamada da bulunmussunuz. Burayi satir satir ifade etmek istiyorum ki, gelismelerin anlasilamaz bir boyutu kalmasin.

Kullanildiklari iddia edilenler kimler? Bugun Ergenekon kapsaminda iceri alinanlar. Tasviye edilmekte olan kimler? Yine bu kesim. Peki tasviye karari kimlerden cikiyor? Kendilerini o gunlerde kullanlardan. O gunlerde kendilerini kullanlar, bugun kendilerini kimler vasitasi ile tasviye ediyor? AKP tarafindan.

Simdi dikkat edin cok sevgili saygideger buyugum Ahmet Simsek Bey... Dunku icraatcilarini bugun AKP'yi masa olarak kullanarak tasviye edenler, yarinlarda AKP icin farkli bir muamelede bulunmayacak. Bu sefer de gunumuz tasviyecileri, yine kendilerinin hukumete tasiyacagi bir baska iktidar ile tasviye edilecek. Kapitalist sistemde kural budur Sayin Simsek. Kullanir posasini cikartir, ondan sonra da cope atar, surumden kazanmayi yeglersiniz. Bu gidisati engelleyebilmenin yegane yolu, kendi yasamini baskalarinin cizdigi kadere teslim etmeme cesaretini gosterebilme dirayetinden gecer. Kula kulluk edilmeyeceginin idrak edilmesinden gecer. Kapitalist sistem mulkiyet hakkina goz dikmis, mulkiyetin insana degil, kucuk bir zumreye helal oldugunu savunan anlayistir. Insan hak ve ozgurlukleri, yanlizca kendilerinin cikarlari icin calismayi kabullenmis insanlar ve toplumlar icin gecerlidir. Ilahi Adalet degil, elitlerin adaleti tanrisaldir. Iste bu adamlara biyat etmek de, Ilahi Adalet'e karsin, elitlerin adaletini kabullenmek demektir. Zalimin zulmune boyun egip, mazlumun Allah'ina olan inanci kaybetmek demektir. Besmeleyi lafi guzah olsun diye tekrarlamaktir.

Sayin Panzehir

Anlattiklarimi anlatabildigim bir kisiye sizin sahsinizda rastladigim icin burukda olsa sevindim. Durumu gayet guzel aciklamissiniz. Bu yuzden bunun uzerinde degilde bunun nasil surduruldugu konusunda konusmamiz daha yerli yerince olur. Evet Ergenekonu masa olarak kullananlar nasil aczimendileri, hizbullahi PKK yi kullandilar ve bir kismini tasfiye ettiler ve digerlerinide surec icinde tavsiye etmeye basladilarsa Osmanlidan baslayarak tum yetkili kisileri de kullanip birini digerini harcamakta kullanip sonrada onu harcaya gelip sonunda Vahdettini tasfiyede Ataturku, Ataturku tasfiyede Inonuyu kullandiklari gibi, Cok partili hayata gecerken Menderesi kullanip 1960 Ihtilalinde Turkesi kullanip tasfiye, 1980 sonrasi Ozali kullanip tasfiye, Arada kullanilip oldurulen Nihat Erim gibi basbakanlari saymiyorum. Refahyolu tasfiyede Demireli CB Sezer, Kanadoglu, Jak Kamhi gibi senyorlerden gordugum icin saymiyorum refahyolu tasfiyede MHP ve Ecevitin DSPsini kullanip tasfiye ettikleri gibi AKP yide tasfiye edecekler. Ama bunu AKP yonetimi zaten biliyor. Yoksa Tayyip Beydaha isin basinda biz uc donem iktidardayiz dermiydi. 2011 de son defa secilecegim dermiydi. Asil konu bu Kisiler Ataturk dahil bu isleri neden kabul ediyorlar.

