31 Ağustos 2009

.:: Komplo Teorileri ::. Yurtseverlerin de B Planı Olmalı



Yurtseverlerin de B Planı Olmalı

Bülent ESİNOĞLU

 

Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesinin ana bölümü olan Kürt Açılımı planı, şimdilik büyük bir muhalefet ile karşılaştı.

CHP’nin, MHP’nin ve asıl önemlisi milli kuvvetlerin muhalefeti etkili oldu.

Şimdi, geri adım atmış görünüyorlar.

Şunu görmemiz gerekir. Kürt Açılımı Planı üç aşamadan oluşmaktadır. Kısa, orta ve uzun vadedir. Zaten Atalay’ın açıklamaları da bu yöndedir.

Tam bu sırada öğreniyoruz ki, Erdoğan Amerika’ya gidecek.

Amerika’ya ifade edilecek olan şey şudur; "Biz (AKP ve DTP) Kürt Açılımını gerçekleştirmek için gerekli başlangıcı yaptık. Süreci başlattık. Ancak, CHP, MHP ve TSK buna karşı çıkıyor.

Şimdi söyleyin, ne yapalım?"

Amerika’nın menfaatlerini savunanların, öyle bir genelkurmay başkanının veya bir parti başkanının beyanatları ile Amerikan çıkarlarından vazgeçeceğini sanmak saflıktır.

Güney Amerika’yı, hatta Japonya’yı kaybetmek üzere olan ABD’nin elindeki tek stratejik coğrafya Türkiye’dir. Türkiye’den vazgeçmesi, ABD’den vazgeçmesi anlamına gelir.

Şimdi beyler, ABD’nin orta vadeli planını almaya gidecekler.

Amerika, ya Kürt Açılımına karşı duran CHP, MHP ve milli kuvvetler ile uzlaşacak, ya da, bunları da karşısına alan bir plan daha geliştirecektir.

Halkın duruşu, partilerin açıklamaları ve TSK’nin vatan savunması zorunluluğu, ABD ile anlaşmalarını zorlaştırmaktadır.

Bu durumda ABD’nin B Planı işlemeye başlayacaktır.

Provokasyonlar, suikastlar ve çatışmalar gündeme gelebilecektir. PKK’nın bu iş için devreye sokulması, ABD için çok kolaydır.

Ergenekon Tertibini daha vahim hale getirebilirler. Mesela, Ergenekon Tertibine Bahçeli’yi dâhil edebilirler. Yada eski genelkurmay başkanlarından birini tutuklayabilirler. Bu veya buna benzer provokasyonlar yapabilirler.

İster ABD’nin A Planı, ister B planı işletilsin, AKP iki kuvvet arasında sıkışmıştır. Bir tarafta Türk Halkı var. Öte tarafta, dediklerini yapmazsa, iktidarı elerlinden alacak ABD var.

Ne pahasına olursa, olsun Kürt Açılımını gerçekleştireceğiz demelerinin sebebi budur.

Kürt Açılımı Planı, bir Amerikan işkencesi olarak, Türk Halkının üzerinde durmaktadır. Yavaş da olsa, halkımız plana karşı koymaya başlamıştır.

Tek güvencemiz zaten budur.

Halk kendi kendine ihanet etmez. Yeter ki, önlerine yanlış şeyler konmasın.

31.8.2009, bulentesinoglu@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.