Siz olsaniz ne yapardiniz. Mesela kendinizi o gunlerde o kisilerin yerine koyunuz. Size vereceginiz karari ben soyleyeyim. Bu yangin cikacak ve bunu onlemenin imkani yok. Ulkemi ve milletimi en az hasarla kurtarabilecek bilgi ve donanim bende toplandi. Tarih ve tarihi yazan yerli ve yabanci gucler benim uzrimde anlastilar. Yine yerli ve yabanci gucler benim uzerimde anlasmaya varilan programa cok sert bir sekilde karsilar. Bana yuklenen misyon ulkemi ve milletimi en az hasarla buradan gecirip daha ileri bir noktaya calismak. Karsimdaki yerli ve yabanci ittifaki ise zirvede ulkeme ve milletime buyuk zararlar vermek istiyorlar. Mesela halkimizi bazi yasaklar ile ic savasa zorluyorlar. Yasaklar kalkmazsa ic savas kacinilmaz bir gercektir. Ama ulkemin bazi kafasiz ve ongoru yoksunu kesimlerini bu yasaklar ile ulkeyi yonetebileceklerine ve surekli efendi olarak kalabileceklerine inandirdilar. Benim misyonum bir turlu baslatilamayan buyuk ic savas yanginini onlemek. Ve aslinda vatanseverlikten bagirip cagiran saftiriklerin ofkelerini frenleyip ne yapip yapip ic savasi onleyip onumuzdeki degisim sureci sonrasina ulkemizi bir butun halinde ve guclu olarak cikarabilmek diye dusunecektiniz. Bu dusunce ile eski ideallerinize ve eski arkadaslariniza hain olarak goruneceginizi ve karsitlariniza satilmis olarak takdim edileceginizi bilirsiniz ama zaten hayatda buyukisleri basaranlarin cogu bu kacinilmaz isnatlara katlanmak zorundadir. Hele ahret inanci olan ve Allahin nasilsa gercegi bildigini dusunen bir kisi iseniz caninizi atese atmaktan cekinmezsiniz. Bu atese atilis ofkeden seytanin atesine kendini atmak gibi degildir. Sukunet ve tevekkul ile ateseatilisdir. Artik hirsizlik yolsuzluk gibi konulara bile, bilerek bulasirsiniz. Cunku asiri sakinmaniz kotulerin bir kisminin sizin uzerinizde analsmasini saglamasi icin elzemdir. Buda bizim gibi namussuz geregindede onun ipini cekecegimiz kozlarimiz elimize gecmis oldu diyebilmelerini saglamalisiniz. Bu konu cok uzar. Menderes bosuna iktidar atesten gomlekmis demedi.

Sayin Simsek, Turkiye bu darbogazdan yanlizca dik durus ile cikar. Bu dik durusu gosterme cesatine sahip olabilecekler de zalimin karsisindaki yegane guvence olarak kabul edilecektir. AKP konusundaki teshislerinizi maddelemissiniz. Ben de madde madde cevapta bulunayim izninizle.

1) AKP'nin bu derece guclu gelecegi hesap edilmemisti demissiniz. Yanlis bu cumleniz. Cunku bu hesap cok iyi yapilmisti. 1978'den bu yana tikir tikir calisan bir planin semeresidir AKP. Turk solunun tasviye edilmesi planlamasi Almanya'da PKK ile Kurdculuge donusturulurken, Ulkuculer'in tasviye edilme planlamasi da Korkut Ozal tarafindan MHP'ye gonderilen fakat barinamayan Fethullah Gulen yapilanmasi ile dusunulmustur. 1979'da ordunun darbe yapabilecegi sunulmus iken, derin ABD tarafindan "henuz gereken sartlar olusmadi" cevabindan oturu, darbe bir sene ertelenmis ve 1980'de yapilmasina karar verilmistir. Bu sure zarfinda olen Turk genclerinin sorumlulugu ise, darbe ortaminin "kivamina gelmesini" planlayan guclerindir. Darbe sonrasinda terorun bir anda bicak gibi kesilmesi, solcu maskesi altinda kukla Kurdistan icin Kurdculuk propagandasina zemin hazirlanmasi, ortam olusana kadar dikkatlice irdelenmistir. Yusufiye'yi Gulen Cemaatinin medreselerine donusturenler de ayni merkezdendir. Bugun sikayetinde bulunulan 12 Eylul Anayasasi ile Ozal'i tasiyan gucler, nasil ki Ozal'i da "kullandiktan sonra tasviye etmislerse" ayni sekilde AKP'yi iktidara tasiyan ayni gucler, kullanim suresi dolduktan sonra AKP'yi de "tasviye edeceklerdir."

Yukaridaki goruslerinizde isabetler var yanlislar var. Bana gore FG. Hareketi Demirel ve Ecevit'in korumasinda guclendirilmistir. AKP doneminde Tayyip beyin kolalisyonunu guclendirmekte mecbur kaldigi bir koalisyon ortagidir. Burada Onlara ABD Ataturkculeri onlar ile yedekledi diye dusunebilirsiniz.

Herkesin bildigi bir konu vardir. ABD tek ata oynamaz iki atada oynamaz en az uc at ve fazlasi yarismalidir. Kemalizmin gunumuz dunyasinda iletisim yollarinin acilmasi sonucu fikir planinda zaten ici bos bir gorus oldugu icin yasama sansi yoktu. Sadece Kemalistlere oynasa Turkiyeyi kayip ederdi. Bu yuzden bence FG hareketi ile onlari yedekledi. Nasil Kemalizm milliyetciligi ve Turkculugu yerli azinliklarin diktasinin surdurulmesinde kullandi ise Tuncay Guney gibi baskalarininda icine yerlestirilmis olmasi kuvvetle muhtemel FG hareketide pekala ilimli Islam devleti projesinde ayni azinliklar ile isbirligi icinde hilafetin ilani dahi mumkundur. Spekulatif dusuncelere dalmadan su kadar soyleyeyim. Bize sahnede sadece Kemalistler ile FG ciler gures tutuyor gibi gosteriliyor. Kemalistler militerist guce sahipler ama nekadar kendileri bunu bilemezler. Son perdede birden maskeler atilir Madanoglu cuntasinda ihtilale hazirlanan subaylar General Madanoglu tarafindan uzerlerinde bocek varmi diye Mahir Kaynaga aratilir. Ama Bocek Mahir Kaynagin uzerinde oldugu kimsenin aklina gelmez ve yakalanirlar. Bu yuzden su anda guclu gorunen Kemalistlerin militerits guclerinin dahi ben garantide olduguna inanmiyorum. Bir ulkeyi donemin gittikce karmasIklasan yeni dunya duzeninde yonetebilecek kabiliyetde ve donanimda olduklarini da sanmiyorum. FG ci guclerin ise tum bilgi ve donanima sahip olmalarina ragmen yeteri kadar militerist guce sahip olduklarini sanmiyorum. Buda oyun kuranin oyunu gayet akilci kurdugu gucsuz bilge admi kullanarak yonetmek icin cahil ve guclu adamida ona dusman ederek basina gardiyen olarak dikip nereye varmak istiyorsa gecisi bu suretle yonetecegini goruyorum. Ama bu iki attan ayri asil iktidara getirilecek kimdir ve nedir. Yani yarisi kazanacak ati nerede sakliyorlarsa onu ortalikta henuz gormuyorum. Baska atlarda var ama onlar yarisa katilanlari cok gostermek icin diye dusunuyorum. Dunya yonetiminde Turkiye ve Turklerin nirengi noktasi oldugunu dusunuyorum.

Arti olarak AKP'nin iktidara tasinmasi icin hazirlanan yazar kasa firlatmalar, anayasa kitapcigi firlatmalari gibi olaylar ile Erdogan'in van munuts sovu arasinda hicbir fark yoktur. 12 Eylul darbesi nasil ki bir kurtarici olarak millete sunulmus ve seneler sonra kimin planlamasi oldugu ortaya cikmissa, ayni sekilde AKP'nin de kimler tarafindan iktidara tasindigi, iplerin kimlerin elinde oldugu seneler sonra ortaya cikacaktir. Aslinda coktan cikmistir fakat, bu gercege inanilmak istenilmemektedir. Bu gercegi kabullenebilmekten korkulmaktadir. Her iki secimde de tabelada sunulan oylar AKP'nin gercekten almis oldugu oylar da degildir. Secim Kurulu'na aksettirilmis olan yolsuzluklar asla isleme konulmamistir. Aleni bir oy hirsizligi soz konusu iken, bunun takibi yapilmamistir. Sovyet doneminin Moskova'daki Komunist Parti uygulamasi ne ise, bugunku AKP hukumetinin Ankara'daki yaptirimlari cok daha totaliterdir. Orta Cag Avrupa kralliklarinda ve Bizans dukaliklarinda sergilen bir hukumet yonetimi soz konusudur.

Dunyayi yonetmek isteyenlerin sizin bu kadar kolay cozuverdiginiz kadar oyunlarini basit kurduklarini hic zannetmiyorum. Adamlar cinayet filminde bile gercek katil kullaniyorlar. Wan minut'u basite alirsaniz yanilirsiniz. Cunku Ataturkun masonlari kovmasi gibi hayatina mak olabilecek bir cikistir. Demirele Mason degildir diye sahte belge verilmesi mason localarinda biz bu kadar acizmiyiz krizine ve bolunmeye yol acmistir. Tayyip Beyin o cikisi o gunlerin haletiruhiyesi icndeki kontrol disi ani bir reflekstir ve cok yarali olmustur. Artik Israil ABD nin kamu oyunda bile itibarini onemli oranda kayip etmistir. Ecevitin bir soykirim sozu vardi hatirlarsiniz. Basina neler geldi.

2) AKP iceriyi de disariyi da oyuna getirdi demissiniz. Yari dogru yari yanlis bir aciklama olmus bence. Cunku, AKP'nin iceriyi oyuna getirdigi dogru, disariyi oyuna getirdigi savi ise yanlistir. Zira AKP, disari istedigi icin, sivil "our boys" olarak iktidara getirilmistir. Kenan Evren nasil ki derin ABD'nin 1980'de kivamina gelecek, sen ondan darbe yapacaksin emrine itiat etmisse, AKP de Turkiye'nin Baskanlik yonetimi ile federal yapiya suruklenerek bolunmesi gerceklesene kadar iktidarda kalacaksin direktifine harfien riayet gostermektedir. Oysa AKP'ye umut baglayarak ardindan giden insanlar, onyillardir Turkiye'yi mason localari ile yoneten guclere karsi, ezilmis Musluman insanlarin umudu olarak gorup, umut baglamislardi. Evet, AKP'nin iceriyi kandirmis oldugu bir gercektir ve bugun AKP'nin mason localarinin direktifleri dogrultusunun disina cikamayacagi gercegi dogrulanmistir.

Ben sizin gibi dusunmuyorum. AKP sayesinde Neo con larin tum plamlari akamete ugramis orta doguda kurulacak pek cok devlet kurulamamis Irak harekati sadece yakip yikmal ABD ye bir pruz zaferi kazandirmis kendisi cokmus filoridada sel felaketine kosacak arac ve gerecten yoksun kalmis ve buyuk cokuntulere birde dunyadaki en buyuk krize ebelik etmesi eklenmistir. Iran Suriye yerinde durmaktadir. Bolunecek yerler bolunmemistir. Turkiye eskisi ile kiyaslanamayacak gucte artik edilgen degil eden ulkelerden birisi olmustur. ABD dis ileri Rumlara artik Turkiye super guc biz onlara baski yapamayiz demek zorunda kalmistir. Itibarlari tum dunyada iki paralik olmustur. Dansoz olarak sagina soluna para sIkistirlan bir yoma gibi gosterdikleri Turkiye bati basininda tek elinde silahi ve diger eli ile ABD tankini geri iten asker olarak resmedilmeye baslanmistir. Siz balmayin diplomasinden nasibi olmayan yerli cok bilmislere. Iraka diledigimiz kadar hava operasyonu dahi ABD ile savas demekken ABD geri cekilmek zorunda kalmistir. Eger AKPolmasa son ekonomik krizde zaten batardik ama zaten bu savas bizi coktan ic savasa cekebilirdi. Burada imkan olsa soylenecek cok ama cok soz var. AKP projesinin icerideki derin kollayicilarini gonulden kutluyor ve basarilarini tebrik ediyorum.

Yonetmek birilerinin kafasini koparmak degildir. Kafasi koparilacaklar arasinda dengeleri kurup kimsenin kafasi kopmadan herkesin ortak amaclarda istihdam edilmesidir.

Vatana ihanetten bahsetmissiniz ve AKP'nin vatana ihanetten yargilanmasini isteyen guclerden bahsetmissiniz Sayin Simsek. Bulunulmakta olan ozellestirme ile uniter devlet yapisinin ortadan kalkarak, kuresel elitlerin tanrilastirilmasi isleminin Turkiye versiyonunu nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Turkiye'nin disa acilimi olan tum limanlarinin yabanci ulkelerin kontrolune devredilmesini nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Guney Dogu'da kendi evinin balkonuna kendi ulkesinin bayragini asan adama, ortami germek nedeni ile mudahelede bulunmayi nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Teror ile mucadele icin, bir baska ulkenin istihbaratini beklemeyi nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Yurt disinda bulunmus oldugunuz bir operasyona, bir baska ulkenin baskaninin get out demesi ile operasyonu sonlandirmasini nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. CIA'nin en karanlik, en tehlikeli, en gaddar isimlerinin AKP'yi desteklemekte olan Gulen cemaatine referans olmasini nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Hergun sehit haberlerinin geldigi bir ulkede bolucu teror orgutu TIKKO'da calismis Hrant Dink gibi bir Ermeni icin herkezin bir anda Ermeni olabilmesini nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Dune kadar yarim saat gorusme icin kapida bekleyen pesmerge parcalarina, devlet adami muamelesi yapilmasini nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Musluman Turkmen soydaslarimiz evlerinden yurtlarindan surulur, inatla evine yurduna sahip cikanlar hunharca oldurulurken, katillerin ayagina devlet olarak gitmeyi nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Dune kadar bebek katili lakabi ile milletin lanetini ustunde toplamis bir emperyalist usaginin Turkiye icin alacagi karara gore strateji belirlemeyi nasil aciklarsiniz, bilemiyorum. Daha tonlarca bilinmemekte olan sacmaliklar soz konusu iken, bu hukumetin vatan ve ihanet kelimelerinden ne anladigi tartismasina inanin ki girmek istemiyorum.

Sayin Panzehir

Bu saydiklarinizin tumu ulkemizin daha once bilincli olarak bu hale gelmesi icin ozellikle kotu yonetilmesi ve ve Kurtleri Diyarbakir ceza evinde kendilerine isyandan baska bir yol birakilmadiginin beyinlerine yerlestirlmesi ile aciklanabilir. Bu ileri bu duruma bilincli sekilde getirenlerin kuyruguna simdi Ergenekon govdesine Gladio ve kafasinada ABD derin devleti diyorlar.

Her seyin aciklamasi var. Bir tanesini benim isyerimde temizlikci olarak calisan bir delikanli orada askerlik yapmisti. Bir Kurt gencini supheli olarak yakalamislar ve sorgularken baslarindaki bir subay Kurtun donunu indirtip pasli bir teli bagirta bagirta tenasul uzvundan iceri sonda gibis sokmus.

Koyun ortasina itibarli ihtiyarlarina halinin onunde pislik yedirilirsene olur saniyorsunuz. Hadi bok demeyeyimde pislik diyeyim kibar olunca sanki kokusu ve ihtiyarlarinin sahsinda tum Kurtlerin asagilanmasi mi yok olup gidecek.

Boyle yonetenlerin varsa oradaki halka ozur borcumuz var hala kin ve ofkeyi kiskirtmak ne isimize yarar faydasini soyleyinde aklim keserse bende kiskirtayim.

Ozkok konusundaki hassasiyetinizi de anlayamiyorum. Cunku, Ozkok'un hayati boyunca alninin seccade gordugunu, camiden iceri adim attigini duyan bilen yoktur. Yegeninin ise cami yerine cem evini tercih ettigi bilinirken, bir taraftan Alevi dusmanligi diger taraftan Ozkok hayranligi sergileyenlerin ne derece cifte standart uygulamakta oldugundan da soz etmek istemiyorum.

Benim hayatim boyunca gorebildigim en akilli GKB Ozkoktu. Onun akil duzeyinde GKB i gormedim. Belki varsa farkina varmamisimdir. Adamin muslumanmi gavurmu ne oldugunu bilmiyorum. Namaz kilmasida beni ilgilendirmiyor. Adam akilli adamdi. Ben akilli adamlari dumanim olsalar bile severim. Cunku akilli adamlar konusarak ve akilla cozum uretirler. Konusmak yerine anit kabir gidip baskalarini sIkayet eden adamile ne konusacaksin. Neyi cozeceksin.

Degerli Ahmet Simsek Bey luften yapmayin. Bu siyaset degildir. Bu iki yuzluluktur. Riyakarliktir. Kendinden olanin yaninda olmak yerine karsinda olanin onunde secdeye inmektir. Acikca her Musluman'a dinci etiketi yapistiran, din konulu calismalara acikca hicbir destekte bulunmuyoruz diyen adamlara devletin maddi sunan bu hukumetin, bizden oldugu falan soylenemez. Bu siyaset falan degildir. Agzindan cikanin tamamen tersini yapmak demektir. Isa'ya Musa'ya yaranmaya calisarak, Hz. Muhammed'in ummetine hiyanet etmek demektir. Gulen konusundaki dusuncelerinizi yazmak istemediginizi soylemissiniz. Yazmaniza gerek yok zaten Sayin Simsek. Bize yazarken uzun uzadiya leblebi demenize gerek yok. Bizler, gercek Muslumanlar ile protestanlastirilmaya calisilan Muslumanligin muridleri arasindaki farki idrak edebilme yetisine sahibiz. Sizin gercek ve temiz Muslumanliginiz'dan bizlerin asla ve asla kuskusu olamaz. Donmekte olan entrikalarin derinligi hakkindaki bilgi birikiminiz konusunda bazi suphelerimiz var, hepsi o kadar.

Sayin Panzehir

Ulkemizi biliyorsunuz. Velevki siyasi simge olsa bile herkesin kisisel meselesidir demek partisini kapatiyor. Daha once bahis etmistim. Szis olmeyi emrediyorsunuz. Ben olmeyi emredenlerin emri ile olmeyi kendi aklim yatmadikca kabul edenlerden degilim. Ben hatti budafa yoktur sathi mudafa vardir sozunu anlayabilecek kadar askeri bir dahi de degilim. Her siperin askerinin on sipere atlamak sirasinda verecegi zayiatin kendi siperinde kalarak saldirgana verdirilebilecegini dusunen bir kisi olarak ben oyle dendi oyledir diye rahatca kabul edecek bir kiside degilim. Neden her cephede mesela Sarikamista tam techizatli ordunun daglara donmeye kalkani vurun komutu ile ya kazansalardi kumari oynayacak bir kumarbazda degilim. Musluman olman ahmak olmami gerektirmiyor. Akilli dusmanlari ahmak dostlara tercih ederim.

TC. Devleti kurulmadan once Turk askerlerinin bir plan dahilinde bilincli olarak imha edilerek tuketildigini dusunuyor ve pek cok konuda kuskular duyuyorum.

Bu yuzden ben sadece hareket soz ve islere degil. O soz hareket ve islerdeki kisinin icinde oldugu sartlarida dikkate alarak kendimi onlarin yerine koyarak dusunuyorum. Boyle olunca her seyi sizin baktiginiz gibi ne goruyorsam o diye degil. Bu kisi neden boyle davrandi diye dusunuyor ve kendimce bazi referans noktalari kullaniyorum. Cunku gunumuzde iyilere kotu roller ve kotulere iyi roller taksim edilerek yanlis kiyafetle calistirildiklarini biliyor ve gorunuse degil esasa gore kanaatler olusturmaya calisiyorum. Akilsiz insanlarin vatan severligi cok ama cok tehlikeli buluyorum.

Sayin Simsek, Turkler tarihin her doneminde dusmanlarinin karsisinda yenilmez olmuslardir. Kaybedilen her savasta, kasitli olarak uygulatilan yanlis kararlar etkin olmustur. Rum Patrigi'nin Rus Cari Konstantin'e yazmis oldugu mektubu biliyorsunuz. Bu milletin gogus goguse mucadele ile yenilemeyecegini cok iyi bilen dusmanlari, bu milletin icinden kendilerine calismasi icin secilen adamlara dagittiklari payeler ile bu milletten intikam almaktadirlar. Unutulmakta olanin ise, kontra intikamin soz konusu olacagi gunlerin gelecegidir. Kardesi kardese dusman edenlerden sorulacak hesabin, ahiret gunune kadar beklemeyecegidir. O gun gelmeden, kendi kardesine zulmu yeg gorenlerin artik daha fazla desteklenmesi inadindan vaz gecilmesi icin bulunulan istirhama ciddi olarak kulak verilmesi istemidir. Bilirsiniz, bizler olum hak mirak helal deriz. Olum, nasil ki Allah'in emri ise ve onun verdigi anda can denen emaneti teslim edecegimiz inancimiz sabit ise, miras olarak elimizde tuttugumuz topraklar da gelecek nesillerimizin hakkidir olarak kabul eder, emanet hiyanete tevessul edilmemesinin onemini arz etmeye calisiriz.

Son cumlenize aynen katiliyorum. Ben cocuklugumda okuz arabasi ile ekinini sehre silo ya getiren koylulerin paralarini aldiktan sonra nasil uc kagitcilra ekin parasini kaptirdiklarini gorerek buyudum. Cocuklugumda Ingiliz polisiye romanlarini okudum alt kademede dikkat cekmeyen siradan bir kilsi olarak diplomasinin icinde 35 yil calistim. Gozlerdeki piriltilari ve o pirilti anlarindakisoz ve hareketleri mimiklerine kadar dikkat ederek gozlemleyip hafizama kaydettim. Sizler gibi amacli yazilmis yonlendirici bilgiler iceren kitaplari okurken kitabin yazilis amaci ne anlatigi gibi seyler ile yetinmeyip neyi anlatmadigi nereye yonelttigi. Aslinda neyi gizlediginide anlamaya calistim.

Neden cephede kazanip masada kaybedisimizi savas gormus bir amcadan soyle dinlemistim. Karsi cepheden Turkce bilen Bulgar yunan vs. bagiriyor.

Lan memeeet. Senin karin cok guzelmis ben duydum. O simdi basakalirinin koynunda bende sizim memlekete gelince soyle yapacam boyle edicem diye tahrik ediyor. Bizim memet arkadaslarinin arasinda boiynuzluduruma dustum gibi bir hisse kapilip siperden sungu ile firliyor ve kursunu yiyip sehit olamadan oluyor. Cunku sehitlik ofke ile saldiranin degil hak ve hukuk adina savasanindir. Ofke seytandandir. Bu yuzden hamaset edebiyati bazen askeri motive etmekde kullanilsada dozu astiginda benlik davasina donusur. Olmadik ofke aninda bayrak gostermek hakki kullanirsan sehit olmadan linc olursun.

Marifet her dalga ile savrulmakta degil. Herseye ragmen akili cozumler bulmaktadir. Seyh Edepalinin Osmanlinin ilk hakani Osman beye ogdunu yeniden okumanizi tavsiye ederim. Baka Osman bizim davamiz benlik davasi ulkeler feth etmek davasi degildir. Gordun gorme Duydun duyma.

Konuyu bilmiyorum diye birsey yok artik Degerli Ahmet Bey. Konunun boyle oldugunu soyluyorum size. Ustelik boyle oldugunun kendilerince bilinmekte oldugunu aktariyorum. Su anda mahlas kullanarak yazdigim icin isim de vermiyorum. Fakat kendi ismim ile yazmis oldugum makalelerimde, acik acik istedikleri yerde, ister Ankara'da, ister Washington'da hesap vermeye, soylediklerimizi dogrulamaya haziriz diye de nesredilmis konulardan bahsediyoruz. Arada sirada bu hukumet dindarlari da doverse sasirmamak gerekir demissiniz. Tamam ona da raziyiz. Arada sirada bizi de dovsunlar ama yeter artik 1-3 nobetinin hep bize cikmasi.

Soylemek istedigim su Sayin Simsek. Bu hukumetin yargisi bir tek kureselcilerin istemleri dogrultusunda calisanlara calisiyor. Ister Musluman olsun, isterse gayri Muslim olsun, kureselci ise dokunmuyor hatta odullendiriyorlar. Ingiliz'in Osmanli topraklarinda kurdugu Arap devletcileri gibi, son kalemiz Anadolu'da mustemleke devletcikleri kurmaya calisanlari koruyup kolluyorlar. Bu siyaset falan degildir. Bu resmen ve alenen evangelistlerin onunde basini egen Muslumanlar'in resmidir. Kula kulluk etmeyi tercih edenlerin, Muslumanlik ajitasyonudur. Allahsiz kitapsizlara, Muslumanlar'dan daha fazla deger vermektir. Kopruyu gecene kadar ayiya dayi demekte olduklari politikasi da yalandir. Cunku su anda ustunde olduklari kopru, Sirat koprusudur

Japon kamikazalari cok kahraman yigitlerdi. Ama Japonya savasi kaybetti.

Osmanli askerleride olmeyibildiler ama yasamanin daha onemlioldugunu bilemedikleri icin ulkemiz asker kacaklari ile onlari yemliyen azinliklarin eline kaldi. Birde sanki ulkemiz ozgur bir ulke imiste simdisatiliyor diye bagiriyorsunuz. Bu size inandirici gelsede bana gelmiyor. Kendiulkende kendi vatabdasin maden ve petrol arayamiyorsa. En zayip komsunun dinirina yuzlerce km. neden mayin dosenmis oldugunu merak edip sormuyorda bizim hanim kimden gebe kaldiydi diye sormak yerine cocugun adini kendim koyacam kavgasi yapiyorsak hemen biliverenlerin hicbir sey bilmedikleri ve bilmediklerinide bilmedikleri sonucu cikar diye dusunuyorum.

Degerli buyugum, Sayin Simsek, lutfen yazdiklarimi yuklenmek olarak almayin lutfen. Baska birisi ile bu derece uzun uzadiya tartismam bile. He gulum he, der gecerim. Sizin yazmis olduklarinizi okuyorum. Bize fark ettirmek istemediginiz icinizdeki firtinanin farkindayim. Karaman'in koyununun sonradan cikan oyununun sizin de farkinda oldugunuzu biliyorum. Bunu ifade etmenin, Musluman Turk Milleti uzerinde olusturabilecek "bu umudumuzu da yitirdik" psikolojisine mahal vermemek icin yanlislari vurgulamaktan kacinmakta oldugunuzu gorebiliyorum. Fakat bugun gelinen durum hakikaten cok ciddi mahzurlar teskil etmekte. Bugun gelinen durum yok olusun baslangici gibi bir resim sergilemekte. Her sakallinin dede olmadigi gercegi su yuzune cikmakta. Sizler gibi toplum tarafindan dinlenen, okunan ve de bu isi gecim kapisi haline getirmemis insanlarimizin, buyuklerimizin genclerimizi uyarmasi gerekmektedir. Bugun Arap dunyasini tamamen kontrolleri altina almis batinin kuresel sozum ona tanrilari ve tanricalari, son yumrugu vurabilmek icin Turkiye'nin guc olmaktan cikisi yonunde elirinden geleni yapmakta ve bunu yaparken de bizzat Muslumanlar'i kullanmaktadirlar. Bu gercegi bizden olanlara anlatmak, idrak edebilmeleri icin ugrasmak, bence ibadetten daha yegdir. Cunku bugun bu ibadette bulunmayanlarin torunlari, gelecek nesilleri, ibadet edebilmek icin gidebilecekleri tek bir cami bile bulamayacaklardir, diye dusunuyorum.

En icten sevgi ve hurmetlerimle,

Arap dunyasini kontrolleri altina almis olanlarin Ordusu NATO ulkesi batiya bagimli Turkiyenin sanki onlardan daha bagimsiz sanilmasi yanlisina dusurmemelidir.

Hani bir banka reklami vardi biraz ona benziyor.

Yoktur bir birimizden farkimiz ama biz Osmanli bankasiyiz. Aslinda bizlerde ayni oranda bagimli idik yeni bagimsizlasiyoruz. Ve karsilikli bagimlik donemine geciyoruz. Sizin zannetiginizin aksine TC.Devleti hic bu gunlerdeki kadar bagimsiz olmamisti. Gelecek cok daha iyi olacaktir bundan hic kuskum yok. Turkiyenin onu aciliyor. Pek cok guc pek cok konuda bizede danismak zorunda kaliyor ve dahada kalacaklar. Dunyada pek cok dengenin merkezine yerlesiyoruz. Turk devleti yeniden doguyor. Olaylaranlasilmasi cok guc ve karmasIk dengeler uzerinde yeniden kuruluyor.

Sayin Ve degerli kardesim. Yuklenme deyisim espri idi.

Ancak yazilarimi ben Turkce karakter ile yaziyorum. Siz Turkce karakterden arinmis yazinca bende arindirmazsam benim yazimi okumak imkansizlasiyor.

Bu kadar caba harcayip meramimi anlatamamak da benim yazmak hevesimi biraz kiriyor. En azindan uzun yazilari Turkce karakterler ile yazarsaniz sevinecegim.

Cunku pek cok Turkce karakter yazinin arasina birkac paragraf Turkceden arindirilmis yazi girerse Turkce karakter ile yazilan yazilar derha okunamayacak sekilde bozuluyor.

Gonulden selamlar

A.D.Simsek


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.